Satılık Tel Dinleme Cihazı
-
bu alet ne işe yarar ??? ne amac için kullanılır kimi dinliycez???nasıl calısır???
-
benimde işimi görür ;) hazır olunca görüşelim.
-
arkadaşlar konuyu buraya taşımışlar bulamadım kusra bakmayın..
şimdi cihaza alep var gibi duruyor..cihaz hakkında size sunları söyleyebilriim..
şu anda tel dinleyebiliyor fakat micro işlemci kontrollu daha hazır değil bazı proplemler var onların üstesinde geldimi cihaz aynen su işlevi yapıcak....
diyelim 8 hatlı bir cihaz aldınız ve bir apartmanda otuyorsunuz ve kanal kapasitenız kadar tel hattını dinlemek istiyorsunuz yapacağınız tek sey apartmana dış cepheden gelen tel hattının giriş yapıldığı ve apartmana dağıtıldığı kutuyu bulmak ve bu kutudan dinlemek istediğniz kişlerin tel hatlarına bizim cihazı parelel bağlamak... bu işlemi eternet kablosuyla yaparsanız daha az dikkat çeker soran olursa benım ınternete kablo zayıf geldi bende kaliteli olsun diye eternet kablosu cektim dersiniz..ben öyle yaptım...daha sonra cihazı ister piyasada satılan mp3 gibi vb. harici microfon girişi olan alete bağlayıp kayıt yapabilirsiniz isterseniz su satılan çoğunlukla gazetecilerin kullandıkalrı ses kayı aletlerinden alıp konuşmaları kayıt edebilirsiniz...yada aynı anda tek kanal olmak üzere pc ye de kayıt yapabilrisiniz...kayıt programı cihaz ile birlikte verilecektir..
bu cihazın dez avantajı.. pc ye bağlandığında aynı anda sadece tek kanal kayıt etme....
eğer yok ben pc ile kaydetmıcem dersenız elimde ucuz yollu ses kaydedici var 32mb 14 kayıt kapasitesi 4farklı klasör seçeneği ve en güzel yanı vox özelliğinın olması.vox özelliği bizim burada enerjiden tasarruf etmemizi sağlıyor...bu özelliğin kullanmı
misal elinizde 4 kanal kapasiteli dinleme cihazı var bu cihazı pc ye bağlıyamıyorsunuz veya pcnız yok şimdi çözüm şöyle satmakta olduğum 32mb 14 saat kapasiteli veya vb. daha fazla ses kayıt kapasitesi olan 4 adet kayıt cihazı edinip dinleme cihazımızın ses çıkısına bağlıyoruz ve cihazların vox özelliğini açıp kayıt işlemini başlatıyoruz ve cihaz 4 sanıye kayıt yaptıkan sonra pause moduna giriyor ve bundan sonra tel dinleme hattına bağlı cihazımız taki ne zaman bir arama olursa hop kayıta devam ediyor.. konuşmalar ise telin çalma sesinden ayır edilebilinir..mesela 1. aramada telın çalma seside kayıt edildiği için konuşmalar karışmıyor....
ayrıca dinleme cihazını pc ye veya ses kaydetme cihazına bağladığımızda eğer 4 kanal dinleme cihazınız var ise ve elinizde 2 adet kayıt cihazı var ise bununda çağresi var fakat sadece dinleme olanaklı yanı dinleme cihazının üstünde ( 4 kanalda 4 adet-8 kanalda 4 adet-32 kanalda 8 adet hop. bulunmaktadır... bu sayı istendiğinde dinleme cihazının ses çıkısına bağlanacak hop. sayısı ile arttırılır...
ayrıca kayıt cihazınızın kayıtın tam ortasında pilinin biitp kapanmasını önlemek için ise dinleme cihazımızda (4 kanalda 4 adet- 8 kanalda 8adet-32 kanalda 8 adet besleme çıkısı bulunmakta 32 kanalda sipariş ile isteğe bağlı olarak artırılabilinir..)
cihazın elektrik kesintilerinden etkilenmemesi için ups devre mevcuttur..yanı elektrıkler kesilse bile cihazımız dinleme işlemine devam etmekte yaklaşık 2-3gün gider...
cihaz tek tuş ile on off yapmakta ve dinleme kanallarını isteğe bağlı olarka tek tuş fonksıyonu ile kapatıp açmakta ve gelen aramlar manuel olarak seçilmekte...
