folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Sayısal Loto"Nun Şifresi

Sayısal Loto"Nun Şifresi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    herseysanal
    herseysanal's avatar
    Erkek

milyarder olmak isteyen okusun

İngiltere’de bir üniversite çalışanı sayısal lotonun şifresini çözdüğünü iddia ediyor..

İngiltere'deki Bradford Üniversitesi’nde çalışan 17 arkadaş, lotodaki 49 sayının tümünün kullanıldığı 17 farklı kupon yapıp, sayıları bilgisayara yükledi.

Usanmadan aynı sayıları tam 4 yıl boyunca oynadı. Ve son hafta beklenen oldu, şans yüzlerine güldü. Çekilişte kazanan 15, 18, 23, 31, 37, 49 ve bonus sayı 38, onların oynadıkları sayılardı. 17 kafadar, vergiler düşüldükten sonra kişi başına yaklaşık 700 bin dolar para alacak. 4 yıl boyunca oynadıkları kuponlara ise toplam 8.700 dolar harcamışlardı...

KAZANDIRAN FORMÜL

İngiltere’deki Jackpot çekilişi, bizdeki Sayısal Loto’dan kazanması biraz daha zor bir sisteme dayanıyor. Sayısal Loto’da sadece 49 sayı arasında kazanan 6 rakamı bulmak gerekirken İngiltere’dekinde ise 6 rakamın yanısıra bir de “bonus sayı” olarak nitelendirilen sayıyı tahmin etmek gerekiyor. Yani 6+1 bilen kişi büyük ikramiyeyi kazanıyor. Grup içindeki matematikçilerin geliştirdiği yöntem ise şöyle: Üzerinde 1’den 49’a kadar sayının yazıldığı küçük kağıtlar bir torbaya konuldu. 8 kişi sırayla 6 tane kağıt seçti. Bu sayılarla 8 kolon dolduruldu. 49 numaranın 48’i böyle belirlendi. Kalan son sayı, bir başka kuponun kolonunun ilk sayısı oldu. Aynı sayılar tekrar torbaya konuldu ve ilk işlem 17 kişi sayılarını seçene kadar devam etti. Böylece 49 sayının her birinin en az iki kez, 4’ünün de 3 kez tekrarlandığı 3 kupon oynandı.

"Söylesem Tesiri Yok ; Sussam Gönül Razı Değil."
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kbps
    kbps's avatar
    Erkek
    nassı yani?

At skinde kelebek.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    affetmez
    affetmez's avatar
    Erkek
    sayısalda 6 tutturma olasılığı  1/13983816 'te(EDİT) birdir.Sayısal lotonun şifresi diyede birşey yoktur bence.matematiksel olarak ancak daha az kuponla şansımızı arttırabiliriz.ama genede bi 20 milyarı gözden çıkarmak gerekebilir.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArkiYaN
    ArkiYaN's avatar
    Erkek
    çıkacağı varsa çıkar yani bu kadar basit

Fak yu!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    G-Turk
    G-Turk's avatar
    Erkek
    Bir diger yöntem ise, son 10 yil'i takip edip ihtimal olasiligini hesaplayip oynamak. Ben matematikcilerin oynama yasagi var diye biliyordum bunu cözebildikleri icin.

# Taşı delen suyun kuvveti değil, damlaların sürekliliğidir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    affetmez
    affetmez's avatar
    Erkek
    sayısal loto bence boş iş.3 tutturmak bile zor aq.her hafta oynarım en fazla 4 tutturdum hayatımda.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CAGRI
    CAGRI's avatar
    Erkek

affetmez bunu yazdı:
    -----------------------------
    sayısalda 6 tutturma olasılığı 49x48x47x46x45x44 'te birdir

bence 49un 6lı kombinasyonu kadardır hocam.. yani 49x48x47x46x45x44 / 6x5x4x3x2

cünkü 49 sayıdan 6 sayı seciyoruz sıralama önemli degil. hatırladıgım kadarıyla sıralamanın önemli oldugu durumlarda permütasyona başvuruyoduk ya da bu 49'un 6lı kombinasyonunu 6!'le carpıyoduk

en cok nick dei$tiren mürid
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    affetmez
    affetmez's avatar
    Erkek

G-Turk bunu yazdı:
    Bir diger yöntem ise, son 10 yil'i takip edip ihtimal olasiligini hesaplayip oynamak. Ben matematikcilerin oynama yasagi var diye biliyordum bunu cözebildikleri icin.

hojam yok öle bi yasak.çok yakın matematikçi bi arkadaşım var.oda benim gibi her hafta oynar doğru düzgün tutturamaz.  

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    affetmez
    affetmez's avatar
    Erkek

1/13983816 tam olarak buydu galiba

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CAGRI
    CAGRI's avatar
    Erkek
    affetmez hocam tüm yazdıklarını okudum gerek yorgunluk gerek monitöre kıllıgım olsun pek anlayamadım ama işlemlerini anladım.aynı sonuca varmışız zaten.ilk mesajında dikkatsizlik yapmışsın sanırım ya da bilmiyorum bi an aklına gelmemiştir ben de tatlı tatlı bi uyandırayım dedim gecenin bu saatinde sen de hatanın farkına varmışsın sanırım. fakat bu 1 sayfa yazı nedendi cözemedim? ortada verdigin islemlerle benim verdigim 49x48x47x46x45x44 / 6x5x4x3x2 tutuyo istersen ben sana 2-3 sayfa açıklamasını da yapayım da sen niye yarım sayfa yazı yazdın? xD

en cok nick dei$tiren mürid
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    affetmez
    affetmez's avatar
    Erkek

bi hata yapmışım.ilk hesapta :D

Toplam Hit: 6502 Toplam Mesaj: 32