folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Sayıyla Kendine Gelmek -Can Dündar-

Sayıyla Kendine Gelmek -Can Dündar-

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    braveheart
    braveheart's avatar
    Erkek

Din üzerinden siyaset yapan partiler başa gelirse, o sayı artmaya okulların sayısı azalmaya devam eder.

İdeal zamanı beklemeyin, çünkü asla gelmeyecek.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    harddeath0070
    harddeath0070's avatar
    Erkek

teşekürler güzel paylaşım banada böyle bişe lazımdı

Kafan seni dağıtmadan sen onu dağıt...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    necroshine
    necroshine's avatar
    Erkek
    student bunu yazdı:
    -----------------------------

Camiler müslümanların ibadet yeridir ,Alevilerde müslümandır , yani camiler sadece sünnilerin değil alevilerin de ibadet yeridir.

İmam sadece ünnilerin değil alevilerinde imamıdır.Herhangi bir camiye alevi olan kişi imam olmak isterse olabilir.Şimdi tabi sadece İlahiyat mezunlarını imam yapıyorlar . (ki bence seviyeyi yükseltmeleri açısından doğru bi uygulama ) .

Herhangi bir alevi vatandaşımız İlahiyatı bitirip imam olabilir.

Camilerin sayısının fazlalığı halkın yaptırmasından kaynaklanıyor.Gönül isterdiki halkımız daha fazla okul ve hastanede yaptırsın.Ama bu hepimize düşen bir görev.Sadece devletten beklemekle olmaz.

selam ve dua ile,

Simdi konunun ozune inelim. Cami ve imam iliskisi. Bunu herkes bilirki Alevilerin %90'i cami de namaz kilmaz. Ve Alevilerin ahiret korkusu Sunnilerle ayni olmadigi icin geri kalanin yarisindan cogu hic namaz kilmaz :) ki boyle bir toplumda bu kadar buyuk bir cogunluga ait bir milleti zoraki yaptirimlara zorlamak fasistlikten baska birsey degildir kanimca. Hic bir Alevinin imamhatip okuma gibi bir isteginin olduguna inanmiyorum. veya hic bir alevinin Sunni kurumu sayilan Camilerde namaz kilmak istedigine de inanmiyorum. Ve butun Aleviler vergilerini duzenli olarak tum Sunni ler gibi veriyorlar. (Ornegin : Babam devlet memuru idi bordrosunda cami icin devletden duzenli para kesildigini iyi bilirim) Bizim bu saygimiz zoraki olsa bile, daha ben kimsenin bu paralari odemek istemiyorum diye sokaklara dokuldugunu gormedim.

O zaman konu suraya dayaniyor. Saygi ve sevgi birlikteligi olan Alevilerden biraz Sunni toplumumuzun feyz almasi lazimdir. Turkiyesine Cumhuriyetine ve Ataturkune bu kadar bagli olan bir toplumun yillarca uzerine hunharca katliamlarla gidilmesine ragmen , hala hosgoru ve ask ile insanlara kucak acabiliyorlar sa , ortada cok buyuk bir hatanin oldugunu kabul etmek ve bu insanlara karsi edepli bir sekilde yaklasmak lazimdir. 

Bunu herkes bilirki Turkiyenin aydinlik yuzunu olusturan kesimin bir parcasidir Aleviler. Eger Turkiye bir Iran olmadiysa bunda Alevi nufusunun buyuk bir yardimi vardir.

