Sayfalama Sorunu & Türkçe Karakter Sorunu
-
dhmm bunu yazdıby_Tet bunu yazdıdhmm bunu yazdı
Tukce karakter sorunu icin hocam dosyanin ANSI olarak kaydedilmediginden emin ol
Eger notepad da yapiyorsan kaydet dediginde kodlamayi gorursun
Dreamviewer kullaniyorsan Edit->Preferences->New Document kisminda default encoding utf-8 yaptabi metalarida unutma....
2 nci soru icin kodu gormeden cvp yazamam hacim. Belkide sayfa no bos oldugu icin result=empty donduruyordur
utf8'den uzak dur ajax uygulamaların için bomsuz utf8 yap yani ansi as utf8. php mi kullanıyorsun asp mi bilemedim ama header a da karakter tanımlat meta yerine. bir de isteğine uygun php veya asp sana fonksiyon gönderebilirim türkçe karakter için
utf-8 in ne problemi oluyor hocam. Senelerdir onu kulaniyorum.
En iyisi hangi peki ? ISO mu ?
Senelerdir sen hiç ajax kullanmadın mı hocam veya senelerdir hiç dosya yazdırıp okutmadın mı ansi ile kaydedilmedi mi hiç anlamadım :) ISO değil dediğim gibi ansi as utf8 aksi takdirde jquery ajaxta veya ansi dosya yazdırınca okutmakta sorun yaşayacaksın.
-
hatayi bunu yazdı
bende de aynı sorun var :( veri çekerken
TR karakterler bozuluyor
DB vd tablo yapısı atin5_turkish_ci olarak kayıtlı herşey tamam
ama web browserde problem var
çözüm olursa makbule geçecek :D
mysql_query("SET NAMES 'utf8'"); veritabanı bağlantısından hemen sonra bunu ekledim.
Ayrıca utf8_general_ci kullan tablo yapısı olarak.
Hazırladığın sayfayı notepad ile aç, farklı kaydet diyip kodlama kısmına bak, eğer değilse utf8 yap kaydet.
head tagları arasına <meta charset="utf-8"/>
Haala Türkçe karakter problemi varsa diyebileceğim bişey yok :/
-
by_Tet bunu yazdıdhmm bunu yazdıby_Tet bunu yazdıdhmm bunu yazdı
Tukce karakter sorunu icin hocam dosyanin ANSI olarak kaydedilmediginden emin ol
Eger notepad da yapiyorsan kaydet dediginde kodlamayi gorursun
Dreamviewer kullaniyorsan Edit->Preferences->New Document kisminda default encoding utf-8 yaptabi metalarida unutma....
2 nci soru icin kodu gormeden cvp yazamam hacim. Belkide sayfa no bos oldugu icin result=empty donduruyordur
utf8'den uzak dur ajax uygulamaların için bomsuz utf8 yap yani ansi as utf8. php mi kullanıyorsun asp mi bilemedim ama header a da karakter tanımlat meta yerine. bir de isteğine uygun php veya asp sana fonksiyon gönderebilirim türkçe karakter için
utf-8 in ne problemi oluyor hocam. Senelerdir onu kulaniyorum.
En iyisi hangi peki ? ISO mu ?
Senelerdir sen hiç ajax kullanmadın mı hocam veya senelerdir hiç dosya yazdırıp okutmadın mı ansi ile kaydedilmedi mi hiç anlamadım :) ISO değil dediğim gibi ansi as utf8 aksi takdirde jquery ajaxta veya ansi dosya yazdırınca okutmakta sorun yaşayacaksın.
Kullandim hocam :) ama dosyalarla isim olmadi. Log isini diyorsan o olduda ondada sorun cikmadi be hacim....
Belkide bu sorun Turkcede vardir. Malum ben Yunanistanda yasiyorum ve burada siteleri Yunanca yapiyom :)