folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Sari Kiz Orumcegi

Sari Kiz Orumcegi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tnrsk
    Tnrsk's avatar
    Erkek

hoca ne çok büyüttün bu askerlik mevzusunu ya

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Apolitik
    Apolitik's avatar
    Erkek
    NoToLeRaNcE bunu yazdı
    ApuLitik bunu yazdı
    Bandito bunu yazdı
    eyvallah sagolun askerliktede hep bir abartma ve korkutma var neden acaba. ama bizimkilerde hak ediyor

Ne demek hocam :)

Tarantulalar hakkında önce ki postta edit yapılmıştır hocalar.

Peki hocam fiyatlari nasil bunlarin, nerden temin edebilirim yasal bi olayi var mı yani satis konusunda. 

Birde en zararsiz ve sosyal olanı formosa dedigin turmudur ?

Hocam başlangıç olarak kesinlikle smithiden başla. Formosa ağaç türü çok uğraştırır ve de çok hızlı. Ne kadar sosyal olsa da tehlikeli. Smithi daha çok tembel olduğundan en fazla tüy fırlatır.  O da biraz kaşındırıyor o kadar. (Kesinlikle göze gelmemeli)

Ve bunlar boy olarak dağılıyor.

Sling (yavru-yeni doğmuş. boyu 0,5 - 1 - 2 - 3 cm olarak değişiyor)

Young (Genç. Boyu 3-4-5  cm olarak değişiyor.)

Adult (Boyu 6-7-8-9-10-11-12... cm olarak değişiyor)

Slingler min 20 TL den başlar.

Younglar 40 TL den başlar.

Adultlar da 80 dan 120-140-160 vesayre diye gider türün güzelliği ve nadirliğiyle alakalıdır.

Temin etmek için herhangi bir yasal hükümlülüğü yok. Sling alma derim ben sorumluluğu küçüktür ama yeni doğduğundan ölme ihtimali yeni başlayanlar için fazla. Youngdan veya Adulttan başla. Tabi sorumluluk artacaktır.

Bakım konusunda türün özelliklerine göre değişir. Yer türü mü tünel türü mü ağaç-çalı türü mü ona göre hazırlarsın teraryumu. Tünel türüyse toprak çok yüksek olur vesayre. Tünel türlerini genel de gün yüzünde nadir görürsün yemek için çıkarlar ama çok güzeldirler. Ağaç türleri ve yer türlerini sürekli görebilirsin. Her türün kendine ait sıcaklık ve nem oranı vardır bunlara dikkat etmen ve ölçüm cihazı alman gerekir. Nem konusunda da şırıngayla veya o tarz şeyle hafif teraryumu nemlendirerek işi çözebilirsin. Aynı zaman da su da içerler su kabı da koymalısın. (Büyük şişe kapakları uygundur) Tünel türleri kendileri kazar yuvalarını. Ağaç türleri de ağ ile yaparlar eşsiz çalışmalar görebilirsin bunlardan. Yer türleri için de içine girebileceği bir dekor hazırlaman gerekir. Bir saksıyı yan yatırıp yarısını toprağa gömmek gibi vesayre. Son olarak canlı yem temin etmen gerekir. Büyük tarantulalar için pink getittiriyorsun internetten. (Canlı hamster-fare yavruları) Diğerleri için ise un kurdundan diğer böceklere kadar bir sürü besin mevcut. Ancak bunlar doğadan alınmamalı özel yetiştirilmiş yerlerden getittirilmeli. Aynı zaman da bu özel yetiştirenler hayvanların yemlerine vitaminler vesayre karıştırdıkları için tarantula açısından alınan besin daha vitaminli ve mineralli oluyor. Sağlığı açısından önemli bu.

Edit; Slinglerin görünümünün ilk 3 ayda evde ki örümceklerden farkı yoktur bir zevk almazsın beslemesinden. Ama ağaç türleri için geçerli değil bu.

