Sanal Alem Hırsızlığı Meşrulaştırdı Mı ?
-
necroshine bunu yazdı:
-----------------------------
7-19
bunu yazdı:
peki hoca warez'den birsey indirmek hirsizligin kucuk boyutuda olsa hirsizlik olmuyormu ?
diyorsanki free mp3'ler ve opensource yazilimlardan baska birsey kullanmiyorum veya hepsinin lisansi var dersen haklisindir.
tabiki hesap araklayip satmakta hirsizliktir fakat azda kendimize bakalim baskalarini suclamadan once
-----------------------------Tamamen haklısın. Kanuni olarak baktın mı hırsızlığın büyüğü küçüğü yok. Bir ekmek çalanda bir banka soyanda aynı kefeye koyuluyor :)
Ama tamamen lisanslarla dolu bir bilgisayar kullanabilmemiz için Millet olarak alım gücümüzün o standartlarda olması lazım.
Bize etik davranılmadığı için bizde etik yolları takip etmiyoruz , edemiyoruz.
Yaptığımız yanlışın farkında olmak ayrı
Hırsızlığı ticarete çevirmek apayrı.
-----------------------------Mp3 indirmek hırsızlık değildir.Zaten bu verinin parasını vermiş bir adamın verisini kopyalıyorsun (adamda sana izin veriyor ayrıca) arkadaşından aldığın kitabın fotokopisini çektiğinde o kitabı çalmış olmuyorsun.
-
sokoban bunu yazdı:
necroshine bunu yazdı:
7-19
bunu yazdı:
peki hoca warez'den birsey indirmek hirsizligin kucuk boyutuda olsa hirsizlik olmuyormu ?
diyorsanki free mp3'ler ve opensource yazilimlardan baska birsey kullanmiyorum veya hepsinin lisansi var dersen haklisindir.
tabiki hesap araklayip satmakta hirsizliktir fakat azda kendimize bakalim baskalarini suclamadan once
-----------------------------Tamamen haklısın. Kanuni olarak baktın mı hırsızlığın büyüğü küçüğü yok. Bir ekmek çalanda bir banka soyanda aynı kefeye koyuluyor :)
Ama tamamen lisanslarla dolu bir bilgisayar kullanabilmemiz için Millet olarak alım gücümüzün o standartlarda olması lazım.
-----------------------------Mp3 indirmek hırsızlık değildir.Zaten bu verinin parasını vermiş bir adamın verisini kopyalıyorsun (adamda sana izin veriyor ayrıca) arkadaşından aldığın kitabın fotokopisini çektiğinde o kitabı çalmış olmuyorsun.
-----------------------------niye hiç albüm indirmiyosunuz hiç müzik dinlemiomusun sadece adamların kendi paylaşımlarınımı indirip dinliosunuz peki o adamlar müzik yapabilmek için kaç gece gündüz çalışıyorrlar ?
madem böyle düşünülüyor o zman herkes gitsin YASAL yollardan alsınlar programlarıda oyunlarıda !!! eminim şu tahribatta kaç tane mürid varsa herkesin bilgisayarında bende dahil mutlaka bi CRACK li bişilervardır.
-
ArmadA bunu yazdı:
sokoban bunu yazdı:
necroshine bunu yazdı:
7-19
bunu yazdı:
-----------------------------niye hiç albüm indirmiyosunuz hiç müzik dinlemiomusun sadece adamların kendi paylaşımlarınımı indirip dinliosunuz peki o adamlar müzik yapabilmek için kaç gece gündüz çalışıyorrlar ?
madem böyle düşünülüyor o zman herkes gitsin YASAL yollardan alsınlar programlarıda oyunlarıda !!! eminim şu tahribatta kaç tane mürid varsa herkesin bilgisayarında bende dahil mutlaka bi CRACK li bişilervardır.
-----------------------------Ben etik yönünü tartışmıyorum.Etik olmayabilir ama hırsızlıkta değildir.Etik olmayan herşey kanuna aykırı değildir. Ayrıca adamların kaç gece gündüz çalıştıklarını bana anlatma ben kendim bir dönem müzisyenlik yaptım zaten.Benim albümümü de indirseler hiç gocunmazdım açıkçası.Zaten iyi sanatçıların asıl kazancı konserlerdir.
-
nasıl diğildir hoca yaa adam ordanda para kazanıyor albüm satışlarındanda kazanıyor kazanmıyormu ? o zman bi site açsınlar direk download imkanı sunsunlar herkese ETİK likle alakesi yok buda aynı şey.
