folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Sakarya Mı Kocaeli Mi? (Bilgisayar Mühendisliği)

Sakarya Mı Kocaeli Mi? (Bilgisayar Mühendisliği)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rajooonn
    rajooonn's avatar
    Erkek

Herkese Selamlar, 

Mağlumunuz tercih dönemi geldi. Benim çevremde bu konularda danışabileceğim kişiler sadece bu forumda diyebilirim. nurulmac11'in tercihlerindeki kararsızlık bende de var. Tabii benim durumum pek parlak olmasa da Sakarya Üniversitesi (Örgün Öğretim) ve Kocaeli Üniversitesindeki(İkinci Öğretim) bu Bilgisayar Mühendisliği bölümlerini büyük ihtimal tutturacağım kanısındayım.

Gelelim aklımdaki soru işaretlerine: 

1) Bu iki üniversiteden herhangi birisine gitsem ve patlak bir mühendis olmadan mezun olsam iş bulmada sıkıntı yaşar mıyım? Sonuçta ODTÜ, Bilkent, İTÜ mezunu olmayacağım

2) Sakarya mı? Kocaeli mi? Ya da sizin önerebileceğiniz başka bir yer mi? Eğer eğitime bak diyorsanız yaptığım araştırmalar Sakarya, şehre bak diyorsanız Kocaeli diyor. Siz ne dersiniz?

3) Bir bilgisayar mühendisliği öğrencisi üniversite yıllarını nasıl değerlendirebilir? Lütfen deneyimlerinizi paylaşır mısınız?

** Bu konuyu hem kendi sorularıma çözüm bulmak hem de gelecek yıllarda aynı şeyleri merak edecek arkadaşlara rehber olması maksadıyla açtım. Umarım gerekli ilgiyi görür.

Gelebilecek cevaplara ilişkin notlar:

-Bilgisayar Mühendisliği benim istediğim meslek mi? Evet kesinlikle öyle buna hiç şüphem yok.

-Patlak mühendis ne demektir? http://www.bilgisayarmuhendisleri.com/sayfa.aspx?s=165

-
     İki üniversitenin ders programları arasında bir farklılık var mı? Hemen hemen yok denilecek kadar az.

Katkıda bulunan herkese teşekkürler...

Gece! Vampir değilim ama geceyi çok severim. Yalnızsın, oyun oynuyorsun monitörün ışığı ve kendin.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rajooonn
    rajooonn's avatar
    Erkek

Burayı da alayım. Gerek gördüğünde güncellerim 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    unbalanced in bana yazmış olduğu bilgilendirici bir yazı.

sana tavsiyem de türkiyede bilg. mühendisliğini okuman. ama azcık kafanı kullanırsan erasmus ile 2. senende y.dışına çıkıp, sonra türkiyedeki okulunu dondurup, orada okuduğun üniversiteden mezun olma şansın var (free mover deniyor bunlara), benim haberim olsaydı bu şekilde bitirridim..ama sonradan öğrendim maalesef.. 

oradan mezun olman sana avrupa kapılarını açar, çünkü avrupada geçerli bir diplomaya sahip olman demek iş kapılarının açık olması demek, yanlız diplomanı aldıktan sonra hemen orada iş başvurularını yapman gerek, tr ye döndükten sonra sana gitme hakkı vermezler.. 

neyse oradan mezun olmak zorunda olmasan bile erasmus ile y.dışına kesinlikle ama kesinlikle git. hem ufkun açılır hem dilini ilerletirsin, ne bileyim çok katkısı var. şuan erken ama bunları araştırırsın.. 

sakarya dan üstten ders almıştım, elektronik müh. üzerine ama hocalar çok bilgiliydi ve konuya hakimlerdi. çok beğenmiştim, ama çok zor tabii :) tabii piyasada istanbul üniv leri gibi sükseli değil.. koç, sabancı gibi yerlere gitme imkanın varsa oralara gitmen daha iyi olur. çünkü bu adamlar iyi olursan sana iş konusunda yardımcı oluyorlar ve seni bırakmıyorlar.. 

tabii şart değil büyük üniversitelerde okuman, önemli olan büyük işler yapabilmen.. kendi kendine çalışıp da başarabilirsin. üniversite yıllarını iyi değerlendir, kendini geliştir, kurslara katıl, robotik kursu mesela.. elektronik öğren.. ayrıca müzik ile ilgili dersler alabilirsin bağlama gitar v.s. bunun yanında ingilizceyi kesinlikle ama kesinlikle öğren. hatta mümkünse ek olarak almanca da öğren. bunlar seni yukarıya taşıyacak şeyler.. 

gittiğinde göreceksin çok insan boş boşuna gelmişler okuyor.. boş işler peşinde olup zaman kaybetme, 4 yıl okuyup da 2 satır kod yazamayan yığınla adam tanıyorum.. kendi tezlerini bana parayla yaptırıp mezun olan bilgisayar mühendislerinden olma.. çünkü sonra kurslara bir sürü paralar verip açıklarını kapatmaya çalışacaklar ve iş yok, iş bulamıyoruz diye ağlayacaklar.. bunlardan olmamak için her anını iyi değrlendir.. gittiğinde eve çık direk, tek başına çıkman her zaman avantajdır, ama en kötü bir arkadaşınla birlikte çıkabilirsin. yurtta kalabilrsen orada da kalabilirsin ama evde çalışmak daha farklı.. bana göre tabii.. 

