folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Savaşlar (2. Dünya Harbi)

Savaşlar (2. Dünya Harbi)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fmk
    fmk's avatar
    Erkek

weskeyy bunu yazdı 

computerwolf dostum valla bılmıyorumda ben olsam once turkıyeye gırerdım zaten o donemler bayagı bır zayıftık ordan rusyayay zıplamak daha mantıklı gıbı gelıyor bence baska bır sebebı var Türkiyeye girmemesinin   

fmk :)) enteresan...compi canim yauu herif bulgaristan a da yugoslavya ya da girdi ezdi  yunanistan a giremeyen italya yi kenara itip  o kadar adalara alman askeri cikardi.dede mler anlatirlard geceleri karartmalar filan (antalya da)herhangi bi  saldiri durumunda nasil  ne yapacaksiniz gibisinden halk bilgilndirilirmis filan ama oyle biseyde olmamis.o baska.hitler in aklinda o zaman TURKİYE  ye saldiri gibi  bi plan yoktu zaten saldirmazdi.tarihi ortagi konumu durumundaki turkiye yi her acidan kullanabilirdi.herifin butun hesaplari ters gitti.yoksa batida amerika gelmeden doguyu bitirmeyi yani rusya yi safdisi birakmakti butun hesabi.konuyla alakasi yoktur ama savaslar ulkeleri birbiriyle karsikarsiya getirir.bu savasinda en buyukk nedeni enerji ve petrol dur.almaya nin 2. dunya savasini  kaybetmesinin tek ve en buyuk sebebi soguk rus steplerinde saplanmasini asamamak degil o stepleri asmayi becermek sorun degil steplerden gececek motorin kalmamisti o panzer lerde.yoksa MAN larin yaptigi tiger larin karsisinde ne ingiliz lerin gazoz tenekeleri ne amerika lilarin efsane dedikleri yuruyen tenekeleri  durduramamistir vs.dunyanin en manyak ve en buyuk tank savaslari kuzey afrika da yapilmistir.bir alman panzerine ortalama 100 tankin dustugu savaslardir.alman larin karaya indigi tunus tan misir kahire ye 50 km kala ilerlemistir alman tagir lari.ama guclu maybach motorlara sahip 12 metrelik devasa tanklarinin motorin sikintisi sadece butun araclarla yapilan nakliye degil burdaki lerlemeyi bile engellemistir. oyleki col tilkisi lakapli meshur alman genereali rommel bile alamnya dan gelen kutlama telgraflarinda surekli hitler e kufur ettigi askerlerinin aniilarindan tarihe aynen"beni kutlayacagina mazot gondererek onurlandirsan pis domuz"gibilerinden gecer.yine meshur U-botlar.o savastan sonra bile hala oyle bi teknolojiye sahip U-bot yapilmamistir.oyleki atlantik te yuzen ne varsa okyanus a gomebilen bi denizaltidir.onlarinda uretiminde aksama olmazken petrol gibi savas stratejisini bile sekteye ugratan bi sebep savasin akisini ters yone cevirebilir.

turkiye demi ismet inonu yu asla tarih ulkemiz icin olumlu degerlendirmeyecek.
    1-hic bir zaman en yakin arkadasi silah arkadasi ataturk un yaptiklarini devam ettirmedigi gibi de kendisinin ulkeye ne verdigi  hic bi zaman bilinemez.
    2-bugun bile ismet inonu icin soylenecek bisey varsa hicbiseydir.yapabildigi sadece aslinda sizinle her anlamda muttefigiz dedigi Winstonechurchill le tarsus yenice de 1942 de gorusmus olmasidir.bu gorusmede tarafsiziz demistir bilinen.

konuyla alakasi olmayan bi olaya girdim gibi  oldu.konu 2. dunya savasi olsaydi herhalde dokerdim baya bi icimi.fotograflar super compi.video larinda varsa beklerim.

