Sanırım Telefonuma Trojan Girdi (5800Xm)
-
Windows Live Messenger kurmuştum telefonuma fakat, crackli falandı. Sanırım ondan bulaştı. İnternet paketim varken 2-3 defa telefon kendi kendine internete bağlanıyordu. Sonra programı kaldırdım, dahada girmedi internete. Ardından bugün saat 1.30 gibi birden 5 tl gitti telefonumdan. 0 tl'm var şu anda. Neye uğradığımı şaşırdım, eğer kontor yüklersem tekrar gidebileceğinden korkuyorum. Ne yapmam gerekir?
-
format :|
-
trojan olduğunu sanmıyorum internete girince gitmiştir hacı.
uygulamayı açık bırakmışındır falan..
-
Format at hocam.
yeşil tuş + kırmızı tuş + kamera tuşuna basılı tutarak telefonu açıyorsun ve el sıkışma ekranına kadar bu tuşları basılı tutuyorsun, sonra formatlama işlemi başlıyor. Eğer güvenlik kodu sorarsa 12345 girersin.
Yeşil Tuş ( Green Button )
Kırmızı Tuş ( red button )
Kamera Tuş ( Kamera Button)
Açma butonuna (Open Button ) -
surekli internete baglan diye bisi cikiyormu? aynisi banada olmustu, ne yaptim ettim hallettim, benimde baya parami yemisdi..:|
-
1)önemli birşeyin yoksa format at
2)%100 güvenilir olmaz ama kaspersky mobile veya başka bir antivir yükle tarat
3)x-plorer yükle ayarlardan gizli klsörleri göster ve sistem klasörlerini göster de sonra e ve c ye güzelce bir bak gizli(yarı saydam) görünen ve adı gözüne batan(potansiyel trojan) dosyaları sil.Zaten genelde ana dizinde olurlar.
En sağlamı ilk yöntem eğer teelfonun hackli değilse hiç düşünme format at birde mis gibi bi güncelleme yap v5.00 yükle güle güle kullan
-
CasTeaL bunu yazdı:
-----------------------------
Format at hocam.
yeşil tuş + kırmızı tuş + kamera tuşuna basılı tutarak telefonu açıyorsun ve el sıkışma ekranına kadar bu tuşları basılı tutuyorsun, sonra formatlama işlemi başlıyor. Eğer güvenlik kodu sorarsa 12345 girersin.
Yeşil Tuş ( Green Button )
Kırmızı Tuş ( red button )
Kamera Tuş ( Kamera Button)
Açma butonuna (Open Button )
-----------------------------hocam bu fabrika ayarlarimi?
-
format atma burada resimli bir şekilde gösteriliyor
-
@Konyali
Yok, Internete bağlan falan gibi birşey demiyor.
@Heza
aslında önemli dosyalarım var ama yedeklerim sorun değil.
XPlore var zaten ama trojan tarzında birşey göremedim, zaten dediğini ilk olarak yapmıştım baktım her yere ama yok.
Format çözüm olur mu? Bildiğim kadarıyla tam format atmıyor, fabrika ayarlarına alıyor. Hafıza kartınıda çıkartmam gerekir mi?
Edüt - Verdiğiniz linkte Rehberde silinecek yazıyor. Nokia 6260 vardı bir aralar onda böyle format atmıştım, hafıza kartına attığım halde rehberi telefonda gözükmüyordu. Ona benzer birşey olmaz değil mi? -
x3uqm4 bunu yazdı:
-----------------------------
@Konyali
Yok, Internete bağlan falan gibi birşey demiyor.
@Heza
aslında önemli dosyalarım var ama yedeklerim sorun değil.
XPlore var zaten ama trojan tarzında birşey göremedim, zaten dediğini ilk olarak yapmıştım baktım her yere ama yok.
Format çözüm olur mu? Bildiğim kadarıyla tam format atmıyor, fabrika ayarlarına alıyor. Hafıza kartınıda çıkartmam gerekir mi?
Edüt - Verdiğiniz linkte Rehberde silinecek yazıyor. Nokia 6260 vardı bir aralar onda böyle format atmıştım, hafıza kartına attığım halde rehberi telefonda gözükmüyordu. Ona benzer birşey olmaz değil mi?
-----------------------------hocam fabrika ayarlarına dönmek ayrı hard format ayrı benim gösterdiğim yöntem hard format eğer virüs telefon hafızasına girdiyse hard format icabına bakar.Ama istersen emin olmak için önemli dosylarını yedekleyip hafıza kartınıda pc de bi biçimlendir.hafıza kartının takılı takılı olup olmaması fark etmez.
Rehber telefon hafızasına kayıtlı olduğu için hard format atarsan silinir.formattan önce rehberi hafıza kartına veya sime yedeklersen sorun olmaz.(rehbere gir işaretle>tümünü işaretle daha sonra seçenekler>kopyala hafıza kartına/sim rehberine )
-
Sağol heza, basıyorum şimdi formatı.