Sakarya Türküsü
-
taşıyamadı işte yükünü,
kurudu Sakarya...
Akmıyor artık!
-
mizahi bunu yazdı:
-----------------------------taşıyamadı işte yükünü,
kurudu Sakarya...
Akmıyor artık!
-----------------------------bu dava büyük kardeş bu su durmaz .
Akıyor ve daha hızlı akacaktır. !
-
2 senedir yaz aylarinda sakaryanin iç anadoluya uzanan kolu kuruyor.
git gör bir zamanlar sesinden , yaninda konusan adami duymadığın koca nehir , simdilerde süt dökmüş kedi kesilmiş.
şiire kıyasla, altinda manevi bi mana aranir mi bilmem?
ayrıca anektod olarak , bikaç sene önce köyün kahvesinde otururken birinin "yan köy ne hale düşmüş.Allah korusun bizi böyle şeylerden" sözüne mukabil buyuklerimizden birinden aynen şu sözü işitmiştim:
"bize kimseler bişey yapamaz.Mahsülümüze hic bi güç el atamaz.koskoca Sakarya mız var."
-
mizahi bunu yazdı:
-----------------------------2 senedir yaz aylarinda sakaryanin iç anadoluya uzanan kolu kuruyor.
git gör bir zamanlar sesinden , yaninda konusan adami duymadığın koca nehir , simdilerde süt dökmüş kedi kesilmiş.
şiire kıyasla, altinda manevi bi mana aranir mi bilmem?
ayrıca anektod olarak , bikaç sene önce köyün kahvesinde otururken birinin "yan köy ne hale düşmüş.Allah korusun bizi böyle şeylerden" sözüne mukabil buyuklerimizden birinden aynen şu sözü işitmiştim:
"bize kimseler bişey yapamaz.Mahsülümüze hic bi güç el atamaz.koskoca Sakarya mız var."
-----------------------------tabiki altındaki manevi anlamdan bahsediyorum .
-
övünmek gibi olmasın üstaddan imzalı Çile kitabımı ve yine üstadın oğlundan adıma gönderilmiş ilk baskı imzalı 2 adet Çile kitabımı ne zaman elime alsam 4-5 kere okuduğum şiirdir. harika.
+
Birçok şiirinin yanında pek bilinmesede Zeybek şiiride güzeldir. anlamı ve yazıldığı kişide güzeldir.
-
hope_siz bunu yazdı:
-----------------------------övünmek gibi olmasın üstaddan imzalı Çile kitabımı ve yine üstadın oğlundan adıma gönderilmiş ilk baskı imzalı 2 adet Çile kitabımı ne zaman elime alsam 4-5 kere okuduğum şiirdir. harika.
+
Birçok şiirinin yanında pek bilinmesede Zeybek şiiride güzeldir. anlamı ve yazıldığı kişide güzeldir.
-----------------------------hacı üstad imzalıyı satsana :)
gerçi onun manevi değeri büyüktür .
-
http://www.youtube.com/watch?v=kCC8uadYbl0&feature=related
siz bide bu şiiri Ebulfeyz Elçibey den dinleyin ....
-
Dreamtn bunu yazdı:
-----------------------------
hope_siz bunu yazdı:
-----------------------------övünmek gibi olmasın üstaddan imzalı Çile kitabımı ve yine üstadın oğlundan adıma gönderilmiş ilk baskı imzalı 2 adet Çile kitabımı ne zaman elime alsam 4-5 kere okuduğum şiirdir. harika.
+
-----------------------------hacı üstad imzalıyı satsana :)
gerçi onun manevi değeri büyüktür .
-----------------------------çok talibi çıktı kitabın ama satmadık. ben Necip Fazılı görmediğim için, babamın aldığı bi kitap o. ve babamdan bana kalacak olan (ki şimdiden el koydum) en güzel miras olacak:)