Şarap Ve Peynir
-
arkadaşlar önerebileceginiz çok yumuşak olmayan şarap bilginiz varmı ve yanında önerebileceğiniz peynir çeşitleri nedir
ben genelde buzbag klasik yanına hellim, rokfor , gravyer , fume peynir alıyorum bi ara isli çerkez peyniri almıştım ama sonra aynısından bulamadım.
önerilere açığım.
uygun bölüm bulmadığımdan genele açtım.
-
hahahaha siteye aşırı elitizim yüklemesi oldu.Pek bilen çıkmamış.
Bende şarap içmeyi severim ama öyle senin gibi değil.
Örn cumartesi alıp halıda oturarak şişeden içmek. Şimdi ortamm olmadığı için olmuyo tabi.
cidden bir kız arkdaşım vardı oda senin gibi bu tarz şeylerden anlardı ben anlamam açıkçası
-
sava blush + kars kaşarı

-
kars kaşarının kokusunun iğrençliğini kemik iliklerimde hissetmiştim...
-
fuzuli garip garip isteklerde bulunuyorsunuz bence, oturup bi şarap içmek için gidip anasının nikahından bilmem ne peyniri veya kaşarı getirtmek acayip geldi bana. yanlış anlamayın kimsenin damak tadına karışmak gibi olmasın.
ben şarap olarak cumartesi(18tl) 2 liralıkta eski kaşar kestirdimmi kendimden kralını tanımıyorum :) -
hocam blush sevmiyorum açıkçası
hocam şarabıbide böyle farklı peynirlerle denerseniz daha güzel tad alırsınız evet bende her zaman şarap çeşit çeşit peynir yapmıyorum ama arada güzel oluyor özellikle hellim şart, rokfor peyniride kokusu kötü ama tadi iyidir denemenizi öneririm .
-
öküz gözü - boğazkere tercih edebilirsin. peynir olarak ta hellim gibi tuzlu peynirler tercih etme. az tuzlu ve kendine has aromalıları öneririm.
-
Karsiyakadan omeragadan az tuzlu bergama peyniri deneyin bir.
sarap icin bir tavsiye veremem ama peynirin kralidir.
-
köpek öldüren - az tuzlu fıstık
-
ben bu sene ekim ayında bağ bozumunda öküzgözü aldım 200 kilo
120 litre kadar şarap çıkardı tam hatırlamıyorum
fermente aşamasından bir resim koyayım
maserasyonu bitti fermente için bekletirken çekmiştim
bodrumda ve bir kaç şarap satan yere iyi denilebilecek paraya sattım bir kaç şişe gerisinide içiyorum 27 litrelik 2 damaana kaldı suanda elimde yazı onunla geçirdikten sonra ekimde yine bağbozumunda şarapping.
edit: bu tür şarabı ayak kokan peynirle içmek çok güzel oluyor el yapımı oldugu için kıvamı ve aroması çok yoğun olduğundan onu devam ettirecek yoğun ayak kokan peynirler tercih edilmeli, unutmayın iyi bir peynir ayak gibi kokar
Allura tarafından 16/May/15 13:01 tarihinde düzenlenmiştir
-
Köpek öldüren olmadıkça şaraba şarap demem. Gidicen tren yoluna yakıcan ateşi bim den dandik sucuk alacaksın. 3 te muhabbetlik adam oldu mu başka bişey istemem..