ayrıca arayan numarayı göstermekte olup misal bir hatta arama geldiğimde arayan numarayı göserir ve sizde o anda kağıt kalem ararsınız bu sırada diğer hatta arama geldiğinde belli bir süre bekleme yapıp diğer hatta gelen aramanın kım tarafında yapıldığını gösterir...tabi bu işlem şöyle de yapıla bilir bir arama alındığında diğer bir aramda daha olursa ve diğer hatlarda da arama olursa bu aramaların kımler tarafıonda yapıldığınız misal hat1. xxxxxx numara 1. arama diye göstere bilir fakat bu sonrakı modellerde olucak bir seçenek....
bu arada kayıt cihazı 32mb 14saat kapasiteli fiyatı: 80ytl ilk mesajda belirtilen aparatlarıyla birlikte...
-
bende kablosuz bir olay sandim hoJa zatn o kablo dedigin olayla ben bunu 5 sene once yapiodum istedigim gibi:D bagla normal paralel bi telefon cikar konusma yerindeki mici ses gitmesin diye ne dinlemek istiyosan dinle puff
-
e bu aletin işlevi ne oluyorki..
zaten paralel kablo çektikten sonra normal telefona tak kabloyu, dinle.
Hatta bu yöntemi bizim burada kaçak telefon görüşmesi için kullanıyorlar. paralel kabloyu taktıktan sonra istersen konuşmada yaparsın.
bu arada sanırım PIC işlemci kullanarak yapıyorsun tüm bunları. Aynı anda birden fazla kanal kaydetmek için thread özelliği var, onu kullanmalısın.
gerkli bilgiyide www.picproje.org da bulabileceğini sanıyorum. -
hotboy bunu yazdı:
-----------------------------
e bu aletin işlevi ne oluyorki..
zaten paralel kablo çektikten sonra normal telefona tak kabloyu, dinle.
Hatta bu yöntemi bizim burada kaçak telefon görüşmesi için kullanıyorlar. paralel kabloyu taktıktan sonra istersen konuşmada yaparsın.
bu arada sanırım PIC işlemci kullanarak yapıyorsun tüm bunları. Aynı anda birden fazla kanal kaydetmek için thread özelliği var, onu kullanmalısın.
gerkli bilgiyide www.picproje.org da bulabileceğini sanıyorum.
-----------------------------
kablosuz nası görüşme yapacağınızı merak ettim şimdi ozamnda telefon hattından rf modulatörüne parelel kablo cekıceksınız fakat bu sefer konuşmları radyo dalgalarına dönuşturcek isteyen olursa o özellikte mumkun 50m cekiyor fakat sizin dinlediğiniz yanyını her hangi biri el radyosunda frekansını tutturduğu zaman oda dinler...bunun için kriptolma yapmak gerek oda çok masraflı...biz yakın mesafede di,nleme yapmak için bu cihazı geliştirdim..ve micro işlemci kontrollu aarayan hattı lcd de vr ledler ile ikaz vererek gösteriyor. kayıt özelliği yok ve aynı anda kayı özelliğide yok bunun için hafıza birimi oluşturmak gerekli böyle bir cihaz tamamen pc ye bağlı calışmak zorunda birde ben bunu istemediğim için bu özelliğin üsütne gitmedim..yanı pc sı olmayna dinleme yapamıcakmı yapsada kayıt edemıcekmı..anlıcanız biraz amatörce birazda piyasaya hitap eden bireşy yapmaya çalıştım..biri demışki ben 5 sene önce yaptım bu aletten ben de diyorum kı yapmak önemlı değil geliştirmek önemli eğer işler yolunca giderse sd kartta kayıt işlemı için uğraşıyorum olursa ozamn diğer ürünlernde farkı kalmıcakve pc ye de gerek kalmıcak ama fiyatı da mılyara yakın olucak ozamn kım alır sizce..ben en basitinde söyliyim adamın bırı mesela sevgilisiyle yan yana evlerde oturyorlar adam kımlerler konustuğunu merka ediyo ve onun yanında alt komsunu da dinlemk isityor ama 2 side pek arana biri değil..elinded sadece bir tane kayıt cihazı veya mp3 player i var pekte masraf etmek istemıyor sadece böyle kombıne bir cıhaz ihityacı var herseyi aldı kurulumu yaptı aynı anda 2 aram ageldi diyelim eğer pc si varsa aramların bırını pcye kaydede bilri ama yoksa 1 kanalı kayıt edip 2. kanaldakı konuşmayıda cihazın üstündekı hop. ile dinleyebilir...yanı işi baltalamya çalışan arkadaşarla sölüyorum dediğiniz özellikte cihaz yaparsam alıcakmısınız fiyaı 1milyar işte bunu sölmeye çalışıyorum hem ucuz hem pratik olsn diye uğraştım neyse herkese kolay gelsin...cihazın programı biti şimdilik 4 kanal üretimi yapıcam çünkü 4 kanala çok istek var onumuzdekı hafta video ve resim eklicem...kolay gele cihazın bitmiş halı 85 ytl özelliklerini cihazın resimlerini ekrlerken yayınlıcam...belki 2-3 özellikte ekelnebilrinir..
