Samsung Galaxy Ace GT-S5830i Jellybean ROM
-
Not:
Öncelikle rom hakkında şunları belirteyim.. daha önce birkaç farklı rom denedim.. bu şuana kadar çalışan en hızlı ve en iyi rom.. batarya kullanımıda oldukça iyi. orjinal rom gibi hemen hemen ve gereksiz uygulamalardan arındırılmış. Orjinal Rom'daki Facebook kasma sorunu düzeltilmiş. Şahsen Kullanıyorum bu romu gayet memnunum.
Eğer Daha önce farklı Rom kurulumu yaptıysanız.. mutlaka önce ORJİNAL ROM'a dönüş yapınız.
Eğer Telefonunuzun modeli "s5830" ise bu romu lütfen kurmayın. BU ROM SADECE s5830i MODELİ İÇİNDİR.KURULUMA BAŞLAMADAK ÖNCE MUTLAKA YEDEKLERİNİZİ ALIN. REHBER, GALERİ VS.
Yükleme Dosyaları:ClockworkRecovery: http://yadi.sk/d/Tfg_I9BdHWnpB
Rom: http://yadi.sk/d/ep1Hg1OCHWnqp
Kurulum:
- Öncelikle yukarıdaki linklerden dosyaları indirip telefonunuzun SDCARD'ın ana dizinine kopyalayın (Zip'ten çıkarmayın).- Telefonunuzu Recovery Modda başlatın. (Telefon kapalı iken. Ses açma + Menü Tuşu + Power tuşu'na basılı tutun. Samsung yazısı gidip tekrar gelince tuşları bırakın.)
- “Apply Update from SDcard” menüsünü seçin ve gelen menüde SDCARD'ınıza kopyaladığınız "ClockWorkRec5830i.zip" dosyasını seçin. Bir kaç saniye içinde telefonunuz clockwork recovery mod'a geçecektir.
- wipe data / reset, wipe cache partition ve advanced bölümünden wipe dalvik cache... seçeneklerini ayrı ayrı uygulayın.
- recovery ana sayfasından "Install Zip from SD"yi seçin. Ve buradan "choose zip from sdcard" seçeneğini seçin
- Açılan bölümden "BouDzDroid v.2 GT-S5830i.zip" dosyasını seçin ve kuruluma başlayın.
- Kurulum bittikten sonra "Reboot System Now" seçeneği üzerinden telefonu yeniden başlatın ve Yeni Rom'unuzun keyfini çıkarın :)
Kaynak: xda-developers
-
-
çizik bu lazım olabilir bana ilerde . . .
-
Akşama bakayım eyvallah.
-
hocam hiz iyimi kurayim bari bunu
-
Hocam bendede aynı tel var
sorularım
- Kamerada kasma takılma vs. varmı
- Telefonda uygulama ve oyunlarda durum nasıl
- Arama ekranında takılmalar oluyormu
- Wifi çalışıyormu ve çalışıyorsa bağlanabilyiormu
ram tüketimi naasıl ben lin2Sd programı indirdim ve gereksiz bi sürü uygulamaya kapadım
şu an telde boşta iken hiçbir uygulama açık değilken 290 mb ramda 150-170 mb arası kullanımda
-
@Mert_648: Hız oldukça iyi
@aliyk: Hiçbir kasma vs yok hocam çalışmayan hiçbir aksan yok. Zaten orjinal rom'a çok benziyor. Modlanmış hali. Çok daha stabil.. çok daha hızlı
-
bende root var onu kaldirmama gerek varmi ? eski haline cevirip oyle mi rom atayim
-
Mert_648 bunu yazdıbende root var onu kaldirmama gerek varmi ? eski haline cevirip oyle mi rom atayim
Rootsuz rom atılmaz zaten.
-
simdi kurcam sim kartdaki numaralarin silinme ihtimali varmi
-
Mert_648 bunu yazdısimdi kurcam sim kartdaki numaralarin silinme ihtimali varmi
sim kartına herhangi birşey olmaz.. fakat sen yinede garanti açısından romu kurarken sim kartını çıkart.
edit: batarya seviyesinin minimum %50 olmasına dikkat et
GordonFreeman tarafından 08/Şub/14 19:16 tarihinde düzenlenmiştir