32 yasindayim ve hayatim boyunca her resmi kurumda Aleviligim gerek hayat kosullarim gerekse mesleki kariyerim acisindan problem olmustur. Bunun sebebi cehaletten baska bir sey degildir. Bu yuzden hic bir Sunniye kusmedim cunku biliyorum ki eger egitim almis bir toplum olsa idik bu sekilde olmuyacakti. Benim hanimim sunnidir. ve o ne kadar Alevi ise bende onun kadar Sunniyimdir. yuzyillar oncesinden kalmis dini baglar,  koskoca bir Turk milletin insanini  boyle birbirine dusurebiliyor ve bu sekilde (tablodaki rakamlar) bir haksizliga maruz birakiyorsa yaziklar olsun. Islamiyeti bir kenara birakalim. Biz Turkuz. ve bu sekilde koskoca dunyada 70 milyon cahil Turkun oldugunu bilmek , hala Avrupa'ya ilimli Islam modeli cizerek sempatik olmaya calismak ve Turk Alevilerinin cem evi yapmasi icin Ab den para dilenmek bana cidden koyuyor. Eger ben ibadet edeceksem kafami gokyuzune kapatacak bir yer bulurum. Ki bu insanlar ibadet yapmak istiyorlarsa Sunni bir kurum olan Diyanet isleri bakanliginin benden daha da cok utanmasi lazim. Ki bu kadar vatandasina bu kadar butceye ragmen ulasmaya korkuyor. Para gotunuze girsin diyorum ne diyeyim baska. O para ile saniyormusunuz Camiler yapiliyor hakki ile Sunni vatandasa hizmet gidiyor ? Ne holdingler kuruldu yillar yili.

Birbirimizi daha kac sene skecegiz bilmiyorum.  Ama hosgoru ve sevgi Turk milletini uzaya da cikarir fezaya da. once kendimizi sevmesini bilelim.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mugato
    mugato's avatar
    Erkek
    hehe naki sona doğru açılmış...   :p
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    necroshine
    necroshine's avatar
    Erkek

mugato bunu yazdı:
    hehe naki sona doğru açılmış... :p

Ben ne engin denizlere acildim da kimse uyanamadi daha :D

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oguzkaanak
    oguzkaanak's avatar
    Erkek

Kelimelerin ırzına tecavüz,Rakamların Amuda Kalkışı yada cAN dÜNDAR

Sayıyla kendine gelmek Kelimelerin ırzına tecavüz

NTV'deki "Neden" programında "Aleviler ve Siyaset"i tartıştık. Açılışta Alevi-Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri Turan Eser'e sordum:
    "Neden her seçim öncesi 'Sünniler ve Siyaset' değil de 'Aleviler ve Siyaset' tartışılır?"
    Eser, rakamlarla yanıtladı bu soruyu...Verdiği rakamlar, tartışmaya yer bırakmayacak kadar net bir tablo sergiliyordu.
    Bu rakamları yorumsuz olarak sizlerle paylaşmak istiyorum:
    Soran, yanıtlayan, alkışlayan ve yeren aynı mantalite. Kim. Kimi neden niçin eleştiriyor belirsiz. Sapla samanı birbirine karıştırıp sonrada ayıklamaya kalkışan aynı kişi veya zihniyet.
    * * *
    Türkiye'de kaç okul var?
    67 bin...
    Kaç hastane var?
    1220...
    Kaç sağlık ocağı var:
    6 bin 300...
    Peki kaç cami var?
    Neden "Peki "  diye başlasın ki bu cümle?
    85 bin...
    Her 60 bin kişiye 1 hastane düşerken, 350 kişiye 1 cami düşüyor.

Şu mantığın ilkelliğine ve iğrençliğine bakın; Hastaneye gitmesi gereken insanlarla camiye gitmesi gereken insanları karşılaştırmak sapla samanı karıştırmak değil de nedir. Ne alaka şimdi.
    Hastane sayısı az demek erdemken, erdemlilikken "neden cami fazla" demek edepsizlik değil de nedir. Utanın be.
    Siz şöyle mi hesap yaptınız.
    60.000 * 1220 = 73.200.000 Hasta insan sayısı
    350*85.000 =29.750.000 Bu ülkedeki Müslüman sayısı
    Bari rakamların ırzına tecavüz etmeyin. Sizi okuyanları aptal mı sayıyorsunuz. Hangi mantıkla bu rakamlara ulaştınız. ??? 
    Bu ülkedeki müslüman sayısını belirlerken sadece şu hesabı yapmaya hakkınız var. Ülke nüfusu 73.200.000 kişi ise eğer
    73.200.000-1=72.199.999 kişinin müslüman olduğunu sorgulayamazsınız ve onlar adına karar veremezsiniz.
    -1 siz olabilirsiniz. Çünkü anca siz sizin hakkınızdaki hükmü vermeye yetkilisiniz.
    Peki kaç kilise var?  270...
    Kaç cemevi var?100.
    * * *
    Türkiye'de kaç doktor var?
    77 bin...
    Peki kaç din görevlisi var?
    90 bin...
    Türkiye'de her 900 kişiye bir doktor düşerken, her 780 kişiye bir din görevlisi düşüyor.
    Eğitim-Sen'e göre Türkiye'nin 200 bin öğretmen açığı var.

