folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Samsung 840 Pro SSD Hakkında..

Samsung 840 Pro SSD Hakkında..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ergingur
    ergingur's avatar
    Erkek

bnde kingston var. tavsiye ederim hem fiyatı uygun hem de performansı müthiş.

Hayat herşeye rağmen gülümsemeye değer..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek
    trampfd bunu yazdı

Yaptığım uzun araştırmalar sonucu, markasının bendeki itici imajına rağmen 256gb 840 Pro almaya karar verdim, birazdan Topkapı Vatan Bilgisayar'dan alacağım, deneyimlerimi paylaşırım.

http://www.vatanbilgisayar.com/256gb-840-pro-sata-30-okuma-540mb-_-yazma-520mb-ssd.html

hocam kargo sürprizi var vatanda 5tl uyandırayım :) 522,44 TL 

benim verdiğim bu sabah elime ulaştı. Kurulumları yapıyorum yok böyle bir hız. Bu gün itibariyle SSD olmayan disk benim için harici depodur :)

incehesapla hiç bir bağım yok yanlış anlaşılma olmasın. maksat mürid az ödesin..

aynı ürün kk taksitle 512tlye geliyor ki bu da 10tl kazandırır sana. dersen ki tek çekim o zaman 502 tlye düşüyor bu da 20tl yapar.. :) he ben eft yaparım dersen 496 tl ve buda 25tl az ödemek demek :)

http://www.incehesap.com/samsung-256gb-840-pro-fiyati-24820/

rappermcs tarafından 03/Eki/14 12:17 tarihinde düzenlenmiştir

Paslanmış bir uygulama geliştirici.. #AnalistŞart
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trampfd
    trampfd's avatar
    Erkek

Yok hacı bu sefer kargo değil, yolumun üzeri diye uğrayıp alcam, nakit veririz artık 3 ü 5 i hesaplayamam çünkü herzaman zamanım olmuyor.

Sen 128gb pro mu aldın şimdi? Visual studioda etkisi hissediliyo mu? (Bilerek soruyorum, cevabıyla tatmin olacağım :)

edit: amk vatanın, gittim sitede 508tl olan şeye 568tl fiyat çektiler, sonra sitedeki fiyata tekrar baktım 537tl olmuş 2 saat içinde. Neyse sitedeki kazık fiyattan dil dökerek aldık, fiyatıyla pişman etti bakalım performansıyla telafi edecek mi, şuan migrate ediyorum diski.

trampfd tarafından 03/Eki/14 16:23 tarihinde düzenlenmiştir

Ehl-i Byte
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jilet_Boris
    Jilet_Boris's avatar
    Erkek

Core 2 Duo T6600 2.20 Ghz

4 Gb DDR2 667 mhz

ATI Radeon HD4650

Samsung 840 EVO SSD (RAPID ve Over Provisioning açık olup, max perf. moduna ayarladım)

Windows 8.1 Embedded Pro

Bilgisayar 2. el Samsung R522 laptop, benchmarkda bu;

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trampfd
    trampfd's avatar
    Erkek

i7-3632QM
    8gb 1333mhz
    Windows 8.1 x64
    256gb 840 Pro (Over Provisioning ve Rapid mode açık,  advanced optimizationda)

BMqA1bJ.png%20%28416×379%29

SSD iyi bişeymiş.

Ehl-i Byte
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickalti
    Lightsaber
    Lightsaber's avatar
    Erkek

yazın çok araştırdım 128 de pro daha iyi yanlış hatırlamıyorsam ama 256 da evo (240 aslında) daha iyi hem fiyat olarak aradaki performans farkı o fiyat farkına değmiyor yani, ve evo dan çok memnunum.

İnsan; insan olsaydı,insan olmazdı..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek
    trampfd bunu yazdı

Yok hacı bu sefer kargo değil, yolumun üzeri diye uğrayıp alcam, nakit veririz artık 3 ü 5 i hesaplayamam çünkü herzaman zamanım olmuyor.

Sen 128gb pro mu aldın şimdi? Visual studioda etkisi hissediliyo mu? (Bilerek soruyorum, cevabıyla tatmin olacağım :)

edit: amk vatanın, gittim sitede 508tl olan şeye 568tl fiyat çektiler, sonra sitedeki fiyata tekrar baktım 537tl olmuş 2 saat içinde. Neyse sitedeki kazık fiyattan dil dökerek aldık, fiyatıyla pişman etti bakalım performansıyla telafi edecek mi, şuan migrate ediyorum diski.

128 pro aldım ama doyamadan şirkette bıraktım :) lakin düşün saat 10 da kuruluma başladım win 10, toad for oracle, sql server 2014, visual studio 2012, visual studio 2013, office 2013 ve ıvır zıvır programların kurulumu saat 11 de bitmişti :)

visual studio basıyorum zart diye açıyor çok fena.. makinaya restart atıyorum uyku modundan geliyor sanki anında görüntü:) 

bayram sonrası testleri bende koyarım.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek

bende kingston var , 

128 i 180 tl ye almıştım. sizinkilerden daha dandiktir ama 

bildiğiniz bana pc'yi sevdirdi , vs olayına girmeden edemiycem. hdd varken bildiğin 3-5 dll filan kullanıyım.

direk debug için 6-7 saniye bekliyodum. şimdi bırak beklemeyi küt diye açılıyor.

pc kapatıp açma hızları zaten muazzam. win7 kullanıyorum. bi trim olayını şey yapmıştım ilk aldıgımda.

ondan beri aynı çizgisinde devam ediyor. laptopa almak istiyorum bide ama bakalım

http://www.leyladansonra.com/
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

hacılar rapid modu açmışsınız ama ups vardır inşallah makinaya bağlı aksi halde elektrik kesintisinde kötü sürprizle karşılaşırsınız. ayrıca güç seçeneklerinden cpu minimum usage ayarını kontrol edin %100 dayamış olabilir otomatik ayarlar ay sonu elektrik faturasında sürprizle karşılaşmayın %5 olacak o ayar.

:|
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek
    pesimistzombie bunu yazdı

hacılar rapid modu açmışsınız ama ups vardır inşallah makinaya bağlı aksi halde elektrik kesintisinde kötü sürprizle karşılaşırsınız. ayrıca güç seçeneklerinden cpu minimum usage ayarını kontrol edin %100 dayamış olabilir otomatik ayarlar ay sonu elektrik faturasında sürprizle karşılaşmayın %5 olacak o ayar.

elektrik şirkete girer benim için sıkıntı yok hocam :) lakin yine de iş başı yapınca kontrol edicem eyv..

Toplam Hit: 1987 Toplam Mesaj: 21