Şans Oyunları Milyarderleri
-
bence bu şans oyunlarından ikramiye falan çıkmıyor devletin uydurması.tamemen oyun.nasıl oluyorda 5 bilen 2000 kişi olurken 6 bilen 1 veya en fazla 5 kişi oluyor neden hiç 1000 kişi 6 bilemiyor.ayrıca bu ikramiye çıkan milyardelerler neredeler.her hafta sayısal loto-şans topu-süper loto-on numara-dokuz günde bi milli piyango ve atyarışı merak ettigim bunlardan her hafta toplamda 5 kişi ayda 25 kişi milyarder oluyor.200 milyarın altında bi para vermemekte bazende birden fazla kişiye büyük ikramiye çıkıyor ayda 30 kişi ediyor buda senede eder 360 kişi bu milyarder neredeler
size sormak istedigim bu 360 kişiden birini bizzat gören kulaktan dolma laf istemiyorum yani parayı aldı kiradan kurtuldu sıfır araba aldı ben şahit oldum diyeceginiz birileri var mı merak ediyorum.
-
bununla ilgili bildiğim şey şans oyunlarının çıktığı yıldan bu yana kimsenin işine yaramaması hep daha kötü durumlara düştükleri...şu anda babamın çalıştığı şirkette var iki kişi piyango çıkıyor fakat zevk sefa fazla sürmüyor...
harbidende para çıkıpta yiyebilen varmı acaba :D
-
var babam:D Ara sıra altılı oynar.Bi keresinde 8 milyar kazanmıştı.Ev eşyalarını değiştirdik.Milli piyangodan 50 milyar kazanmış önceden o parayla ev almışız gibi gibi :)=
-
altılı ve milli piyangoya eyvallah zaten piyango çıkınca haberlerde görüyoruz ama aynı durum sayısal şans topu on numara süper loto için geçerli degil bu oyunların büyük ikramiyeleri kimseye çıkmıyor vermiyorlar
-
Olasılık teorisini araştır yada ne bilim su adam fever ın kitabı nı oku olasılıksız ı hem eğlenrisin ayrıca
-
Var hocam var bemim çalıştığım şirket te biri var. 95li yıllarda 55 milyar kazanmış. düzcede
2 daire 1 araba almış iki kızı var her bi kızı bi dairede oturuyor kendiside asgari ücretle bizimle
birlikte çalışıyor.
-
benimde uzun zamandır kafama takılan bir mevzudur bu,
hiçbir tanıdığım lotoda, piyangoda, şans topunda, on numarada büyük ikramiyeyi kazanmadı.
Türkiyede her şans oyununu oynayan yüzbinlerce hatta milyonlarca kişi var. haliyle oynayan çok oldukça büyük ikramiyenin çıkma olasılığı artışa geçiyor, olasılık hesabına gireceksek tabiki yanılıyorumdur ama hiçmi büyük ikramiyeyi kazananları tvlerde görmüyoruz yada bir akrabamız olmuyor ?
milli piyango idaresi de ancak böyle arada bir büyük ikramiyeyi vatandaşa veriyor heralde. halkın güvenini kaybetmemek için. çoğu zaman paranın dönüp dolaşıp tekrar milli piyangonun kasasına ve bir kısmının da olayı organize eden kesimin cebine girdiğini düşünüyorum.
ortada bir oyun varsa büyük ihtimal düzenek şöyledir: o haftanın loto çekilişinde vatandaşın oynadığı rakamlar tek bir serverda toplanıyor, kuponlar en geç 8 e kadar yatırılabiliyor. oynanan numaralar belirlendikten sonra bu serverdaki bir program yada script aracılığıyla vatandaşın oynadığı rakamların dışında olan rakamları (en azından 1 rakam farklı oluyor çünkü 5 bilen her çekilişte binlerce kişi oluyor) hesaplıyor ve VATANDAŞIN EN ÇOK KAYBEDİP, MİLLİ PİYANGO İDARESİNİN EN ÇOK KAZANABİLECEĞİ KOMBİNASYONLAR hesaplanıyor ve çekilişe geçiliyor.. ikramiyeyi belirleyen rakamların toplarının olduğu düzeneğe bir şekilde bu numaralar giriliyor ve hesaplanan numara bu toplar sayesinde tv de, izleyicilerde hiçbir şüphe bırakmadan çekilmiş oluyor. anlıycağınız, o televizyonlarda izlediğimiz dönüp karışan ve hile yapılmasına ihtimal bile vermediğimiz topların büyük bir yalan olduğunu görüyoruz.
olayın birde iç yüzü var tabi.. 2-3 sene önce milli piyango genel müdürü kendi odasında silahlı saldırıya uğramıştı. hatta vuran adam pişman olmadığını ve çok sevindiğini söylemişti.. müdürün kendi banka hesabında 20 küsür milyon dolar çıkmıştı.. devletin atadığı bir kurumun müdürü nasıl olur da yine devletin maaşıyla 20 milyon dolar biriktirebilir? belli ki olayın içyüzünü bilenlerde kendi çorbalarına bakıyorlar.
Tabiki devlet izninde ve noterlerimizin kontrolunde oynanan bir oyuna karşı değilim ama yıllardır süregelen bir sıkıntı bu ve bende kendi düşüncelerimi belirttim. Her ikramiyede devletin bütün kuruluşlarına ciddi miktarlarda yardımlar yapılıyor. her çekilişte büyük ikramiyeyi verseniz ne kaybedersiniz ? yine milli piyango zarar etmiyor ki !! sadece yapılan bağışların miktarı azalıyor.. Devlete giden her kuruşumuz helal-i hoş olsun ama bunu bazı kurum ve kuruluşlar rant kapısına çeviriyorsa buna karşı düşmek te vatandaşlık görevimizdir.
herkeze bol şanslar :)
-
örnek benim babam :D zuhahah 2 kişiye 140 milyardan fazla para çıktı biri babamdı tarih geçen sene değil bi önceki sene eylük ekim aylarıydı tam tarih hatırlamıyorum
-
devletin tüm kurumları özelleştirildi peki eden MPİ özelleştirilmiyor.toplanan para ikramiye olarak halka degilde paranın tümü devletin diger organlarına dagıtılıyor
-
güncel :)
-
1 yıl aradan sonra hala aklında aynı soru var.. :)
Neyse azda olsa programlama bilgin varsa sayısal lotoyu simule eden bir program yaz:
Diyelimki haftada 10 milyon kolon oynanıyor. Sende 10 milyon kolon oyna. En sonunda da rastgele 6 numara yazdır ve 10 milyon kolon ile karşılaştır. Bu işlemi 4-5 defa yapki (normalde min. 30) deneyin güvenirliği artsın. Ardından sonuçları bizimle paylaş.. ;)
Not: Yanlış hatırlamıyorsam sayısal lotoda 6 tuttutma ihtimali 1/~13 milyon gibi birşeydi...
Kolay gele...