çok söylenecek şey var da bunların çoğunu yaşayacak göreceksin

------------------------------------------------------------------------------------------------------

rajooonn tarafından 01/Tem/14 20:06 tarihinde düzenlenmiştir

Gece! Vampir değilim ama geceyi çok severim. Yalnızsın, oyun oynuyorsun monitörün ışığı ve kendin.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

sakarya da üstten ders almıştım 2 tane yaz okulunda, orada bazı hocaları tanıma imkanım olmuştu, kaliteli hocalar var diyebilirim, genel olarak sakarya dan mezun olanlar zaten bilgililer, ayrıca bildiğim kadarıyla en fazla erasmus a öğrenciyi de sakarya yolluyor.. ama şehri çok iyi değil..

kocaeli nden mezun olanları biliyorum, projelerini yaptığım için :) çok güzel projeler veriyorlar, ama eğitimi sakarya kadar iyi değil diye düşünüyorum.. bir kaç arkadaşım orada okudu, seviyelerinden anlaşılıyor. daha çok öğrenci üzerine yıkılmş bir durum gibi görüyorum..

tabi söylediklerim %100 doğru olmayabilir, kendi gözlemlerim sadece.. 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

defalarca aynı sey yazıldı, yazılmaya da devam edecek ancak yine söyleyelim; üniversite seni java yazılımcısı yapmaz, cisco uzmanı yapmaz, sistem yöneticisi yapmaz.

sen neye karar verdiysen calısarak, cabalayarak, arastırararak, kurcalayarak o olursun. misal odtu'ye gitsen, sadece okulun verdigi derslere yogunlastıgın taktirde,, muhtemelen bir sikim bilmeden is hayatına atılırsın.

bu kesin yargıları neye dayanarak yazıyorum ? özel sektörde yıllardır calısan, üniversite mezunu olmayan, ancak popüler üniversitelerin bilgisayar mühendisliklerinden mezun olan cogu ögrenciyi bircok alanda öttürecek insanları gördügüm, tanıdıgım icin yazıyorum.

basarılar.

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AslanAmca
    AslanAmca's avatar
    Erkek

koaceliye git hocam

AslanAmca tarafından 01/Tem/14 20:41 tarihinde düzenlenmiştir

ZalımMadam.10.07.24
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

kocaeli sakarya ya da odtü arasında fark yok hepsi çöp olay sende bıtıyor kendını gelıstırmende 

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek

Hocam zaten başka müridler de söylemiş, okulun öyle aman aman bir önemi yok. Ama ben olsam sakarya üniversitesini tercih ederdim, şahsen sınava girdiğim dönemde de sakarya'yı düşünüyordum.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hannibal_King
    Hannibal_King's avatar
    Erkek

@Andrei nin söylediklerine aynen katılıyorum.

İstanbulda okuma fırsatın varsa istanbul da oku kurs çeşitliliği açısından daha zengin.Mesela yazılım diyosan c derneği var okulda sana ders anlatan hiçbir hocan burdaki adamların çeyreği olamaz.Almanca öğrenicem diosan goethe enstitüsü var yine almancanın kralı burda ögretılıo.Sosyal imkan,aradığın bişeyi bulma vs vs her açıdan istanbul avantajlı yani okudugun yer çok önemli.

Klasik olarak her liseli gibi üniversiteden bişeyler öğreniceğini düşünüyosundur.Yada işte sosyal ortam nasıldır acaba diye düşünüyoda olabilirsin.Kafanda ne kurduysan üniversite zaten düşündüğün gibi bi yer değil.Zaten okula falanda gitmiyceksin doğru düzgün %90 ihtimalle.

Yok illa kocaeli mi sakarya mı dıe sorarsan.Cevap hangisinde erasmus ihtimalin fazlaysa o.

Dipnot= Üniversiteden bişey öğrenilmez derken yazılım alanını kastettim.Genelleme olarak anlasılmasın.

lrny.app
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rajooonn
    rajooonn's avatar
    Erkek
    pcdoktor636 bunu yazdı

Hocam zaten başka müridler de söylemiş, okulun öyle aman aman bir önemi yok. Ama ben olsam sakarya üniversitesini tercih ederdim, şahsen sınava girdiğim dönemde de sakarya'yı düşünüyordum.

Evet hocam sizin konunuzu biliyorum hatta oradasınız diye pm atmayı düşünüyordum, sonra başka bir yer mi yazdınız?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    interfector
    interfector's avatar
    Homo

Sakarya da Bilgisayar Mühendisliği okuyorum sakın gelme. Umarım bu kısa cümle sana yeter. Hocalar kaliteli falan değil 1-2 tane düzgün hoca var kalanı tırt. Slyatı açıyor gidiyor sonra anasının .mı gibi sorular soruyor. Burdan bir kaç kişi daha var Saü bilgisayar okuyan gelirler. wasd var aklımda olan.

Aldanma insanların samimiyetine, menfaatleri için gelirler vecde, vaad etmeseydi allah cenneti, ona bile etmezlerdi secde..
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    interfector bunu yazdı

Sakarya da Bilgisayar Mühendisliği okuyorum sakın gelme. Umarım bu kısa cümle sana yeter. Hocalar kaliteli falan değil 1-2 tane düzgün hoca var kalanı tırt. Slyatı açıyor gidiyor sonra anasının .mı gibi sorular soruyor. Burdan bir kaç kişi daha var Saü bilgisayar okuyan gelirler. wasd var aklımda olan.

o kadar kötü mü durum :) ben gerçi elektronik müh. de ders almıştım, bilgisayar için fikrim yok ama inşaat ve makine den de adamlar tanıdım hepsi gayet donanımlı görünüyordu.. sonuçta orada okuyan sensin daha iyi bilirsin :) benim gördüğüm hocalar konularına hakim görünüyordu.. 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
Toplam Hit: 4328 Toplam Mesaj: 21