folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Scottish Fold Golden Sahiplendirecek Var Mı?



Scottish Fold Golden Sahiplendirecek Var Mı?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Ekim/2016
    Erkek
    yolbulucu bunu yazdı
    csfrt bunu yazdı
    yolbulucu bunu yazdı
    end bunu yazdı

    millete gosterip ovunmek icin aliniyorsa sekilciliktir o ancak.

    yoksa baktikca icinizi acan bir demet cicek aldiniz diye sekilci olmazsiniz arkadaslar. niye mezardan toplanmis kiytirik papatyalari almiyonuz da cicekciden cins bitkiler aliyonuz? sekilci misiniz?

    olm adam parasını basar istediğini alır. ona kimse bişey demiyo ki. adam beleşe "sahiplenecek" hayvan arıyo bi de cins istiyo 

    evet sahiplenmek öyle bir şey zaten :)

    tamam işte hacı sahiplenmek diyince senin hayvana bir kıyağın gibi algılıyorum ben. "ben kedi istiyorum evsiz bir hayvana bi çatı vereyim" gibi .

    seninki "ben kedi beslemek istiyorum" , sahiplenmek değil bence.

    He, bu ture sahip olan adam zaten ya ticaretini yapiyordur ya da zengindir ve coktan kisirlastirmistir tabii. Bu son mesajina ben de katiliyorum. Ama adami sirf "sekilcilik" uzerinden vurmayin, bedavaya getirmeye calisip, "hayvana yardim" olarak lanse etme durumunu da kontekste dahil edin.

    Bedavaya renkli kontak lens istemek gibi bu. Hayrina takayim lensleri :))

    end tarafından 09/Mar/22 19:29 tarihinde düzenlenmiştir

    0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ocak/2010
    Erkek
    improper bunu yazdı
    Easx bunu yazdı
    DevilKingtr bunu yazdı

    ankarada isen 2 aya kadar ücretli sahiplendime yapabilirim full secereli scottish fold golden shaded BRI ny 1125, bu tür kedileri ücretsiz sahiplendirme bulamazsın hocam çok çok zor.

     

     

    Hocam yanlış yazdın herhalde, bri kod fold olmaz. 

    Fold fold eşlenmediği sürece genetik problem çıkmaz. Çıksa wcf izin vermez secereli eşlemelere.

    Cattery sahibiyim. British shorthair yetiştiriyorum. Dediğiniz renkte orijinal bir kedi arıyorsanız ki bu secere gerekli demek oluyor, gözden 5000 + 50 bin arası bir ücreti çıkartmanız lazım. Ben dişi kedimi 2 sene önce 18 bin lira ücrete satın aldım, ki alana kadar canım çıktı. 

    Yetkili birine benziyorsun hocam, bu tüysüz kedi sfenks cinsini en uygun nereden buluruz?

    Hocam facebook ve telegram gruplarında cins kedi diye aratıp ilanları takip edersen denk gelirsin. Veya ilan açabilirsin. Ama bakımı sıkıntılı diye biliyorum


    www.kriptopedi.com
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmiRReiS
    EmiRReiS's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2005
    Erkek

    Hocam, öncelikle cins kediler üzerinden güzel kazançlar dönüyor, ücretsiz o kediyi bulman çok zor. Kedi aşığı birisinin yavruları vardır, paraya ihtiyacı da yoktur verebilir yoksa zor.

    Geçen sene gittiğim bir veterinerde iki adet yavru british shorthair vardı, ücretsiz sahiplendirecek yer arıyorlardı. Ancak öyle denk gelirse bulma ihtimalin artar. Tabi bunu da birisinin denk gelip sana haber vermesi gerekir.

    Ayrıca, Scottish Fold genetik hastalıkları olan, eklem ağrıları yüzünden hareket etmesi kısıtlı olan hayvan.  O kediyi seversen yanında o acıyı çektiğini görmek seni üzebilir. Şahsen beni bu kedinin varlığı ve çoğaltılması çok üzüyor.

    @yolbulucu nedir lan senin kedi düşmanlığın ruh hastası ?


    .
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Freak
    Freak's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Ekim/2005
    Erkek

    şimdi 4 tane british shorthair yavrum oldu :)

    bu tür kedileri ücretsiz bulman imkansız gibi. 

    bir anne kedinin aylık maliyeti 

    mama + vitaminler + ek takviyeleri ile birlikte 500 tl yi geçiyor. iyi bakarım diyen yılda 6bin lirayı en az gözden çıkarmalı. daha bunun içinde aşılar ve veteriner kontrolleri yok.

     


    bağlı olduğum tek örgüt İNSANLIK
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adamhakli
    adamhakli's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Kasım/2015
    Erkek
    Freak bunu yazdı

    şimdi 4 tane british shorthair yavrum oldu :)

    bu tür kedileri ücretsiz bulman imkansız gibi. 

    bir anne kedinin aylık maliyeti 

    mama + vitaminler + ek takviyeleri ile birlikte 500 tl yi geçiyor. iyi bakarım diyen yılda 6bin lirayı en az gözden çıkarmalı. daha bunun içinde aşılar ve veteriner kontrolleri yok.

     

    Normal tekir de ya da işte sokak kedisinde de böyle mi masraflar? Valla yazık, dışarıda zor durumda kalan her hangi bir cana rastgelip sahiplenmek daha iyi olmaz mı? 


