Sanırım İşlemcim Yandı
-
Müridler tırışka bir işlemcim var.Overclock yapıyordum ufak ufak FSB hızını ve çarpanı arttırıp değerlere bakıyordum.İşlemci 1.7 ghz. 2.0 Ghz i geçmeyi fazla düşünmüyordum.En son çarpan ayarlaması için bios'a girdim ayarları yaptıktan sonra reset attım..Şimdi makine açılmıyor.İşlemciyi sökp soğumasını bekledim.Tekrar denedim yine açılmıyor.Monitöre görüntü gelmiyor.Hardiskin ışığı yanık kalıyor.Monitor Power Saving mode da kalıyor.Anakart mı yoksa işlemci mi cozladı nasıl anlıyacağım?Yardım edin...
-
Biosu Resetle Büyük ihtimal Anakartın Destekleyebileceği Değerlerin Üzerine Çıktığın için Start Yapmıyor...
-
Kasaya giden elektrik prizini tamamen cek , yani kasanin elektrikle bagini fiziksel olarakta kes 5-10dk bekledikten sonra tekrar acmayi dene bakalim.Ondan sonra zarar goren parca varmi yokmu onu anlariz.Suan statik elektrik fazlasindan da sistemin acilmiyor olabilir.
-
Tamam teşekkr ederim BIOS pilini söküp taktım açıldı.Clock'a devam :)
-
ya bana birisi bi işlemci yaksın
söz aynısının sıfını alip vericem yeterki nasil yaktığını söylesin arkadasım işlemci yanmaz :) yanamaz böyle bir ihtimal söz konusu değil :) anakart yanar ... işlemci yanmaz ramin yanar işlemci gene yanmaz yanmaz abicim yanmaz... ya bi yakında söleyin bi nasil yaniyor ya -
umutcan bunu yazdı:
-----------------------------
söz aynısının sıfını alip vericem yeterki nasil yaktığını söylesin arkadasım işlemci yanmaz :) yanamaz böyle bir ihtimal söz konusu değil :) anakart yanar ... işlemci yanmaz ramin yanar işlemci gene yanmaz yanmaz abicim yanmaz... ya bi yakında söleyin bi nasil yaniyor ya
-----------------------------doğru işlemciyi normal şartlar altında yakamazsın
-
umutcan bunu yazdı:
-----------------------------
söz aynısının sıfını alip vericem yeterki nasil yaktığını söylesin arkadasım işlemci yanmaz :) yanamaz böyle bir ihtimal söz konusu değil :) anakart yanar ... işlemci yanmaz ramin yanar işlemci gene yanmaz yanmaz abicim yanmaz... ya bi yakında söleyin bi nasil yaniyor ya
-----------------------------çakmakla yakarım ama yenisini alıcan!
-
Ben de işlemcin değil anakart yanmıştır diyecektim ki.... :D
-
Çarpanı kurcalamanı tavsite etmem,Fsb ile ilgilen..Arttırabildiğin kadar 5 er 5er arttır..Ardından benchmark çak bir dene bakalım dayanabiliyor mu zorlamalara..
-
Gunumuzde voltaj sorunu olmadigi surece board dahil board uzerindeki hicbir parca yanmaz aslinda.Zaten board kendini ve kendi uzerindeki parcalari bellirli bir isidan sonra calistirmaz zarar gormesin diye.
-
Hocam benim board ikinciye yandı, diğer parçalar sağlam. Ve yanmadan önce mavi ekran falan verdi, geçen sefer de bu aylarda yanmıştı.