folder Tahribat.com Forumları
linefolder Webmaster ve Yazılım Geliştiriciler
linefolder Sayfalama Sorunu & Türkçe Karakter Sorunu

Sayfalama Sorunu & Türkçe Karakter Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek
    dhmm bunu yazdı
    by_Tet bunu yazdı
    dhmm bunu yazdı

Tukce karakter sorunu icin hocam dosyanin ANSI olarak kaydedilmediginden emin ol

Eger notepad da yapiyorsan kaydet dediginde kodlamayi gorursun

Dreamviewer kullaniyorsan Edit->Preferences->New Document kisminda default encoding utf-8 yap

tabi metalarida unutma....

2 nci soru icin kodu gormeden cvp yazamam hacim. Belkide sayfa no bos oldugu icin result=empty donduruyordur

utf8'den uzak dur ajax uygulamaların için bomsuz utf8 yap yani ansi as utf8. php mi kullanıyorsun asp mi bilemedim ama header a da karakter tanımlat meta yerine. bir de isteğine uygun php veya asp sana fonksiyon gönderebilirim türkçe karakter için

utf-8 in ne problemi oluyor hocam. Senelerdir onu kulaniyorum.

En iyisi hangi peki ? ISO mu ?

Senelerdir sen hiç ajax kullanmadın mı hocam veya senelerdir hiç dosya yazdırıp okutmadın mı ansi ile kaydedilmedi mi hiç anlamadım :) ISO değil dediğim gibi ansi as utf8 aksi takdirde jquery ajaxta veya ansi dosya yazdırınca okutmakta sorun yaşayacaksın.

iyibu! yeniden..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek
    hatayi bunu yazdı

bende de aynı sorun var :( veri çekerken

TR karakterler bozuluyor

DB vd tablo yapısı atin5_turkish_ci olarak kayıtlı herşey tamam

ama web browserde problem var

çözüm olursa makbule geçecek :D

mysql_query("SET NAMES 'utf8'"); veritabanı bağlantısından hemen sonra bunu ekledim.

Ayrıca utf8_general_ci kullan tablo yapısı olarak.

Hazırladığın sayfayı notepad ile aç, farklı kaydet diyip kodlama kısmına bak, eğer değilse utf8 yap kaydet.

head tagları arasına <meta charset="utf-8"/>

Haala Türkçe karakter problemi varsa diyebileceğim bişey yok :/

:)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek
    by_Tet bunu yazdı
    dhmm bunu yazdı
    by_Tet bunu yazdı
    dhmm bunu yazdı

Tukce karakter sorunu icin hocam dosyanin ANSI olarak kaydedilmediginden emin ol

Eger notepad da yapiyorsan kaydet dediginde kodlamayi gorursun

Dreamviewer kullaniyorsan Edit->Preferences->New Document kisminda default encoding utf-8 yap

tabi metalarida unutma....

2 nci soru icin kodu gormeden cvp yazamam hacim. Belkide sayfa no bos oldugu icin result=empty donduruyordur

utf8'den uzak dur ajax uygulamaların için bomsuz utf8 yap yani ansi as utf8. php mi kullanıyorsun asp mi bilemedim ama header a da karakter tanımlat meta yerine. bir de isteğine uygun php veya asp sana fonksiyon gönderebilirim türkçe karakter için

utf-8 in ne problemi oluyor hocam. Senelerdir onu kulaniyorum.

En iyisi hangi peki ? ISO mu ?

Senelerdir sen hiç ajax kullanmadın mı hocam veya senelerdir hiç dosya yazdırıp okutmadın mı ansi ile kaydedilmedi mi hiç anlamadım :) ISO değil dediğim gibi ansi as utf8 aksi takdirde jquery ajaxta veya ansi dosya yazdırınca okutmakta sorun yaşayacaksın.

Kullandim hocam :) ama dosyalarla isim olmadi. Log isini diyorsan o olduda ondada sorun cikmadi be hacim....

Belkide bu sorun Turkcede vardir. Malum ben Yunanistanda yasiyorum ve burada siteleri Yunanca yapiyom :)

Ozgurluk aslinda her istedigini yapabilmek degildir, istemedigini yapmamaktir. // Verdigin degeri gormeyince, gordugun degeri ver !!! // Hayatin herkes icin bir bavulu vardir !!! // Dusmek gerekir bazen hayatta; kalkmayi ogrenebilmek icin
Toplam Hit: 2003 Toplam Mesaj: 14