Örnek olarak sling bir formosa ve sling bir smithi ;

d

----

Smithi ;

Apolitik tarafından 09/Ara/14 20:44 tarihinde düzenlenmiştir

Şeyh uçmaz, mürit ot çekmiştir.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek

Tırsıtmak gibi olmasında

http://www.youtube.com/watch?v=PA5nKiFDnV4

ama ben inanmadım :D

Bizim buradada var buna benzer örümcek gibi değil sanki kaya kamyonu gibi http://www.arabaoyunlarimiz.gen.tr/resimler/oyun/kaya-kamyonu.jpg

Yani 2 parçaymış gibi,insana bile kafa tutuyor çok büyük büyle üzerine gidince hafiften önünü kaldırıyor ama ayaktan büyük felan değil, bir rivayete görede ağaçlara çıkıp yuvadaki kuşları yeriş felanmış mışmuş

birde şu video var okadar da korkunç sayılmaz 

http://www.izlesene.com/video/et-yiyen-damar-bulan-sari-omer-orumcegi/7175051

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoToLeRaNcE
    NoToLeRaNcE's avatar
    Erkek
    ApuLitik bunu yazdı
    NoToLeRaNcE bunu yazdı
    ApuLitik bunu yazdı
    Bandito bunu yazdı
    eyvallah sagolun askerliktede hep bir abartma ve korkutma var neden acaba. ama bizimkilerde hak ediyor

Ne demek hocam :)

Tarantulalar hakkında önce ki postta edit yapılmıştır hocalar.

Peki hocam fiyatlari nasil bunlarin, nerden temin edebilirim yasal bi olayi var mı yani satis konusunda. 

Birde en zararsiz ve sosyal olanı formosa dedigin turmudur ?

Hocam başlangıç olarak kesinlikle smithiden başla. Formosa ağaç türü çok uğraştırır ve de çok hızlı. Ne kadar sosyal olsa da tehlikeli. Smithi daha çok tembel olduğundan en fazla tüy fırlatır.  O da biraz kaşındırıyor o kadar. (Kesinlikle göze gelmemeli)

Ve bunlar boy olarak dağılıyor.

Sling (yavru-yeni doğmuş. boyu 0,5 - 1 - 2 - 3 cm olarak değişiyor)

Young (Genç. Boyu 3-4-5  cm olarak değişiyor.)

Adult (Boyu 6-7-8-9-10-11-12... cm olarak değişiyor)

Slingler min 20 TL den başlar.

Younglar 40 TL den başlar.

Adultlar da 80 dan 120-140-160 vesayre diye gider türün güzelliği ve nadirliğiyle alakalıdır.

Temin etmek için herhangi bir yasal hükümlülüğü yok. Sling alma derim ben sorumluluğu küçüktür ama yeni doğduğundan ölme ihtimali yeni başlayanlar için fazla. Youngdan veya Adulttan başla. Tabi sorumluluk artacaktır.

Bakım konusunda türün özelliklerine göre değişir. Yer türü mü tünel türü mü ağaç-çalı türü mü ona göre hazırlarsın teraryumu. Tünel türüyse toprak çok yüksek olur vesayre. Tünel türlerini genel de gün yüzünde nadir görürsün yemek için çıkarlar ama çok güzeldirler. Ağaç türleri ve yer türlerini sürekli görebilirsin. Her türün kendine ait sıcaklık ve nem oranı vardır bunlara dikkat etmen ve ölçüm cihazı alman gerekir. Nem konusunda da şırıngayla veya o tarz şeyle hafif teraryumu nemlendirerek işi çözebilirsin. Aynı zaman da su da içerler su kabı da koymalısın. (Büyük şişe kapakları uygundur) Tünel türleri kendileri kazar yuvalarını. Ağaç türleri de ağ ile yaparlar eşsiz çalışmalar görebilirsin bunlardan. Yer türleri için de içine girebileceği bir dekor hazırlaman gerekir. Bir saksıyı yan yatırıp yarısını toprağa gömmek gibi vesayre. Son olarak canlı yem temin etmen gerekir. Büyük tarantulalar için pink getittiriyorsun internetten. (Canlı hamster-fare yavruları) Diğerleri için ise un kurdundan diğer böceklere kadar bir sürü besin mevcut. Ancak bunlar doğadan alınmamalı özel yetiştirilmiş yerlerden getittirilmeli. Aynı zaman da bu özel yetiştirenler hayvanların yemlerine vitaminler vesayre karıştırdıkları için tarantula açısından alınan besin daha vitaminli ve mineralli oluyor. Sağlığı açısından önemli bu.