RAKAMLARIN AMUDA KALDIRILIŞI

77.000**900=69.300.000 Doktora gitmesi gereken insan sayısı

90.000 * 780 = 70.200.000 İmama gitmesi gereken insan sayısı :)

Bari rakam ifade ederken tutarlı olun. Sizi ciddiye alan birisi SAĞLAMANIZI yapar. Yanlışlarınızı sergiler. Bu yazıyı kaleme alırken hiç akletmediniz mi. Topluma saygınız yok bari o allameyi cihan sandığınız şahsınıza saygınız olsun. Hele rakam telafuz ederken ölçülebilir kıstaslar varken bari dört işlemi doğru bildiğinizi topluma gösterin.

* * *
    Türkiye'de kaç kütüphane var?
    1435...
    Almanya'da kaç kütüphane var?
    11 bin...
    Türkiye'nin kaç kentinde devlet tiyatrosu var?
    13...
    Kaç kentte kuran kursu var?
    81...
    Bu kursların toplam sayısı kaç?
    3852...
    * * *
    Türkiye'de 1 opera derneği var; 11 bale, 10 heykel, 18 resim, 18 sinema, 38 tiyatro derneği var.
    Peki kaç tane "cami yaptırma derneği" var?

35 bin..

Bu toplum bu dernekleri kendi alın terleriyle kuruyor ve kendi bağışlarıyla yürütüyor. Asıl bu rakamlar ne biliyon mu cAN efendi; sizin tekelinizde gördüğünüz teşvik ettiğiniz mantalite yi toplumun elinin tersiyle itmesi.

Bu toplumun tek şanssızlığı sizin gibileri aydın olarak öne çıkarmış olması.

Okulların yetersizliğine hastanelerin azlığına kütüphanelerin kıtlığına  eğitim ve öğretimin ilkel mantaliteyle çağdışı ortamlarda yapılmasına sanat ve estetiğin topluma yabancılaşması yada toplumun sanat ve estetik değerlere ilgisizliğine dikkat çekip çözüm aramak ve öneride bulunmak konumunda olması gereken aydınların camiyle hastaneyi kuran kursuyla kütüphaneyi nitrik asit yarışına tabii tutması hem de bunu toplumu kamplara ayıracak tehlikeli bir arenada yapması… entelektüalizm hastalığına kapılıp ya kendini beyaz saray da yada kremlin köşklerinde görüp bu topluma tepeden bakması patolojik eğilimlerle parafranik hezayanlar parçalaması… bu toplumun şanssızlığıdır.
    * * *
    İçişleri Bakanlığı'nın bütçesi ne kadar?
    783 trilyon...
    Ulaştırma Bakanlığı'nın?
    678 trilyon...
    Bayındırlık ve İskân Bakanlığı'nın?
    677 trilyon...
    Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın?
    632 trilyon...
    Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın?
    280 trilyon...
    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın?
    249 trilyon...
    Çevre ve Orman Bakanlığı'nın?
    404 trilyon...
    Sadece Sünnileri temsil eden Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bütçesi ne kadar?
    1.3 katrilyon...
    8 bakanlığın bütçesi kadar...
    22 üniversitenin toplam bütçesine denk...

Dinozorlar devrinde sizin atalarınız camiyi ahıra çevirmeseydi. Bu toplum ahıra ihtiyaç varken camii yapmak yerine ahır yapmanın daha kutsal olduğu inancıyla hareket ederdi.Anlayın artık. Sizin eleştirdikleriniz sizin mantalitenize toplumsal bir öfkedir.