kolay gele.. -
arkadaslar cihaz bitti şimdi sadace devrenın çalışma videosunu çektim akşama doğruda kutulayıp videosunu çekicem yanlız 2-3 açıklama yapım
şimdi cihaz ilk belirlenen özellikleirn bazılarını eklemedim çünki maliyeti okadar çok arttırmakta ki 4 kanal bir cihazın fiyatı 400 lere kadar cıkıyor...onun için özellikle caller ıd özelliğini çıkartmak zorunda kaldım vb. ufak tefek şeyelri şimdi cihazı sadece 4 kanal uretmeye karar verdim eğer isteyen olursa 8 kanal 16 kanal ve 32 kanalda sipariş üzerine üretilebilinir..
cihazın su ankı özellikleri videodada göreceğiniz gibi lcd ekranlı menu seceneği var 4 tane ses kayıt cihazı için besleme çıkışı(yanı kayıt cihazı için pile ihtiyaç yok),eğer kayıt cihazınız yoksa gelen aramaları yada yapılan aramaları cihazın üsütnde bulunan hoparlörler ile dinleme sansı max. aynı anda 2 kanal dinleme...hangı hatta arama veya aranma olduğunu lcd de gösterme...menuden kayıt cihazının beslemesını on off yapma aynı sekilde kayıt cihazı olmadığında hoparlörler ile dinleme yapılacağında menuden hangı kanal hop. den dinlenıcekse menuden seçme...arama bittiğinde ekranda devalı hareket halınde devam eden x.hat aranıyor .... yazısı durur ve led te sönuk olmalıdır eğer öyle değilse reset tusuna basıp aramayı bitirebilirsiniz...ayrıca cihaz elektrık kesintilerinde etkilenmemekte...cihaın %80'i micro işlemci kontrollüdür cihazın tasarımı tamamen bana aittir..herhangi bir sorun cıktığında tamır vb. bakımı yapılır...isteğe göre diğer özelliklerde ekelenebilinir cihazı bu kadar az özellik ekelememeın sebebi maliyetin çok olması ve bu da amatör kullanıcıların iştahını kaçırması dır...
elimde 3 kanal 1 adet bulunana cihaz fiyatı suan =70 ytl
diğer 4 kanal siparişleri =85 ytl
cihaz şu an elimde 1 adet ve 3 kanal dinleme yapabilecek şekilde var çüki 4. kanalı dinlme yapabilmek için bir mazleme arızalı çıktı eğer cihazı bu şekilde alacak olan varsa normal 4 kanal 85 ytl den satıyorum bu cihazı 70 ytl den satıcam
hocalar isteyen olursa msn den uşasınlar..alma niyetlisi olan kişiere banka hesabı vericem...
cihazın videosu:
http://youtube.com/watch?v=MnpYyEjfyFQ
cihaz ile yapılan örnek kayıt konuşması:
http://rapidshare.com/files/47697348/ses.wav.html
konuşmayı yapan ben değilim ...
allaha emanet...
-
sn. tbt üyesi telefon dinleme meraklıları eğer bu konuya 1 hafta boyunca msj atılmazsa bu işten vazgeçiyorum..ona göre sipariş verecekler lütfen yazsınlar ve msnden ayrıntılı bilgi alsınlar kefensiz_50@hotmail.com
kolay gelsin........
-
hmm sadce ev telleri ve hat mı çekcez :(
-
az önce haberlerde dinledim bu cihazla alakası yok ama cep telefonuna bir program yüklenişo ve aramaya gerek duymadan ne konusulduğu falan dinlenebiliyormuş!..warmı bilgisi olan..