Al dosdum ben topiği açtım paylaşalım bakalım bildiklerimizi acaba nasıl bir mantık çıkacak ve dediğin gibi Hitlerin Türkiyeye girmemesi bizi dost gördüğünden ve şahsen severimde hitleri :)

Hitlerin  Kavgam Kitabını okudum adam ütopyada olsa kendi dünyasında muhteşem bir Missin oluşturmuş ve bunu dava haline getirmiş eğer rusya engelinide geçmiş olsaydı inanın şu ndaki dünya düzeni çok ama çok daha farklı olacakdı

Eğer İnsanlar benimle aynı şeyleri düşünüyorsa bir yerlerde yanlış yaptım demektir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fmk
    fmk's avatar
    Erkek

Ve bu mantık la yola çıkılarak devlet stratejisi olarak değilde bir şahsın kendi inandığı uruna çıkartığı savaşlar tüm dünya tarafından bilinen ve en kanlı geçen savaşlardır ve bu insanlar istediklerine ulaşmış tüm dünyaca tanınmış ve seneler geçmesine rağmen hala konuşulmaktadırlar benim bildiğim örnekler..

Büyük İskender

Cengizhan

Atilla

Timur

Hitller

Eğer İnsanlar benimle aynı şeyleri düşünüyorsa bir yerlerde yanlış yaptım demektir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Hitlerin Türkiyeyi dost görmesi diye birşey olamaz hiç bir zaman hiç bir devlet diğer devletin dostu değildir çıkar ilişkisidir herşey...Hitler Türkiyeye girmediyse babasının hayrına değil..sovyet engeline takıldığı için...

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Erkek
    fmk boyle dedi:

Hitlerin  Kavgam Kitabını okudum adam ütopyada olsa kendi dünyasında muhteşem bir Missin oluşturmuş ve bunu dava haline getirmiş eğer rusya engelinide geçmiş olsaydı inanın şu ndaki dünya düzeni çok ama çok daha farklı olacakdı

Son son kisminda dedigin kelimeler benimde en buyuk temennim di demeden once petrol sikintisi alman savas logistiginin belini kirmistir.adolf hitler in emir komutasi ise 1945 e kadar degismemistir.ama dedigin liderler hakkinda benim katildiklarim timur cengizhan  yavuz sultan selim adini animsayamadigim bi japon general.adolf hitler diktator lider olarak farkli bi idol charlie chaplin biyikli avusturya sinirindan almanya sansolyeligine yukselen adam.avrupa da herifin girmedigi ulke yoktu isvicre haric onlarda savastan anlamayan gerizeka li dagli kuyumcu  tipli bankaci dunyanin parasini yoneten herifler sevmedigim ulkelerdendir.bi ulke dusunun yuzolcumu afyon kadar ve 400 yildir ayni.almanya nin batidaki en buyuk hatasi fransa ya girmeden rusya ya dalmasi yada batida fransa yi bitirip doguya rusya ya yonelmesi olacakti yada hitler in dusundugu 6 ay da rusya yi kis mevsimine kalmadan teslime zorlamakti. rusya macerasida  savasin seyrini almanya nin  aleyhine hazirlayan etkilerdendir.yoksa batida hollanda belcika kuzeyde iskandinavya vs sayma zaten fransa da ki direnisler bile herifleri paris e girmeye engellleyememistir.oyleki karada olsaydi o hiziyla amerika ya bile gidebiliyo diye dusunurdum.meshur 100 gun bombardimanlari da ayri bir olaydir.londra ya 100 gun bomba yagdiran alman ucaklari ingiltere ye cehennemi yasatmistir.dogu da mi japon lar benim en cok sevdigim yani yahudilere hitlerin yaptigi gibi japon lar cin de acaip bi cin kasapligina girmistir no problem eywallah cin her zaman kalabaliktir.japonlar o kadar asiri cin li kesmislerdirki bugun bile en buyuk dusmanlari japon lardir.japon larin de sorun olarak hafif sanayi yi savasa surmesi,ve petrol sikintisi savasi amerikanin lehine bitirmistir.bir ulke dusunun daglik araziye sahip ve enerji petrol adina hic yok  petrol unu ortadogu ve endonezya daki hollanda somurgelerinden alan japonya buralari amerika ya kaptirmasiyla en buyuk sikintiyiyla karsi karsiya kalmistir.yoksa o kamikazelik bosu bosuna ortaya cikmamistir yakiti biten ucak bosa yere dusmemeli bi amerikan destroyerine yada ucak gemisini okyanusa gomebilmeli bu felsefeyi dogurmustur.ayrica harakiri yada kamikaze lik anormal gorulmeyen onur duyulan bir gelenektir japonya da bu kulturun temelinde bushido inanci yatar ve japonlarin inanclari ve ata larinin ogutlerine bagliliklari herseyden otedir.japonlar savas ta amerika ya karsi ne yapmislardir.havai de pearl harbour dan sonraki amerikan ilerlemesini kaybeden japonya kendi eliyle bu durumu  o noktaya getirmemistir.adalar ustune kurulu bir ulkenin logistik alaninda engelller olusuyorsa petrole bagli sebepler tetiklemistir herseyi yada gerilemeyi.oyleki filipinler den endonezya adalarindan borneo dan polinezya dan  bir kere de gitmemistir japon askerleri.yine ustun ama hizli japon donanmasi  amerikan donanmasini okyanusa gomebildigi anlarda bile ilerlemesinden bisey yitirmemistir.iwojima adasinin japon generali herif manyak bi aletti oyleki o kadar amerikan saldirisini burada japonya dan destek gelmeden 6 ay amerika ya kafa tutmustur.fakat yuksek logistik gucuyle ada etrafi aylarca denizden ve havadan adeta bomba larla eritilip yakilmistir.bu herif sadece emir takimiyla okinawa ya siginabilmistir.