    Hayat savaştır, ölümden korkan YAŞAMASIN. https://www.tahribat.com/forum/cekilis-2020-bal-satisi-basladi---siparisler-ali-247037
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek
    adamhakli bunu yazdı

    Normal tekir de ya da işte sokak kedisinde de böyle mi masraflar? Valla yazık, dışarıda zor durumda kalan her hangi bir cana rastgelip sahiplenmek daha iyi olmaz mı? 

    Sokak kedisinin şeceresi karışık olduğu için hastalıklara daha dayanıklı. Hayvanda kedilere özgü olan hastalıklar yoksa kolay kolay bir şey olmaz. Birde yavruyken alıp sokağa alışmadan direk eve alıştırırsan pek yemek seçme muhabbeti olmaz. 

    Şimdi aşağıdaki kedilerin hepsi tekir türünden vs demeyin. Gidip petshoplardan para verip de kedi almanıza hiç gerek yok. Sokaklara dikkatli bakın, inanılmaz güzellikler kendilerine ev arıyor zaten, hem de ücretsiz.

    Sarman :

    Büyük bir çoğunluğu erkektir. İnsanlarla iletişimi iyidir ve sadıktırlar.

    Tuxedo :

    Smokinli kedi olarak bilinirler. Kimileri Beşiktaşlı kedide der.  :) Diğer kedilere göre daha zekidirler.

    Tekir :

    Hepimizin bildiği kedi türü. Aşırı oyuncu ve enerjiktirler.

    Bombay :

    Gece siyahı tüyleriyle panter abilerini anımsatır. Çok sakin ve arkadaş canlısıdırlar. Evde yaramazlık yapmasın diyorsanız bu kara çocukları öneririm.

    Calico :

    3 renkli kedi olarakta bilinirler. Tüm renklerin birleşimi olan bu kedilerin büyük çoğunluğu dişidir. Azda olsa erkekleride vardır ama onlarda doğuştan kısırdır. Dişi olanlarının özellikle çocuklarla arası çok iyidir.

    mkyb tarafından 10/Mar/22 18:20 tarihinde düzenlenmiştir

    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sRcN
    sRcN's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Ağustos/2009
    Erkek

    bir scottish fold, bir chinchilla bir de silver tabby sahibiyim cins kedi beklemek inan çok çok zor. Chinchilla nın maması ayrı midesi hassas olduğu için kilosu dolar ile geliyor şu an kilosu 300TL civarında. scottish kısırlaştırılmış mama yiyor onunda kilosu 120TL silver tabby ise bitkisel protein ağırlıklı mama yiyor onunda 140TL civarında her biri aylık 2kg mama tüketiyor. Bunun yanında kum, aşı, veteriner falan filan gibi bir sürü masrafı var. hayvanını sahiplendirmeyi ya da satmayı düşünen biri için hiç iyi şeyler düşünmedim bugüne kadar. 


    Wordpress - SEO & Digital Marketing
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FiL3MAN
    FiL3MAN's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Mart/2007
    Erkek

    =) ücretsiz veren varsa bende alırım sahiplenirim =)

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gremlin
    gremlin's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Ekim/2020
    Erkek

    Benim scotish fold var. Parlak mermer siyah renk. Kısırlaştırılmış. Erkek. 8-9 yaşında oldu şuan. Aslında eşimin kedisi. Secereli. 7 sülalesi belli hayvanın. Uysal sakin oyun sevse de tembel. Günde 16 saat yatar. Bakımı kolay ama tüy döker. Bu cins kedilerin genelde genetik sorunları oluyor. Sen kediyi küçük alıp aşılarını yaptırır ve arada veteriner kontrolüne götürürsün bir sorun yaşamazsın. Mırlaması hoş. Bi sabah bi akşam mamasını suyunu ver. Tuvalet eğitimini küçükken verirsen kumunu günlük temizle. Bakım zor değil. Başka hayvanların yanına sokma. Başka kedilerden hemen hastalik kapar. Parazit falan. Sürekli evde takılacak yani.

    Ama yinede bir hayvan sahiplenirken 5 kere düşün. Ben birdaha asla hayvan istemiyorum. Eşimle tatile gitmek istiyorum. Haftasonu olur veya 10 gün olur... hayvanı bırakacak yer yok. Sürekli kedi oteine vermek istemiyorum. Çoğu akraba yada arkadaşların evinde ya kediden korkan oluyor yada tüy döküyor diye istemiyor... veya sorumluluk almak istemiyorlar... Bu yüzden Çoğu planımı erteliyorum. 


    imza.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PlayForFree
    PlayForFree's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mayıs/2010
    Erkek

    Bir arkadaşımın ailesi bu işle uğraşıyor, scrli, anne babası yarışmalara katılıp aile ortamında, temiz ve sevgi ile yetişen, genlerinde atalarında hastalık bulunmamış yani hiç bir kalıtsal hastalığı olmayan hayvanlar.  Türüne ve kalitesine göre 6500 Tl civarı sanırım fiyatları, herkese vermemekteler lakin, kriterlerini bilmiyorum.

    Lakin bence bu hayvan bir ihtiyaçtan ziyade bir lüks, maddi manevi iyi bakacak isen düşünmelisin. İki kedim var biri cins biri tekir, gerçekten bazen zorlayıcı olabilmekteler :)  Maddi olarak karşılayacak gücün yoksa sevgine ihtiyacı olan bir sürü kedi var :)


    profesyonel kahveci?
Toplam Hit: 3493 Toplam Mesaj: 35
scottish fold kedi kedi