Hiç bir Müslüman ülkede bu kadar camii yokken Anadolu insanının kendini camii ile ifade etmesi evrensel din kurallarıyla değil lokal sosyo-politik değerlendirilmelerle anlaşılabilir.
    * * *
    Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesinin yıldan yıla büyümesine bakalım:
    1997'de 66 trilyon.
    1998'de 119...
    1999'da 180...
    2000'de 270...
    2001'de 302...
    2002'de 553...
    2003'te 771...
    2004'te 1 katrilyon...
    2005'te 1 katrilyon...
    2006'da 1,3 katrilyon...
    2007'de 1.7 katrilyon...
    * * *
    Bir ülke, Diyanet'e, bütün üniversitelerine ayırdığı bütçe kadar pay ayırıyor ve bunu son bir yılda ikiye katlıyorsa, doktordan, öğretmenden fazla imam yetiştiriyorsa, hastane değil cami yaptırıyor, kütüphaneden çok Kuran kursu açıyorsa, o ülkenin durup

Diyanet bütçesi cami sayısı imam adedi bunlar hikaye. İnsaflı ve çözüm odaklı kişilerin kamu harcamalarının ihtiyaca göre organizesinin nasılı ve neyi düyünü ortaya koması kesinlikle gerekli. Ama sen asıl şu dilinin altındaki baklayı çıkar.

Kelimenin tam anlamıyla senin bu yaklaşımın halkı bölmek hem de rakamlarla bölmek ve kaplara ayırmak. Ve bunu kamu iletişim araçlarını kullanarak yapmaktır.Ve yine senin yaptığın din (ki Oda sadece sorunlu olduğun  İSLAM  dini) ve dince kutsal sayılan değerleri alenen tağyir ve tasğirdir.

Sizden ve sizin ürettiğiniz söz fiil yazı ve tavırlardan utanıyoruz.

Sizi okumayan okumak istemeyen insanlar adına (sayısını sen tespit edersin çarp topla çıkar böl) (ama doğru yap dört işlemi. Sağlaması yapılır bil.) sizden utanıyoruz. Birazcık onurunuz varsa lütfen kaleminizi müsait bir yerinize sokunuz ve bırakın öylece kalsın ki sizde rahat olasınız toplumda

Not: Kaleminiz için en müsait yer ceketinizin iç cebidir

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oguzkaanak
    oguzkaanak's avatar
    Erkek

Kelimelerin ırzına tecavüz,Rakamların Amuda Kalkışı yada cAN dÜNDAR

Sayıyla kendine gelmek Kelimelerin ırzına tecavüz

NTV'deki "Neden" programında "Aleviler ve Siyaset"i tartıştık. Açılışta Alevi-Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri Turan Eser'e sordum:
    "Neden her seçim öncesi 'Sünniler ve Siyaset' değil de 'Aleviler ve Siyaset' tartışılır?"
    Eser, rakamlarla yanıtladı bu soruyu...Verdiği rakamlar, tartışmaya yer bırakmayacak kadar net bir tablo sergiliyordu.
    Bu rakamları yorumsuz olarak sizlerle paylaşmak istiyorum:
    Soran, yanıtlayan, alkışlayan ve yeren aynı mantalite. Kim. Kimi neden niçin eleştiriyor belirsiz. Sapla samanı birbirine karıştırıp sonrada ayıklamaya kalkışan aynı kişi veya zihniyet.
    * * *
    Türkiye'de kaç okul var?
    67 bin...
    Kaç hastane var?
    1220...
    Kaç sağlık ocağı var:
    6 bin 300...
    Peki kaç cami var?
    Neden "Peki "  diye başlasın ki bu cümle?
    85 bin...
    Her 60 bin kişiye 1 hastane düşerken, 350 kişiye 1 cami düşüyor.

