folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Seagate Hakkında Düşünceleriniz?

Seagate Hakkında Düşünceleriniz?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    perize
    perize's avatar
    Erkek

harici disklerde okuma 5400 olması gerekiyor halbuki dahilide okuma hızı 7200..zaten piyasayı elinde tutan iki firmadan biri yakınlarda seagate

firması samsungun HDD bölümünü bünyesine kattı artık samsung firmasının hdd ihtiyacınıda seagate firması karsılıyor.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mc_cO_By
    Mc_cO_By's avatar
    Erkek

Şimdiye kadar 20'nin üzerinde Seagate 2 TB USB 3.0 harici HDD aldım, aynı şekilde şu son kampanyada da 2 adet daha edindim.

Açıkça söyleyebilirim ki, oldukça memnunum. Düzenli olarak 7/24 durmadan kullanım halindedirler(torrent olsun, veri aktarımı olsun). Sık sık HDD'leri kontrolden geçiriyorum, henüz hiç bir şikayetim olmadı.

Eski Seagate serilerinde yaşanan sıkıntılar doğrudur fakat yeni serilerde kesinlikle bir sorun yaşamadım. Aksine yeni WD serilerinde HDD'lerin çokça uçtuğuna şahit oluyorum. Her gün elimin altından en azından 3-5 adet farklı marka ve modellerde HDD geçtiği için bu biraz benim açımdan takibi kolaylaştırıyor. Şu an WD ve Samsung'un HDD'leri sorunlu diyebilirim.

Bir sene kadar önce Seagate ile aramda geçen bir olayı da paylaşayım, 6 adet Seagate 2 TB USB 3.0 harici HDD aldım, bunları test etmeye başladığımda 140 MB/sn'den 100 KB/sn'ye kadar her bir kaç saniyede bir düşüş olduğunu ve ara ara(oldukça sık) bilgisayarım ve HDD'ler arasıdaki bağlantının kaybolduğunu fark ettim. Tümü bu şekildeydi ve denediğim hiç bir şey soruna çözüm olmuyordu.

Gigabyte ve Seagate ile iletişime geçtim, yaptığım bütün inceleme ve test sonuçlarını kendilerine bildirdim. Afedersiniz Gigabyte beni sikine bile takmazken(yani umursamaz tavırlarla iletişim sağlarlarken), Seagate aralıksız her türlü yardımı sağladı. Testlere devam edebilmem ve memnuniyetimi sağlamak için karşılıksız Hollanda'dan yüzlerce lira değerinde ekipman gönderdiler.

Tüm testlerden sonra, sorunun Gigabyte'ın anakartlarında kullanılan yeni bir Etron USB 3.0 Chip'inin mallığı olduğu ortaya çıktı. Olayın ardından Gigabyte tarafından bu chipler için 3 adet yeni driver sırasıyla yayımlandı, ilkinden başlayarak hata ve sorunlar ortadan kalktı ve performans normale döndü.

Açıkçası ben böyle bir firmadan şikayetçi olabileceğimi sanmıyorum :)

--

Bir de bir yakınımın hepsiburada.com üzerinden almış olduğu HDD ikince senesinde bozulunca, hepsiburada değişimi reddetmişti. HDD ise 5 yıl garantiliydi. Doğrudan Seagate ile bağlantı kurduk ve yine aynı şekilde kendisine Hollanda üzerinden yeni model bir HDD karşılıksız, eskisinin iadesini dahi istemeden hediye olarak gönderildi.

--

Bir firmadan bundan fazlasını beklemek bence ahmaklık olur. Kalite ve müşteri desteği hepsi bir arada. Şahsi görüşüm, bence iyi yapmışsın hocam, güle güle kullan :)

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EcHoLL
    EcHoLL's avatar
    Erkek
    underzero bunu yazdı

benimde yuzum seagate de gulmedi.

sirkete disk alacagim zaman wd tercih ediyorum onda da hata verdigi zamanlar oluyor ama

yine de seagate tercih etmiyorum

anow abi sen ne yaptınya WD alınırmı Google bile çöpe attı onları patlıyor diye 120 gb datam uçtu WD görünce direk çöp diski sök at

"Hayat zor olabilir ama ben de kolay sayılmam." insanları Silahsızlandırmak onları köleleştirmek için En iyi Yoldur.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

wd disklerden memnunum aga,

benim 5 yil once seagate in disklerinde sorun yasadim sonra wd ye dondum ara ara onda da sorunlar yasadim ama seagate canimdan bezdirmisti beni.

Mc_cO_By eger senin dedigin gibi calisiyorlarsa supermis

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
Toplam Hit: 1711 Toplam Mesaj: 15