folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Samhain (Cadılar Bayramı)

Samhain (Cadılar Bayramı)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

duygulandım ne yalan söyleyeyim. hepiniz sağolun var olun. bir iki kişi bile çıksa saygılı sevgili, ne mutlu oluyorum.

ayrıca yıl çarkı bugün tamamlandığından dolayı bugün yılsonu ve yılbaşıdır bir anlamda. bu açıdan da çok önemli.

bir yılın 6 doğa olayı da bugün itibariyle gerçekleştiğinden döngü tamamlanmıştır ve bu olay insanlara başta ölüm olmak üzere hayatlarını düşünmeleri gerektiğini hatırlatır. hepimizin başından iyi kötü olaylar geçer hayatta. madem herşey biter, yine başlar yeni baştan.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ern3st
    Ern3st's avatar
    Erkek

Happy Halloween! 

kahrolsun bağzı şeyler
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek

Bu halloween i amerikalilar acayip buyuttuler. Tam bir ay oncesinden evlerinin onlerine hayaLet figurleri, bal kabaklari, meza taslari falan suslediler. Sirf bugun icin filmler cekip bizleri de davet ettiler. Kostumunuzu giyin, bedava icki, bedava cerez, sabaha kadar eglencez dediler. Kostumler desen adam korkar giymeye. Her taraf karanlik cok urkutucu, kasirga bile bu kadar korkutmadi :)

Amerikalilar her isini cok ciddiye aliyor, bayramlari da.

All I need is a possibility.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek
    mizahi bunu yazdı

Bu halloween i amerikalilar acayip buyuttuler. Tam bir ay oncesinden evlerinin onlerine hayaLet figurleri, bal kabaklari, meza taslari falan suslediler. Sirf bugun icin filmler cekip bizleri de davet ettiler. Kostumunuzu giyin, bedava icki, bedava cerez, sabaha kadar eglencez dediler. Kostumler desen adam korkar giymeye. Her taraf karanlik cok urkutucu, kasirga bile bu kadar korkutmadi :)

bayramları ciddiye alıyor kısımlarını "kapitalizmi çok iyi uyguluyorlar" diye değiştirirsek kusursuz bi mesaj olur bu. diğer yandan bayramı ciddiye aldıkları yok zaten. ciddiye alsalar altlarına sıçarlar. bugün birçok kişinin dehşet kabuslar gördüğünü duydum. birkaç arkadaşım kabus gördüm diye direkt beni aradı hatta.

bu da mı tesadüf =)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı
    mizahi bunu yazdı

bayramları ciddiye alıyor kısımlarını "kapitalizmi çok iyi uyguluyorlar" diye değiştirirsek kusursuz bi mesaj olur bu. diğer yandan bayramı ciddiye aldıkları yok zaten. ciddiye alsalar altlarına sıçarlar. bugün birçok kişinin dehşet kabuslar gördüğünü duydum. birkaç arkadaşım kabus gördüm diye direkt beni aradı hatta.

bu da mı tesadüf =)

Kapitalizmle pek alakasi oldugunu sanmiyorum, cunku insanlar habire calisiyor ve tatil gunlerinin zevkini sonuna kadar cikarmak istiyorlar. Halkin kapitalizmle falan alakasi yok, amerikalisindan, fransizina, yunanina, hintlisine herkes kutluyor bayrami deli gibi. Gecen colombus  vardi, onda da bir yigin susler, eglenceler, marketlerde indirimler hirla gur. 

Bu cadilar bayraminin figurden ibaret oldugunu tabiki biliyorlar, inanclarindan degil, eglencesine kutluyorlar. Zaten amerikalilarin bayrami degilki. Ingilizlerin, gallilerin falan sanirim. 19. Yyda sicriyor amerikaya

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

@mizahi hocam zaten halk için demedim. noel babayı kim yarattı hiç yoktan? sevgililer günü gibi çok derin manevi anlamı ve tarihi olan bi günü kim hediye alma gününe çevirdi? biz filmlerden ve reklamlardan öğrendik hep bunları. filmler ve reklamlar altın sözler. evlilik yıldönümünde hediye almayı, doğumgününde şatafatlı partiler düzenlemeyi, her uyduruk günde yemeyi içmeyi alışverişi hep öğrettiler gözümüze soka soka. 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek

bak bunda cok haklisin. alisveris merkezlerinden, yasam tarzlarina, giyimlerinden, verdikleri tepkiye, televizyon programlarindan, reklamlara, ilanlara, haberlere, abartilara, gulmelere, aglamalara vs.vs.vs. tamaaaamen bizimkilerle ayni. burda cinliler de var ama bizimle hic alakasi yok.

acunun butun programlari, dekora, dosemelerin rengine kadar ayni. hadisenin yerine christian aguliera midir nedir o var.  

velhasil ya biz amerikalilardan caldik su medeniyet dedigimiz kulturu, ya da onlar bizden :) biri birine acik bir sekilde ozeniyor ama kim bilemedim :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

Nedir ne degildir ogrenmis oldum, konu icin tesekkrler

...said addicted.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bigwave
    bigwave's avatar
    Erkek

edit.. 

bigwave tarafından 01/Kas/12 10:41 tarihinde düzenlenmiştir

Ölüm varsa bir yerde düşündün mü bu hayat niye ?
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek

ee sen şimdi pagan mı oluyon? kutlu olsun dicem de aga sen şeytana mı tapıyon şimdi.

kesmeyesin bizi de ?

kitap falan var mı sizde ? namaz oruç zekat ?

ciddi diyom la. yoksa ibadet olarak sadece birilerini kesip kanını akıtıyonuz her sene bu mu var sadece ?

Toplam Hit: 2845 Toplam Mesaj: 26