Şu mantığın ilkelliğine ve iğrençliğine bakın; Hastaneye gitmesi gereken insanlarla camiye gitmesi gereken insanları karşılaştırmak sapla samanı karıştırmak değil de nedir. Ne alaka şimdi.
    Hastane sayısı az demek erdemken, erdemlilikken "neden cami fazla" demek edepsizlik değil de nedir. Utanın be.
    Siz şöyle mi hesap yaptınız.
    60.000 * 1220 = 73.200.000 Hasta insan sayısı
    350*85.000 =29.750.000 Bu ülkedeki Müslüman sayısı
    Bari rakamların ırzına tecavüz etmeyin. Sizi okuyanları aptal mı sayıyorsunuz. Hangi mantıkla bu rakamlara ulaştınız. ??? 
    Bu ülkedeki müslüman sayısını belirlerken sadece şu hesabı yapmaya hakkınız var. Ülke nüfusu 73.200.000 kişi ise eğer
    73.200.000-1=72.199.999 kişinin müslüman olduğunu sorgulayamazsınız ve onlar adına karar veremezsiniz.
    -1 siz olabilirsiniz. Çünkü anca siz sizin hakkınızdaki hükmü vermeye yetkilisiniz.
    Peki kaç kilise var?  270...
    Kaç cemevi var?100.
    * * *
    Türkiye'de kaç doktor var?
    77 bin...
    Peki kaç din görevlisi var?
    90 bin...
    Türkiye'de her 900 kişiye bir doktor düşerken, her 780 kişiye bir din görevlisi düşüyor.
    Eğitim-Sen'e göre Türkiye'nin 200 bin öğretmen açığı var.

RAKAMLARIN AMUDA KALDIRILIŞI

77.000**900=69.300.000 Doktora gitmesi gereken insan sayısı

90.000 * 780 = 70.200.000 İmama gitmesi gereken insan sayısı :)

Bari rakam ifade ederken tutarlı olun. Sizi ciddiye alan birisi SAĞLAMANIZI yapar. Yanlışlarınızı sergiler. Bu yazıyı kaleme alırken hiç akletmediniz mi. Topluma saygınız yok bari o allameyi cihan sandığınız şahsınıza saygınız olsun. Hele rakam telafuz ederken ölçülebilir kıstaslar varken bari dört işlemi doğru bildiğinizi topluma gösterin.

* * *
    Türkiye'de kaç kütüphane var?
    1435...
    Almanya'da kaç kütüphane var?
    11 bin...
    Türkiye'nin kaç kentinde devlet tiyatrosu var?
    13...
    Kaç kentte kuran kursu var?
    81...
    Bu kursların toplam sayısı kaç?
    3852...
    * * *
    Türkiye'de 1 opera derneği var; 11 bale, 10 heykel, 18 resim, 18 sinema, 38 tiyatro derneği var.
    Peki kaç tane "cami yaptırma derneği" var?

35 bin..

Bu toplum bu dernekleri kendi alın terleriyle kuruyor ve kendi bağışlarıyla yürütüyor. Asıl bu rakamlar ne biliyon mu cAN efendi; sizin tekelinizde gördüğünüz teşvik ettiğiniz mantalite yi toplumun elinin tersiyle itmesi.

Bu toplumun tek şanssızlığı sizin gibileri aydın olarak öne çıkarmış olması.

Okulların yetersizliğine hastanelerin azlığına kütüphanelerin kıtlığına  eğitim ve öğretimin ilkel mantaliteyle çağdışı ortamlarda yapılmasına sanat ve estetiğin topluma yabancılaşması yada toplumun sanat ve estetik değerlere ilgisizliğine dikkat çekip çözüm aramak ve öneride bulunmak konumunda olması gereken aydınların camiyle hastaneyi kuran kursuyla kütüphaneyi nitrik asit yarışına tabii tutması hem de bunu toplumu kamplara ayıracak tehlikeli bir arenada yapması… entelektüalizm hastalığına kapılıp ya kendini beyaz saray da yada kremlin köşklerinde görüp bu topluma tepeden bakması patolojik eğilimlerle parafranik hezayanlar parçalaması… bu toplumun şanssızlığıdır.
    * * *
    İçişleri Bakanlığı'nın bütçesi ne kadar?
    783 trilyon...
    Ulaştırma Bakanlığı'nın?
    678 trilyon...
    Bayındırlık ve İskân Bakanlığı'nın?
    677 trilyon...
    Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın?
    632 trilyon...
    Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın?
    280 trilyon...
    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın?
    249 trilyon...
    Çevre ve Orman Bakanlığı'nın?
    404 trilyon...
    Sadece Sünnileri temsil eden Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bütçesi ne kadar?
    1.3 katrilyon...
    8 bakanlığın bütçesi kadar...
    22 üniversitenin toplam bütçesine denk...