bu arada fmk hitler hakkinda genis bilgi icin adres vereyim:       http://users.pandora.be/ufonet/GiZEMLi%20DOSYALAR/hitlervebuyu.htm

Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fmk
    fmk's avatar
    Erkek
    weskeyy evvela verdiğin link için saol  computer senin bu rus hayranlığın nerden geliyor anlamadım tamam türkler rusları sever ama sadece kızlarını :) neyse konuyu cıvıtmadan bazı şeyler kafama takıldı savaşın nasıl olduğu ve nasıl şekillenerek sonuçlandığı belli benim burda dikkat çekmek istdiğim konu bu ve bunun gibi liderlerin emrinde olan askerlerin gösterdikleri büyük inanc ve gayret bir insan vatanına saldırılıyorsa vatanını müdafa ugruna canını seve seve verir veya kutsal bir inanc ı ugruna yani sonunda öldüğü zaman bir ödül olarak kendine dönceğini biliyorsa gözünü kırpmadan savaşır fakat bu ve bunun gibi liderlerin komutasındaki insanlar sadece belkide hiç görmedikleri liderlerinin hayalleri uğruna ölüme gidiyorlar işte bunu his etmek insanın kanını donduruyor ve gerçekten bu tip insanlar takdire şayen insanlardır

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Erkek

evet fmk  rus hatunlarini bizde cok severiz ama neden se pek dusuncelerini cok seviyoruz hala computer gibi  ideollojilerini benimseyebiliyoruz.ornekliyorum compi yanlis anlama seni ornek olarak baskalarinin yerine gosteriyorum seni tanimadigim icin baskalarini oyle gosteriyorum.kendi ideolojimiz varsa bizde bir ulke bir topluuz.elki compi de kizlarini sever rus larin yoksa baltaci yanilmismi bi nehir kenarinda katherian yla asna fisna yemesi rus hatunlari sevdigimiz tarih olmustur.compi bu  arada alman lar sovyetleri gecebilseydi dedin turkiye ye dalarlardi faaln buna geek gormeyen bi ulke neden ismet inonu ile gorusmesinden sonra savas konusunda kendisinden hicbisey istemedigini ama gizliden de destek olmasini saglayacak butun planlari  calisiyordu hitler in.oyleki turk topraklarinda savas yoktu fakat muthis bir casus luk trafigi vardi  inteligance servis olsun alman gestapo su cia kgb olsun hepsi fakir turkiye de casus luk yurutebiliyolardi  neden:
    1-savas balkanlar ve kafkasya da turkiye sinirlari ortasinda devam etmekte.
    2-akdeniz ve bogazlar hala tam olarak kontrol edilememekte.kontrol edilemeyen bolgelerde de tam olarak hakim bir taraf yok.
    3-ingilizlerin ortadogu ve uzakdogu somurgelerine giden yollarstratejik olarak tehlikeye girmekteydi.