Edit; Slinglerin görünümünün ilk 3 ayda evde ki örümceklerden farkı yoktur bir zevk almazsın beslemesinden. Ama ağaç türleri için geçerli değil bu.

Örnek olarak sling bir formosa ve sling bir smithi ;

d

----

Smithi ;

Cok saol hocam bilgiler icin, biraz daha arastirayim olmazsa edinirim bitane bende. Merak ettim heycanlı bi deneyim :)

Asosyal hayatta yaşanan, Yasal bir masalım ..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Apolitik
    Apolitik's avatar
    Erkek
    erebos bunu yazdı

Tırsıtmak gibi olmasında

http://www.youtube.com/watch?v=PA5nKiFDnV4

ama ben inanmadım :D

Bizim buradada var buna benzer örümcek gibi değil sanki kaya kamyonu gibi http://www.arabaoyunlarimiz.gen.tr/resimler/oyun/kaya-kamyonu.jpg

Yani 2 parçaymış gibi,insana bile kafa tutuyor çok büyük büyle üzerine gidince hafiften önünü kaldırıyor ama ayaktan büyük felan değil, bir rivayete görede ağaçlara çıkıp yuvadaki kuşları yeriş felanmış mışmuş

birde şu video var okadar da korkunç sayılmaz 

http://www.izlesene.com/video/et-yiyen-damar-bulan-sari-omer-orumcegi/7175051

Hocam abartmışlar ya elde ki yarayla ayakta ki yara birbirinden farklı. Morarma kısmında aynısı tarantula ıssırınca da oluyor sonra geçiyor. Hatta vücudun güçleniyor bir çok şeye bağışıklık kazanıyorsun.

Bu bir örümcek gibi değil ya akreple örümceğin seks yapması sonucu ortaya çıkan yasak meyve gibi :D

NoToLeRaNcE bunu yazdı

Cok saol hocam bilgiler icin, biraz daha arastirayim olmazsa edinirim bitane bende. Merak ettim heycanlı bi deneyim :)

Herhangi birşeyde burdayım hocam PM den ulaşabilirsin :) Benim tarantulalar da şuan evde değil Adana bu aralar çok soğuk olduğundan. Gelsinler başlarsan eğer teraryumuyla birlikte hediye ederim sana bi tane adult veya young :)

Apolitik tarafından 09/Ara/14 21:04 tarihinde düzenlenmiştir

Şeyh uçmaz, mürit ot çekmiştir.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hackingo
    hackingo's avatar
    Erkek

hocam nerde yapiyosun askerligi? ben elazigda yaptim o orumcekten coook vardi. abartisiz her nobette el kadar bitane g3 un dipcigiyle olduruyodum

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nuMan01
    nuMan01's avatar
    Erkek

Hocam ben adana nın bir koyunde oturuyom ben evde 2 tane gordum gordumde altıma sıcacaktım sok buyuktu sonra cevremdekiler zehirli degil felan dediler ama tam olarak bi bilgim yok buradakilerle sizin dediklerınızın arasında fark olabilir burda ona sarıkız diyolar yani

Öldü aşk biter sigortası; senle ben siyah beyaz kadar netiz ; yok ortamız - Allame.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bandito
    Bandito's avatar
    Erkek
    Tnrsk bunu yazdı

hoca ne çok büyüttün bu askerlik mevzusunu ya

ne alaka amk askerlikle bos vaktim var bilgi aliyorum haas yaptigim yerde gorev yapsan buyuturdun ama benim bu sorum senin algiladigin tarzda degil tuncelideyim arkadaslar Bandito tarafından 10/Ara/14 00:48 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kukunku
    kukunku's avatar
    Erkek

tunceli ovacıkta bunlardan doluydu. gece sokak lambaları projektör vs altında onlarcası geziniyordu. 2 sene kaldım zehirli olsa bilirdik bi şey yaptığını sanımıyorum. bunları gördüğüm yerde afet evleri vardı çoluk çocuk hep dışarda ne ölen oldu nede başka bişey. Zehirsizde olsa sen görünce yaklaşma hocam sıkıntı olmaz

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Evde kedi-kopek beslenir. Örümcek nedir abi ? Fotoları gördüm kaşıntı tuttu. 

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
Toplam Hit: 8555 Toplam Mesaj: 36