folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Sanırım İşlemcim Yandı

Sanırım İşlemcim Yandı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BRK35
    BRK35's avatar
    Erkek
    Müridler tırışka bir işlemcim var.Overclock yapıyordum ufak ufak FSB hızını ve çarpanı arttırıp değerlere bakıyordum.İşlemci 1.7 ghz. 2.0 Ghz i geçmeyi fazla düşünmüyordum.En son çarpan ayarlaması için bios'a girdim ayarları yaptıktan sonra reset attım..Şimdi makine açılmıyor.İşlemciyi sökp soğumasını bekledim.Tekrar denedim yine açılmıyor.Monitöre görüntü gelmiyor.Hardiskin ışığı yanık kalıyor.Monitor Power Saving mode da kalıyor.Anakart mı yoksa işlemci mi cozladı nasıl anlıyacağım?Yardım edin...

Folklorik olarak sana saygım var ama sana tapamam totem!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    Biosu Resetle Büyük ihtimal Anakartın Destekleyebileceği Değerlerin Üzerine Çıktığın için Start Yapmıyor...

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Kasaya giden elektrik prizini tamamen cek , yani kasanin elektrikle bagini fiziksel olarakta kes 5-10dk bekledikten sonra tekrar acmayi dene bakalim.Ondan sonra zarar goren parca varmi yokmu onu anlariz.Suan statik elektrik fazlasindan da sistemin acilmiyor olabilir.

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BRK35
    BRK35's avatar
    Erkek
    Tamam teşekkr ederim BIOS pilini söküp taktım açıldı.Clock'a devam :)

Folklorik olarak sana saygım var ama sana tapamam totem!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LJMLJT
    LJMLJT's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    ya bana birisi bi işlemci yaksın

söz aynısının sıfını alip vericem yeterki nasil yaktığını söylesin arkadasım işlemci yanmaz :) yanamaz böyle bir ihtimal söz konusu değil :) anakart yanar ... işlemci yanmaz ramin yanar işlemci gene yanmaz yanmaz abicim yanmaz... ya bi yakında söleyin bi nasil yaniyor ya

Angaralıyız Laa....
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    celoron
    celoron's avatar
    Erkek

umutcan bunu yazdı:
    -----------------------------

söz aynısının sıfını alip vericem yeterki nasil yaktığını söylesin arkadasım işlemci yanmaz :) yanamaz böyle bir ihtimal söz konusu değil :) anakart yanar ... işlemci yanmaz ramin yanar işlemci gene yanmaz yanmaz abicim yanmaz... ya bi yakında söleyin bi nasil yaniyor ya

doğru işlemciyi normal şartlar altında yakamazsın

Microsoft isn't evil, they just make really crappy operating systems. Linus Torvalds
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BURAK_X
    BURAK_X's avatar
    Erkek

umutcan bunu yazdı:

çakmakla yakarım ama yenisini alıcan! 

<love> <canimcicimaylari> <uzatmalar> <kavgagurultu> </love>
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpoofU
    SpoofU's avatar
    Erkek
    Ben de işlemcin değil anakart yanmıştır diyecektim ki.... :D

Sevmem yazmayı, okumayı sevdiğim kadar.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZyreX
    ZyreX's avatar
    Erkek

Çarpanı kurcalamanı tavsite etmem,Fsb ile ilgilen..Arttırabildiğin kadar 5 er 5er arttır..Ardından benchmark çak bir dene bakalım dayanabiliyor mu zorlamalara..

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Gunumuzde voltaj sorunu olmadigi surece board dahil board uzerindeki hicbir parca yanmaz aslinda.Zaten board kendini ve kendi uzerindeki parcalari bellirli bir isidan sonra calistirmaz zarar gormesin diye.

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpoofU
    SpoofU's avatar
    Erkek
    Hocam benim board ikinciye yandı, diğer parçalar sağlam. Ve yanmadan önce mavi ekran falan verdi, geçen sefer de bu aylarda yanmıştı.

Sevmem yazmayı, okumayı sevdiğim kadar.
Toplam Hit: 2236 Toplam Mesaj: 12