Samsung İmei Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    raul
    raul's avatar
    Erkek

beyler samsung g600 marka telefonuma mesaj geldi. imei klonlanmış 30 gün sonra kapanacaktır diye .

usb kablosu var cihazın ben programla filan değiştirebilir miyim bunu .

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Erkek

hocam samsunglarda usb kablosuyla yapılmıyo bu olay flash bilmemne aletler var pc ye com dan bağlıyolar falan telefoncuya götür 20 tl ye falan yapıyolar

Bittik biz bittik
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pr_x71
    pr_x71's avatar
    Erkek

Hocam bazen o mesaj gelse dahi kapanmıyo bi arkadaşa 2 sene önce gelmişti o mesajdan ama kapanmadı hala.Bekle bence.Kapanırsa zaten klon yaptırırsın tekrar.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    raul
    raul's avatar
    Erkek

inşallah kapanmaz hiç uğraşmak istemiyorum . 2 el aldık şimdi bunları çekiyoruz .

kapanırsa gideyim ama şöyle bi sorun var kendi elinde olan imei yi klonlayacak değil mi 20 tl ye . imei yi ben bulmayacam yani eski tel filan lazım değil mi?

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sahin141
    sahin141's avatar
    Erkek
    raul bunu yazdı:
    -----------------------------

inşallah kapanmaz hiç uğraşmak istemiyorum . 2 el aldık şimdi bunları çekiyoruz .

kapanırsa gideyim ama şöyle bi sorun var kendi elinde olan imei yi klonlayacak değil mi 20 tl ye . imei yi ben bulmayacam yani eski tel filan lazım değil mi?

gerek yok hocam telefoncu ayalar onu ama arkadaşın dediği gibi genellikle kapanmıyor o mesajdan sonra.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tbtgezgini
    tbtgezgini's avatar
    Erkek

raul bunu yazdı:

beyler samsung g600 marka telefonuma mesaj geldi. imei klonlanmış 30 gün sonra kapanacaktır diye .

gelen mesajdaki imei ile cihazınkı tutuyormu? tutuyosa kapanır tutmuyorsa hattını daha önce taktıgın bır telefonun ımeıdır korkma snn tele bıse olmaz.

NOT: 2ci else kesin kopyalamıslardır. artık tanımadın cep telefoncuya cıhazı tamıre bıle goturmeyın kaldıkı 2ci el almak daha kötu. adamlar tamır edıyor parasını hakkı tabıkı alıcak alıyor ve ufak bı nokta sızın ımeı klonlayıp baya bi makinaya çakıyor paranın akoyuyor:) geçmiş olsn arkadasım:) telpayı ara kımlık fotokopısı ve kullandıgın hattın numarasını ıstıyorlar sadece o hatta çalışıyor cıhaz.  

...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    raul
    raul's avatar
    Erkek

Bisses bunu yazdı:

raul bunu yazdı:

gelen mesajdaki imei ile cihazınkı tutuyormu?

NOT: 2ci else kesin kopyalamıslardır. artık tanımadın cep telefoncuya cıhazı tamıre bıle goturmeyın kaldıkı 2ci el almak daha kötu. adamlar tamır edıyor parasını hakkı tabıkı alıcak alıyor ve ufak bı nokta sızın ımeı klonlayıp baya bi makinaya çakıyor paranın akoyuyor:) geçmiş olsn arkadasım:) telpayı ara kımlık fotokopısı ce kullandıgın hattın numarasını ıstıyorlar sadece o hatta çalışıyor cıhaz.  

dostum ben telefonu telpadan almadım yine de geçerli mi acaba söylediğin şey . elimde fatura filan hiçbişey yok 2. el dediğim gibi parayı peşin verip aldım cihazı.

2. el telefon alınmaz artık bu devirde bunu öğrendim . yaptık bi yanlış. telefonda çok kullanışlı geri satmak da istemiyorum .

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sahin141
    sahin141's avatar
    Erkek

@Bisses dostum dediğine katılmıyorum

imei klonlamak için bi telefona veya imei line ihtiyac yoktur. 

http://www.mcks.gov.tr/tr/imeisorgu.php

burdaki siteden sallama imei sorgulama yapıp rahatlıkla imei bulabilirsiniz. bunuda alıp telefonlaara çakarsın hiç kimse telefon bulupta imei lini almakla uğraşmak.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tbtgezgini
    tbtgezgini's avatar
    Erkek

raul bunu yazdı:

dostum ben telefonu telpadan almadım yine de geçerli mi acaba söylediğin şey . elimde fatura filan hiçbişey yok 2. el dediğim gibi parayı peşin verip aldım cihazı.

2. el telefon alınmaz artık bu devirde bunu öğrendim . yaptık bi yanlış. telefonda çok kullanışlı geri satmak da istemiyorum .

samsung cihazlara genel olarak telpa destek verir hocam bişe kaybetceni sanmıyorum. aynı olay kvkda halledıldıgıne gore :) ama garanti dışı cihaz oldugu ıcın ucret isterlermi bilmiyorum. mutlaka ara telpayı paranı tekrar telefoncuya kaptırma!

Telpa Adres : Büyükdere cad. No:195 Levent - İstanbul

Telefon : (0212) 371 00 00 

...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tbtgezgini
    tbtgezgini's avatar
    Erkek

sahin141 bunu yazdı:

@Bisses dostum dediğine katılmıyorum

imei klonlamak için bi telefona veya imei line ihtiyac yoktur. 

http://www.mcks.gov.tr/tr/imeisorgu.php

burdaki siteden sallama imei sorgulama yapıp rahatlıkla imei bulabilirsiniz. bunuda alıp telefonlaara çakarsın hiç kimse telefon bulupta imei lini almakla uğraşmak.

senınkıde farklı bır varsayım haklısın bu yontemde guzel ama genel ıtıbarıyle son moda tamıre gelen cıhazların klonlanması piyasa tecrübeme dayanarak söylüyorum sallamıyorum. 
     Ayrıca ben salladım 15 hanelı numara kayıt bulunamadı dendı hocam yanı her sallamakla olmuyo anti parantez. 

...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    raul
    raul's avatar
    Erkek

Bisses bunu yazdı:

raul bunu yazdı:

gelen mesajdaki imei ile cihazınkı tutuyormu? tutuyosa kapanır tutmuyorsa hattını daha önce taktıgın bır telefonun ımeıdır korkma snn tele bıse olmaz.

NOT: 2ci else kesin kopyalamıslardır. artık tanımadın cep telefoncuya cıhazı tamıre bıle goturmeyın kaldıkı 2ci el almak daha kötu. adamlar tamır edıyor parasını hakkı tabıkı alıcak alıyor ve ufak bı nokta sızın ımeı klonlayıp baya bi makinaya çakıyor paranın akoyuyor:) geçmiş olsn arkadasım:) telpayı ara kımlık fotokopısı ve kullandıgın hattın numarasını ıstıyorlar sadece o hatta çalışıyor cıhaz.  

dostum süpersin ya cidden benim imei ye baktım tutmuyor. telefon alırken takıp çıkartmıştım bi kaç tele . ayrıca mesajla gelen imei yi arattırdım imei sayfasında nokia corporation diyor benim telle alakası yok .

Toplam Hit: 3450 Toplam Mesaj: 14