Savaş Çıkacak Olsa Öncesinden Nasıl Bir Hazırlık Yaparsınız
-
Bu gece kosova Sırbistan savaşı bekleniyor makarnaları saymaya başla. 5 dk önce de büyük ninem 105 yaşında vefat etti onun haberini aldım zaten moralim bozuk ölüm kalım diyince ağlayasım geldi
-
Savaşlar artık öyle göğüs göğüse olmuyor adam poposunun üstünden düğmeye basıyor istediği yeri vuruyor bence en önemli sorun sığnak tarzı bir yer bulmak sığnak içine ufak bir jenerator konserve yiyecek maddeleri içilebilir su + İmkan varsa birde kuyu suyu temizlik için falan diğer arkadaşarımın önerisi olan medikal ürünlerden alabilirsin (ağrı kesici,sargı bezi dezenkfektan vs )
Tabi savaş olmasın iyi bir şey değil ama gerekiyorsa ailem vatanım için seve seve savaşırım
-
Rusya - ukrayna savaşında gördük apartman daireleri evler hep harabe oldu. bir eve ne koyarsak koyalım risk altında olacak.
Ya ülkeyi terk edeceğiz, yada yer altına sığınak yaptıracağız. ama her iki çözümde de para lazım..
-
Guzel bi konu ama yakin tarihte yasanmayacak olandir bosuna endise etmeyin.
İran ile belki 400 yildan fazladir birbirimize kursun sıkmıyoruz. Hic bir sorunumuz da yok.
Yunanistan nato ülkesi biz de keza öyleyiz. Bu savasin gerceklesmesi icin bizi natodan atmalari lazim.
Natodan atilmak ne bizim isimize gelir ne de natonun isine gelir. Hic mümkünü yok yani.
Zaten iki devlette hicbir kosulda bizimle savasabilicek devletler değil.
Bence kesinlikle secime odaklanacaklar. Savas ile secimi ötelemek halkin affedebilecegi birsey degil.
Onlarin da goze alabilecegi birsey degil. Butun dunyanin gozunun icine bakarak ben iktidardan gitmek istemiyorum ya banane banane diye zırlayamassın.
Sirf bu sebepten insan öldüremessin.
Diyelim ki gozleri döndü yaptılar bi çılgınlık savas cikardilar.
Bu iran ve yunanistan olmaz. Suriye ile olur.
Biz Esad'ın askeri kamplarini vurdukca onlarda icimizdeki milyonlarca suriyeli ile hergun bizim camilerimizi cem evlerimizi sehir meydanlarimizi bombalar.
-
fakirler ve vatanseverler kalıp savaşır. zengin de parasını alıp gider.
hazırlık falan yok hocam bam bam bam.
-
süper devletlerden birinin sınır kapısına kendimi atıp sığınmacı olarak başvuru yaparım.
krizi fırsata çeviririm.
-
Savaşlar çoktan başladı. Ama artık savaş silahla değil ekonomiyle yapılıyor.
-
yolbulucu bunu yazdı
forumdaki alevi arkadaşlar, ve gizli aleviler. son günlerde bir sürü cem evine saldırı oldu. bence kendinizi pek güvende hissetmiyorsunuz. yerinizde olsam en kolay vize alınan ülkeden vize alır (yunanistan, italya) sonra gider ispanya gibi relax bi yere iltica ederdim.
bu sunnilerin işi belli olmaz, saz çalarken çakarlar kipriti yanıverirsiniz :P
Sünniler selefileştiriliuor, hanefi mezhebi yok ediliyor, dönüşüm tamamlandığında kan gölünde yüzeceğiz.
-
Abd çin savaşı çıkınca Yunantistan türkiye savaşı çıkmaz
-
ABD Çin savaşı çıkacağını düşünmüyorum ancak Çin'e biraz fren yaptırıp dünyanın devinin kim olduğu gösterilmeli. Tabii ABD hala gerçekten dünya devi ise.
Bu arada Çin'in taiwan ı dümdüz etmesi sanırım 24 saat falan sürer.
30dk içerisinde 10.000lerce roket kaldıracak teknoloji ve mühimmata sahipler.