bu sebepler de turkiye de buyuk casus luk faaliyetleri yurumustur.almanya savas olmaksizin turkiye nin guvencesini herseyden daha onde ve garantide biliyordu  bi selide evet  diyebilicegi yada dedirdebilicegini dusundugu nedenleri vardi almanya nin.bunlarla hareket etmistir hatta italya nin elinde olan 12 adalar a girileceginde bizzat turkiye ye danisilmistir ki,adalarin isletmesini geriye sebepsiz olarak verebiliceklerinide belirtmistir alman tarafi.

fmk bunu bende ulusa yada irka mal edesim geliyo bazan herifler  sole diyeyim bu genel bi basari sanirim.1932 de  iktidara geliyo nasyonel parti  7-8 senede almanya dunyanin 2. 3. super gucu oluyo bu halle yola cikiyo manyak bi gelisme benim zaten arastirma konusu aldigim bir konudur bu ulkeler ve ekonomiler tarihi diye.3 ulke tarihi cakisir.ABD,JAPONYA,ve ALMANYA.

fmk daha sonra genis olarak bu ulkelere de yer vericem konu 2. dunya savasi nede olsa.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wolfox
    wolfox's avatar
    Erkek

Arkadaslar tarihim pek iyi değildir ama stratejı den dolayı hıtler gırmedı yada gıremedı desek daha dogru bir ülkeyi işgal etmek için ne kadar kuvvetlı ordun olursa olsun kara ordun orada tutunmak zorundadır ve ve tek cepheden gımeyı deneseydı gıremezdı 2. cepheyıde sovyetlerden dolayı acamadı gırseydıdede turk halkına karsı tutnamazdı bu benım dusuncem katılan olur yada olmaz....

Hak edeni hayatınıza... Hak etmeynin hayatına... SOKUN!!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fmk
    fmk's avatar
    Erkek
    biraz gerçekci olmak lazım girseydi 1 ay dahi dayanamazdık herhalde ırak ile amerika gibi olurduk buyuk ıhtımalle

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fmk
    fmk's avatar
    Erkek

Almanlar yani gohtslar bence gerçek özlerine dönmüştü hitler zamanında ve adam bu nu gerçekleştirmeye çalışıyordu yani bir zamanlar orta asyada bizim olduğumuz o ruh halini adam bu asırda gerçekleştirdi ve dunyanın en buyugu oldu kısa bır surede bunu basarmak muhtesem bır olay bız bunları destanlarımızdan ve efsanelerımızden bılıyoruz yani bizim dinleyerek hayal kurduğumuz destanlarımızı bu asırda gerceklestırdı almanlar... bız ıse halla aslımızı bulamadan dıger ulkelerın benımsedıgı idolojılerı peşınde kosuyoruz hitlerin en cok kızdıgı olay yahudılerın kendı sıyasetlerıne karısmaları ve söz sahıbı olmaları ıdı su an oldugu gıbı ve bunu yok etmek ıstedı bız ıse Turk genclerı olarak kımsenın bu mısyonları sokmasına gerek kalmaksızın gönüllü olarak severek isteyerek hatta can yakarak başka ülkelerin ve ırkların ideolojilerini sahipleniyoruz kısacası bu zihniyette sikktin sene biz süper bir güç olmayız...

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Erkek

got larmi demek istedin bilmem ama dogrudur.bizim orta asyadaki ozumuzun temelini onlar gerceklestirdi.bugun yahudi ler dunyanin patronu yalan degil ve herifler butun  toplumrda bile ust tabaka konumund aher zaman 2.dunya savasi almanya sinda oldugu gibi.bgun bununn farkinda olabilen kac arkadsiniz var ki.bana ne yahudiden derken yahudinin tezgaindan cikan kararlarla eziliyosun farkinda degilsin patron o yani onun  icin calisiyosun bilgin olsun.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fmk
    fmk's avatar
    Erkek

weskeyy zaten hangi taşı kaldırsan yahudi cıkıyor Hitlere Allah ömür verseydide soylarını kurutsaydı ama olmadı benim merak ettiğim bir konuda şu bu masonlarla yahudi lobisi arasında bir ilişki varmı

Toplam Hit: 1959 Toplam Mesaj: 12