Şebeke Yokken Acil Arama Yapmak
-
Hocalar şimdi yoldayım da ordan aklima geldi. Tel hatsizken ya da cekmiyorken 112 ya da 911i arayabilyor. Peki bu nası oluyor? Neden sadece bu numaralari arayabiliyoruz? Diger nolari da hatsizken arama lmkanimiz vardır o zaman yanlış mıyım?
-
Ayazz bunu yazdı
Hocalar şimdi yoldayım da ordan aklima geldi. Tel hatsizken ya da cekmiyorken 112 ya da 911i arayabilyor. Peki bu nası oluyor? Neden sadece bu numaralari arayabiliyoruz? Diger nolari da hatsizken arama lmkanimiz vardır o zaman yanlış mıyım?
Amacından saptırmamak lazım. Diğer numaraları arayabileceksen acil aramanın ne anlamı var ?
-
samsung telefonlarda acil mesaj at vardı. şebekeye ihtiyac duyuyormuydu, ya da TL ye bilmiyorum :|
ek olarak aramada yapıyordu yamulmuyorsam :F
edit : uluslararası yardım numaraları olduğu için acil durumlara atanmıştır. çevrende ki baz istasyonu ile alakalı birşey hocam bu.
telefonun tek başına birşey yapmıyor, iş yakınlarında ki istasyonun izin vermiş olduğu acil telefonları cevirebiliyorsun.
ayrıca dediğin mantığı, gsm şebekesini hackleyecen fasa fiso oho uzun iş.
edit 2 : hocam son konu ile bu konun arasında bağlantı kurmaya calışıyorum..
vatansız kalırsam, hat vs alamam cart curt :D
olağan dışı şeyler de arama nasıl yaparım vs.
hocam çok garip sorularla geliyorsun, çıkar baklayı :P
Amd-x tarafından 21/Ağu/13 01:22 tarihinde düzenlenmiştir -
çizik
-
sürekli kullanımda verimli olmayacak bir iletişim yöntemini kullanarak bağlanıyor olabilir hocam. yani dediğin mantık yanlış
-
hocam nasıl ki ttnet trilyon mbit hızlara ulaştığı halde hala millete 8 mbit e kadar (8 i gördüğüne şahit olmadım) bağlantı veriyorsa aynı mantıkla telekomünikasyon şirketleri de normal hatlara belirli bir sinyal veriyo, asıl gerekli olak acil numaralara ise sınırsız sinyal gücü veriyor gibi düşünüyorum.
-
Amd-x bunu yazdı
samsung telefonlarda acil mesaj at vardı. şebekeye ihtiyac duyuyormuydu, ya da TL ye bilmiyorum :|
ek olarak aramada yapıyordu yamulmuyorsam :F
edit : uluslararası yardım numaraları olduğu için acil durumlara atanmıştır. çevrende ki baz istasyonu ile alakalı birşey hocam bu.
telefonun tek başına birşey yapmıyor, iş yakınlarında ki istasyonun izin vermiş olduğu acil telefonları cevirebiliyorsun.
ayrıca dediğin mantığı, gsm şebekesini hackleyecen fasa fiso oho uzun iş.
edit 2 : hocam son konu ile bu konun arasında bağlantı kurmaya calışıyorum..
vatansız kalırsam, hat vs alamam cart curt :D
olağan dışı şeyler de arama nasıl yaparım vs.
hocam çok garip sorularla geliyorsun, çıkar baklayı :P
Hocam vala 12saatlik otobüs yolculuğunun daha 3 küsür saati bitti. Telefon arada cekmiyor. Telefon şarjı % 35 ve ben önümdeki tv gibi şeyin usb girişinden telefonu şarj etmeye çalışıyorum. Üstüne uzun yollarda uykumun geldiği çok nadirdir. Sen düşün artik ne derece sıkıldığımı.
-
Çeken diğer hatlar üzerinden aranıyordur tahminimce. Turkcell in varsa ve çekmiyorsa 112 aradığında çeken hangi hat varsa onun üzerinden arıyordur.
-
Liquid bunu yazdı
Çeken diğer hatlar üzerinden aranıyordur tahminimce. Turkcell in varsa ve çekmiyorsa 112 aradığında çeken hangi hat varsa onun üzerinden arıyordur.
onun üzerinden arayabilmesi için senin hattının da diğer numarayı arayabilmesi gerekmez mi?
-
hocam elindeki telefon aslında tüm şebekelere bağlanabiliyor ACİL bir numara çevrildiğinde diğer numaralar arandığında sana sim soracaktır şebekelere login olabilmen için olay bu yani bu kadar basit fazla kasılacak birşey yok :)
-
KaRaKuLe bunu yazdı
hocam elindeki telefon aslında tüm şebekelere bağlanabiliyor ACİL bir numara çevrildiğinde diğer numaralar arandığında sana sim soracaktır şebekelere login olabilmen için olay bu yani bu kadar basit fazla kasılacak birşey yok :)
Hmm anladım hocam. Peki pek anlamam ama işin erbabı biri 5para etmez numarasiz bi simkartini duzenleyip sanki hat aktifmis gibi bir sinyal ya da sorgu herneyse gondererek sebekeyi kandirip free call denen olayı yapabilir mi? En azından teorik olarak?