-
ArmadA bunu yazdı:
nasıl diğildir hoca yaa adam ordanda para kazanıyor albüm satışlarındanda kazanıyor kazanmıyormu ? o zman bi site açsınlar direk download imkanı sunsunlar herkese ETİK likle alakesi yok buda aynı şey.
-----------------------------O dediğini yapan bir ton grup var.O adamlar salak mı ? Albüm kayıtlarının hiçbir değeri yoktur müzik canlı yapılır diğerleri sadece stüdyonun mükemmel ortamında kaydedilmiş seslerdir.Bir sanatçının sanatçı olup olmadığı konserde belli olur orası sanatçının er meydanıdır.Paganini bir gecede kumarda bütün parasını kaybedip kemanıyla kaybettiği bütün parayı toplayabilen bir adamdı sanatçı dediğin budur.Albüm satışlarından medet umuyorsa o adam tüccardır sanatçı değil.
-
necroshine bunu yazdı:
7-19
bunu yazdı:
-----------------------------katılıyorum mesela benim dev warez arsivim var nerden baksan 200 gb den fazla türkçe görsel eğitim seti arsivi 30 gb template monster arsivi vs. misal ben bunları satmaya kalksam paranın amına korum ama yapamam hatta geçmişte tbt den cok kişi benden template arsivimi para karslıgı almak istedi vermedim kendim kullanırım ama ticarete dönüstürmem yani kendime yakıstırmam.
-
7-19 bunu yazdı:
hyr arkadalım kanun önünde küçük boyutu fln yok..eger devleti soyuyorsan sucu yok.baklava calarsan suc.. -
ne kadar doğru düşünüyorum ama bu büyük şirketleri amerikan bankalarını felan soymak imkanım olsa hemen yapardım ama küçük esnafa asla
hani bankaları soyuyolar ya iyi olmuş diyorum sonuçta onları etkilemez adam emek harcamış :))
-
necroshine bunu yazdı:
Büyük şirketlere zarar verebilen insanları takdir ediyorum :) Bunun hırsızlık boyutu tartışılır ama büyümek için hiç bir şirketin çok dürüst oynamış olduğuna inanmıyorum.
o zman sen br gün helalinden büyük parlar kazanmaya başladığında (inş. olur)..seni gelip biri kafana silah dayadı..bütün servetin artık benim..sen bi hiçsin buraya gelene kadar kim bilir neler yaptın uyuşturucu,kaçakcılık pazarına girdin...o yüzden hiç birşeyi hakketmiyorsun dese...kendini nasıl hissedersin..
2 türlü büyürsün 2 sinde de beynini kullanaarak...bu yoldu doğru yolda olanda var yanlış yoldan parayı götürende..yani kısaca çok çalışanları unutmamak laızm..herşey öküz gibi amelilk yapanda deil..kafayı kullandığında DURUST yoldan çok iyi paralar kaldırabilirsin.dediğim gibi herşey beyinde bitiyor. neyse bunları neden dedimm..ilerde büyük paralar kazanmaya başlarsam beni hackliyenin bıdı bıdı bıdı.. :) sayglar.. -
emre_gss bunu yazdı:
necroshine bunu yazdı:
Büyük şirketlere zarar verebilen insanları takdir ediyorum :) Bunun hırsızlık boyutu tartışılır ama büyümek için hiç bir şirketin çok dürüst oynamış olduğuna inanmıyorum.
o zman sen br gün helalinden büyük parlar kazanmaya başladığında (inş. olur)..seni gelip biri kafana silah dayadı..bütün servetin artık benim..sen bi hiçsin buraya gelene kadar kim bilir neler yaptın uyuşturucu,kaçakcılık pazarına girdin...o yüzden hiç birşeyi hakketmiyorsun dese...kendini nasıl hissedersin..
2 türlü büyürsün 2 sinde de beynini kullanaarak...bu yoldu doğru yolda olanda var yanlış yoldan parayı götürende..yani kısaca çok çalışanları unutmamak laızm..herşey öküz gibi amelilk yapanda deil..kafayı kullandığında DURUST yoldan çok iyi paralar kaldırabilirsin.dediğim gibi herşey beyinde bitiyor. neyse bunları neden dedimm..ilerde büyük paralar kazanmaya başlarsam beni hackliyenin bıdı bıdı bıdı.. :) sayglar..
-----------------------------Bana Ticareti ve büyümeyi anlatmayın :) O işlerin göbeğindeyim zaten. Kesinlikle dürüst olupda holding açtım diyen kendini kandırır :)