Schindler"İn Listesi
-
hocam diyorum ya tabi ki var.Abarttının allahı var.Acındırmak için ellerinden gelenide yapmışlar.Şunu düşünsene ermeni ile Türkler arasındaki olayı anlatmak için bir film çekiyoruz ve bunu Türkler yapıyor.Şu anda ermeni soykırım yalanı var.Sence biz çeksek bu olay objektif mi olur?Yada ermeniler çekse.
Medya EN İYİ propaganda aracıdır
Timaş yayınları psikolojik savaş/gri propaganda nevzat tarhan :)
-
en kral film esaretin bedeli
-
bu ve piyanist filmi gerçekten yahudi lobisi yapan bir filmdir..
iki filmide izlerseniz içinde çelişkiler bulunduğunu anlarsınız.lobi dışında birde angelinanın külleri var.3'üde acı çekme konusunda abartıya kaçmıştır.amaç nedir.hepsinde de seyirciyi etkilemek.
mesela piyanistdeki çelişki 'gerçekten filmdeki sahneler gibi ortalığın amına koyan,çocukları öldüren bir orduda nasıl oluyorda üst düzey bir komutan filmin son sahnesinde yahudiye baba şevkati ile yaklaşıyor'
film boyunca nazilerin hep vahşet yaptığını görüyoruz.ama son sahnede insanları etkilemek,veya başka amaçla bir komutanı iyiymiş gibi göstermek.ıh ıh olmamış.ayrıca rönesans,reformdan sonra vahşetin bu kadar organize şekilde işlendiğini zannetmiyorum.evet hitler soykırım yapmıştır.ama bu filmdekiler gibi ordudaki her adam birer vahşi değildi.tıpkı çorumluların şey olması gibi
-
oscar schindlerin yaptıkları iyidir güzeldir fakat onunla aynı tarihte yaşayan ve birçok avrupa ülkesinde -ki bunlara daha sonra almanya tarafından işgale uğrayan fransa da dahil- onlarca kat sayıda yahudiye türk pasaportu vererek toplama kamplarına gitmekten kurtaran türk diplomatlarının adını bugün kimse hatırlamaz hatta çoğu kişi bunu bile bilmez.
------
böyle birşey buldum.
eidt
ayrıca baya hüzünlendiren kırmızı ceketli kız