Sarhoşu Öldür
-
Bırakırdım kontrolü. Nereye gidiyorsa oraya gitsin, sonuçta kimin ölüp ölmeyeceği yargısını ben yapamam.
-
ikinci soru neymiş ?
-
manglerman bunu yazdı
aile sesi duyup kaçar sarhoş farkedemez. onun için ailenin üstüne gitmesini sağlardım trenin.
ailede kaçacağı için kimse ölmezdi.
benim aklima da bu gelmisti.
aile treni farkedip aninda tepki verir veya bagirirsin aile raylardan kacar
sarhos aile kadar hizli tepki veremez diye dusunuyorum
-
underzero bunu yazdımanglerman bunu yazdı
aile sesi duyup kaçar sarhoş farkedemez. onun için ailenin üstüne gitmesini sağlardım trenin.
ailede kaçacağı için kimse ölmezdi.
benim aklima da bu gelmisti.
aile treni farkedip aninda tepki verir veya bagirirsin aile raylardan kacar
sarhos aile kadar hizli tepki veremez diye dusunuyorum
soruda hata var ama hocam o halde. çünkü sarhoşu ya da aileyi raylardan çıkarmanız mümkün değil diyo bu da demek oluyor ki ya aile ya sarhoş kesinlikle ölecek.
-
Allah'ın işine karışmazdım. birinin ölmesi ya da yaşaması kararı bizim harcımız, daha doğrusu insanoğlunun harcı değil.
-
joe_black bunu yazdı
Allah'ın işine karışmazdım. birinin ölmesi ya da yaşaması kararı bizim harcımız, daha doğrusu insanoğlunun harcı değil.
yani sadece izlermiydin hangisi olurse olsun diyerekten :S
-
Siktir et kolu lan vidyoya alırdım. Sonra haber ajanslarına deli paraya satılır.
-
Şimdi sarhoş diye sorunca tabi sanki sarhos olan hatalıymış gibi oluyor.
sağda 1 kişi solda 4 kişi var tren 4 kişiye doğru gidiyor. Trenin rayları çevirebiliorsunuz 4 kişiye doğru giden trenin yönünü değiştirip 1 kişiye yönlendirirmisiniz? Ezici çoğunuk evet diyor.
Arkasından soruyorsun 4 kişi organ bekliyor. bulamazlarsa ölecekler. bir tane de sağlıklı hasta var onu kesip biçip organları öbür 4 üne dağıtırmısın? Bunun matematiği önceki ile aynı olsa da kesinlikle ahlak dışı bir hareket olarak görünüyor.
Neden 1. hepimize kabul edilir gelirken 2. bu kadar ters geliyor? çözülemeyen konu bu aslında.
-
paradoxa gel
-
HolyOne bunu yazdı
Şimdi sarhoş diye sorunca tabi sanki sarhos olan hatalıymış gibi oluyor.
sağda 1 kişi solda 4 kişi var tren 4 kişiye doğru gidiyor. Trenin rayları çevirebiliorsunuz 4 kişiye doğru giden trenin yönünü değiştirip 1 kişiye yönlendirirmisiniz? Ezici çoğunuk evet diyor.
Arkasından soruyorsun 4 kişi organ bekliyor. bulamazlarsa ölecekler. bir tane de sağlıklı hasta var onu kesip biçip organları öbür 4 üne dağıtırmısın? Bunun matematiği önceki ile aynı olsa da kesinlikle ahlak dışı bir hareket olarak görünüyor.
Neden 1. hepimize kabul edilir gelirken 2. bu kadar ters geliyor? çözülemeyen konu bu aslında.
1. bolumde bir islem yapsanda yapmasanda katil olmuyorsun ama 2. bolumde katil oluyorsun yaparsan katil oluyorsun
vicdan matematik dinlemez