Şarkı Sözü Siteleri Yasalmı ?
-
Merhaba arkadaşlar aradım fakat genel olarak bi bilgi yok sizede sorayım dedim şarkı sözü yayınlamakta herhangi bir illegal durum varmı ?
bilen göre duyan ?
-
yasak olacağını zannetmiyorum
he bazı sanatçılar vardır onların ki yasak olabilir
ama genel anlamda "bence" yasak degil
edit: şöyle bisey buldum
http://teknoogle.blogspot.com/2009/08/sark-sozu-paylasm-yasal-m-suc-mu.html
ama pek inandırıcı gelmedi bana
-
iLLuMiNaTi bunu yazdı:
-----------------------------Merhaba arkadaşlar aradım fakat genel olarak bi bilgi yok sizede sorayım dedim şarkı sözü yayınlamakta herhangi bir illegal durum varmı ?
bilen göre duyan ?
-----------------------------
Hacım bandrollü - bandrolsüz, birde underollü :)) den yola çıkarsak, yani bandrollü albümün hiç bir parçasının izinsiz yayımlanması, yasal olamaz, isterse parçanın yarısını yada sözlerin yarısını yayımlasın.
Bu mantıktan yola çıkarak, illegal bir iştir diyorum bandrollü albümler açısından ama bunu sanatçılar dahi takmaz, CD'leri ortamlarda kevgire, dönmüşken şarkı sözüne takacak zamanları yoktur , bu açıdanda bakınca yasal oluyor :| -
Çok ünlüler para derdi olmadığından, ünlü olmayanlarda ün kaygısından dolayı albümlerinin orda burda indirilmesini bi tarafına takmıyorken, şarkı sözlerini takacaklarını hiç sanmam. Ama haklı olarak işin peşini kovalayabilirler.
-
up up başka
-
Hayır şarkı sözleri için hiçbir şekilde dava bilmem ne konusu olmaz.
-
Daniel-Koo bunu yazdı:
-----------------------------Hayır şarkı sözleri için hiçbir şekilde dava bilmem ne konusu olmaz.
-----------------------------lyrics.com a açılan bir dava var ama sonuçlanmamış. İşte kaynak arıyorum kısacası :)
Sağolasın görüşürün için
-
iLLuMiNaTi bunu yazdı:
-----------------------------Daniel-Koo bunu yazdı:
-----------------------------Hayır şarkı sözleri için hiçbir şekilde dava bilmem ne konusu olmaz.
-----------------------------lyrics.com a açılan bir dava var ama sonuçlanmamış. İşte kaynak arıyorum kısacası :)
Sağolasın görüşürün için
-----------------------------
Bah şimdi piyasaya çıkmamış bir şarkının, sözleri eline geçip internette yayınlarsan sorun olabilir sanki. Pat diyede sana mahkeme açılmaz. :) Korkma o kadar. -
Ticari olarak kullanırsan sorun çıkabilir. Sonuçta ortada bir emek var ve o kişi bu yaptığı şarkı türkü vs'den para kazanarak geçimini sağlıyor.
-
imlegend bunu yazdı:
-----------------------------Ticari olarak kullanırsan sorun çıkabilir. Sonuçta ortada bir emek var ve o kişi bu yaptığı şarkı türkü vs'den para kazanarak geçimini sağlıyor.
-----------------------------ticari kullanım derken ?
-
imlegend bunu yazdı:
-----------------------------Ticari olarak kullanırsan sorun çıkabilir. Sonuçta ortada bir emek var ve o kişi bu yaptığı şarkı türkü vs'den para kazanarak geçimini sağlıyor.
-----------------------------tamam da elemanın yaptığı birşey yok emeğe karşı mp3 paylaşmıyor ki sadece sözlerini yazıyor
şarkıcı bundan ne kaybedebilir ki
ayrıca imzandaki site güzel yalnız sözlere girerken şarkıcının yada albümün resmi olsa daha güzel görünür