folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Sanırım Telefonuma Trojan Girdi (5800Xm)

Sanırım Telefonuma Trojan Girdi (5800Xm)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Erkek

Windows Live Messenger kurmuştum telefonuma fakat, crackli falandı. Sanırım ondan bulaştı. İnternet paketim varken 2-3 defa telefon kendi kendine internete bağlanıyordu. Sonra programı kaldırdım, dahada girmedi internete. Ardından bugün saat 1.30 gibi birden 5 tl gitti telefonumdan. 0 tl'm var şu anda. Neye uğradığımı şaşırdım, eğer kontor yüklersem tekrar gidebileceğinden korkuyorum. Ne yapmam gerekir?

=)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SUPERBICO
    SUPERBICO's avatar
    Erkek

format :|

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Realist
    Realist's avatar
    Erkek

trojan olduğunu sanmıyorum internete girince gitmiştir hacı.

uygulamayı açık bırakmışındır falan..

..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek

Format at hocam.

yeşil tuş + kırmızı tuş + kamera tuşuna basılı tutarak telefonu açıyorsun ve el sıkışma ekranına kadar bu tuşları basılı tutuyorsun, sonra formatlama işlemi başlıyor. Eğer güvenlik kodu sorarsa 12345 girersin.

Yeşil Tuş ( Green Button )
    Kırmızı Tuş ( red button )
    Kamera Tuş ( Kamera Button)
    Açma butonuna (Open Button )

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Konyali
    Konyali's avatar
    Erkek

surekli internete baglan diye bisi cikiyormu? aynisi banada olmustu, ne yaptim ettim hallettim, benimde baya parami yemisdi..:|

Parmak bassam olurmu?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    heza
    heza's avatar
    Erkek

1)önemli birşeyin yoksa format at

2)%100 güvenilir olmaz ama kaspersky mobile veya başka bir antivir yükle tarat

3)x-plorer yükle ayarlardan gizli klsörleri göster ve sistem klasörlerini göster de sonra e ve c ye güzelce bir bak gizli(yarı saydam) görünen ve adı gözüne batan(potansiyel trojan) dosyaları sil.Zaten genelde ana dizinde olurlar.

En sağlamı ilk yöntem eğer teelfonun hackli değilse hiç düşünme format at birde mis gibi bi güncelleme yap v5.00 yükle güle güle kullan

"We think too much and feel too little." By Charlie Chaplin from The Great Dictator.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Konyali
    Konyali's avatar
    Erkek

CasTeaL bunu yazdı:
    -----------------------------

Format at hocam.

yeşil tuş + kırmızı tuş + kamera tuşuna basılı tutarak telefonu açıyorsun ve el sıkışma ekranına kadar bu tuşları basılı tutuyorsun, sonra formatlama işlemi başlıyor. Eğer güvenlik kodu sorarsa 12345 girersin.

Yeşil Tuş ( Green Button )
    Kırmızı Tuş ( red button )
    Kamera Tuş ( Kamera Button)
    Açma butonuna (Open Button )

hocam bu fabrika ayarlarimi?

Parmak bassam olurmu?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    heza
    heza's avatar
    Erkek

format atma burada resimli bir şekilde gösteriliyor

http://www.cshtr.com/yararli-bilgiler-ve-dokumanlar/43333-nokia-fp2-5800-n97-format-atma-resimli-anlatim.html

"We think too much and feel too little." By Charlie Chaplin from The Great Dictator.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Erkek

@Konyali
    Yok, Internete bağlan falan gibi birşey demiyor. 

@Heza
    aslında önemli dosyalarım var ama yedeklerim sorun değil. 
    XPlore var zaten ama trojan tarzında birşey göremedim,  zaten dediğini ilk olarak yapmıştım baktım her yere ama yok.

Format çözüm olur mu? Bildiğim kadarıyla tam format atmıyor, fabrika ayarlarına alıyor. Hafıza kartınıda çıkartmam gerekir mi? 

Edüt - Verdiğiniz linkte Rehberde silinecek yazıyor. Nokia 6260 vardı bir aralar onda böyle format atmıştım, hafıza kartına attığım halde rehberi telefonda gözükmüyordu. Ona benzer birşey olmaz değil mi?

=)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    heza
    heza's avatar
    Erkek

x3uqm4 bunu yazdı:

@Konyali
    Yok, Internete bağlan falan gibi birşey demiyor. 

@Heza
    aslında önemli dosyalarım var ama yedeklerim sorun değil. 
    XPlore var zaten ama trojan tarzında birşey göremedim,  zaten dediğini ilk olarak yapmıştım baktım her yere ama yok.

Format çözüm olur mu? Bildiğim kadarıyla tam format atmıyor, fabrika ayarlarına alıyor. Hafıza kartınıda çıkartmam gerekir mi? 

Edüt - Verdiğiniz linkte Rehberde silinecek yazıyor. Nokia 6260 vardı bir aralar onda böyle format atmıştım, hafıza kartına attığım halde rehberi telefonda gözükmüyordu. Ona benzer birşey olmaz değil mi?

hocam fabrika ayarlarına dönmek ayrı hard format ayrı benim gösterdiğim yöntem hard format eğer virüs telefon hafızasına girdiyse hard format icabına bakar.Ama istersen emin olmak için önemli dosylarını yedekleyip hafıza kartınıda pc de bi biçimlendir.hafıza kartının takılı takılı olup olmaması fark etmez.

Rehber telefon hafızasına kayıtlı olduğu için hard format atarsan silinir.formattan önce rehberi hafıza kartına veya sime yedeklersen sorun olmaz.(rehbere gir işaretle>tümünü işaretle daha sonra seçenekler>kopyala hafıza kartına/sim rehberine )

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Erkek

Sağol heza, basıyorum şimdi formatı.

=)
Toplam Hit: 2777 Toplam Mesaj: 12