Dinozorlar devrinde sizin atalarınız camiyi ahıra çevirmeseydi. Bu toplum ahıra ihtiyaç varken camii yapmak yerine ahır yapmanın daha kutsal olduğu inancıyla hareket ederdi.Anlayın artık. Sizin eleştirdikleriniz sizin mantalitenize toplumsal bir öfkedir.

Hiç bir Müslüman ülkede bu kadar camii yokken Anadolu insanının kendini camii ile ifade etmesi evrensel din kurallarıyla değil lokal sosyo-politik değerlendirilmelerle anlaşılabilir.
    * * *
    Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesinin yıldan yıla büyümesine bakalım:
    1997'de 66 trilyon.
    1998'de 119...
    1999'da 180...
    2000'de 270...
    2001'de 302...
    2002'de 553...
    2003'te 771...
    2004'te 1 katrilyon...
    2005'te 1 katrilyon...
    2006'da 1,3 katrilyon...
    2007'de 1.7 katrilyon...
    * * *
    Bir ülke, Diyanet'e, bütün üniversitelerine ayırdığı bütçe kadar pay ayırıyor ve bunu son bir yılda ikiye katlıyorsa, doktordan, öğretmenden fazla imam yetiştiriyorsa, hastane değil cami yaptırıyor, kütüphaneden çok Kuran kursu açıyorsa, o ülkenin durup

Diyanet bütçesi cami sayısı imam adedi bunlar hikaye. İnsaflı ve çözüm odaklı kişilerin kamu harcamalarının ihtiyaca göre organizesinin nasılı ve neyi düyünü ortaya koması kesinlikle gerekli. Ama sen asıl şu dilinin altındaki baklayı çıkar.

Kelimenin tam anlamıyla senin bu yaklaşımın halkı bölmek hem de rakamlarla bölmek ve kaplara ayırmak. Ve bunu kamu iletişim araçlarını kullanarak yapmaktır.Ve yine senin yaptığın din (ki Oda sadece sorunlu olduğun  İSLAM  dini) ve dince kutsal sayılan değerleri alenen tağyir ve tasğirdir.

Sizden ve sizin ürettiğiniz söz fiil yazı ve tavırlardan utanıyoruz.

Sizi okumayan okumak istemeyen insanlar adına (sayısını sen tespit edersin çarp topla çıkar böl) (ama doğru yap dört işlemi. Sağlaması yapılır bil.) sizden utanıyoruz. Birazcık onurunuz varsa lütfen kaleminizi müsait bir yerinize sokunuz ve bırakın öylece kalsın ki sizde rahat olasınız toplumda

Not: Kaleminiz için en müsait yer ceketinizin iç cebidir 

morportakal bunu yazdı:

bu ülkede milyonlarca Alevi, sözde laik devlet tarafından yok sayılıyor, sünni imparatorluk diyanette bırakın alevi bir din adamını, alevi bir şöför, aşçı bile çalışmadığı söyleniyor...

zaten 200metrekare/cami .... ayrıca şuan mahallemizde dvm eden 2 cami inşaatı var ve kahretsinki okulum 2 vesait uzaklıktaydı... bir bir bombalamak istiyorum o camileri para toplayıp bağış yapanlarında kafasını sikiyim surround ses sistemi inşa ediyolar sanki

Toplam Hit: 3413 Toplam Mesaj: 18