folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Seçim Dönemeci, Kürt Sorunu, Bölücü Tehtit Ve Yeni Nesil Türkiye

Seçim Dönemeci, Kürt Sorunu, Bölücü Tehtit Ve Yeni Nesil Türkiye

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C_e_Z_a
    C_e_Z_a's avatar
    Erkek
    Belki gece gece hiç açılmıcak konu ama ---madem tahribatta yeni açıldı,ve madem tahribat bu konulara kayıtsız kalmaz--- ilkelerine dayanarak,yeni başladığım ve daha ilk ana başlığında olduğum uzun gözlem yazımı paylaşayım istedim...

Herkesin ilgi duyacağı konular olduğunu tahmin ettiğimden,herkesin yorumlarını ve önerilerinide esirgemeyeceğinden eminim...!!

(Not: Her ana başlıkda ekleme olacaktır...)

>SEÇİM DÖNEMECİ, KÜRT SORUNU, BÖLÜCÜ TEHDİT VE YENİ NESİL TÜRKİYE<

Türkiye’nin son 5 yılına damgasını vuran en önemli unsurları tek başlık da toplamaktaki amacım sizce ne?

Medya ve güncel hayatımızda devamlı süre gelen ve artık kimsenin ‘Görmedim, duymadım, anlamam!’ diyemeyeceği tek başlık altında topladığımız ulusal sorunlarımızı teker teker ele alarak yazımıza başlayalım, hem böylece ilk satırdaki sorumuzun cevabını bizzat detaylarıyla almış oluruz.

İlk olarak 1984’den bu yana Türkiye’nin her metrekaresine etki eden, her bölgeye musallat olan, son 25 yılı Türkiye Cumhuriyeti’ne acı ve kederle yaşatan PKK Terör Örgütü’nü, yani bölücü tehdidi ele alalım.

—PKK VE TÜRKİYE’DEKİ BÖLÜCÜ TEHDİT

Kendini ‘Aşırı Solcu Bir Kürt’ olarak nitelendiren Abdullah Öcalan ve yandaşları tarafından 1984’de kurulan PKK (Partiya Karkeren Kurdistan),ilk kanlı eylemini de bu yılda gerçekleştirmiş ve Doğu illerinde ardı ardına yüzlerce kanlı eyleme imza atmıştır.

Kuruluş ve işleyiş amacını ‘Kürt Halkının Özgürlüğü’ sıfatıyla adlandıran PKK, yaptığı eylemlerde Kürt, Türk, Yabancı farkı gözetmeksizin 30.000 bin T.C. vatandaşını öldürmüştür ve bu eylemine devam etmektedir. Yaptıklarını da demokratik bir hakka dayandırarak ‘Eylem’ adını veren PKK, tutarsız bir çizgide varlığını sürdürmeye devam ettirmektedir. Yurt içinde olduğu kadar, yurt dışında da öncelikle siyasi anlamda kendini ve çevresini geliştiren PKK’nın yandaş kitleleri ve yardakçıları; finansal, eğitim ve sağlık kollarında da örgüte elinden gelen yardımı vermeye devam etmektedir. Bir nevi yapılan tüm cinayetlere sahnenin arkasından destek vermeye devam etmektedir. Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizin 25 yıldır diğer bölgelerden geri kalmasına sebep arandığında, sebep listesinin ilk sırasında şüphesiz PKK gerçeği vardır. Eğitim alanında Türkiye Cumhuriyeti’ne ve özellikle Doğu bölgemize verdiği zararı göz önüne alacak olursak, kısaca şu kelimelerle özetleyebiliriz:

‘O bölgelerde, daha çok kırsal kesim ve dağlık alanda görevlendirilen devlet memurlarını, özellikle öğretmenleri kendi öğrencileri gözleri önünde kurşuna dizen, evlerini ve cansız bedenlerini ateşe vererek yakan-daha sonrada oradaki çocukların eğitim hakkını elinden alarak, sözde onların haklarını savunmaya çalışan bir halk kurtuluş örgütü sıfatı kazanmaya çalışan PKK’nın iç yüzü ilerdeki zamanlarda tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve T.C’nin Kürt vatandaşlarınca da anlaşılmıştır.’

Doğu bölgelerimizde başta olmak üzere, kendi sözde haklar özgürlüğü hareketine yandaşlar toplayan PKK’nın ilk hedefinde cahil, ekonomik durumu kötü olan gençlerimiz hep var olmuştur.
    Son zamanlarda özellikle ‘Beyin Sınıfı’ dediğimiz yüksek öğretim verilen üniversitelerimizde varlığını gösteren PKK yandaşlarının yeni gözdesi, eğitimli fakat sosyal ve ekonomik yönden zayıf olan gençlerimizdir. Bildiğiniz üzere üniversitelerimizde başta görüş farklılıklarından dolayı çok sık olay çıkmaktadır, buda PKK sempatizanları için uygun bir ortam sağlamakla beraber propaganda içinde bulunmaz bir fırsattır. Özellikle buralarda sosyal sınıf farklılıklarını koz olarak kullanan PKK, kardeşkanı döktürmeye and içmişçesine faaliyetlerine devam etmektedir.
    Kendi iradesindeki militanlarına bile akıl almaz işkence ve ruhsal baskıda bulunan PKK Terör Örgütü, savunuculuğunu yaptığı sözde hak özgürlüğünü göstererek, birçok Avrupa ülkesinde siyasallaşmaya başlamış, Türkiye Cumhuriyet’ini aşağılayan provokasyonlarına hız kesmeden devam etmektedir.

Ara sıra kendince ‘Ateşkes’ ilan ederek Türkiye Cumhuriyeti’ni kendiyle muhatap kabul eden PKK Terör Örgütü, kendince verdiği ateşkes kararlarından sonra dahi kanlı ve kalleş eylemlerine devam ederek hem kendi içinde hem de dışa dönük tavırlarında tutarsızlığını iyice gözler önüne sermiştir.

Türkiye’nin en karanlık devirlerinden olan 60’lı ve 70’li yıllarında dökülen kardeşkanının haddi-hesabı yoktur. Zamanın ideolojik ve siyasi görüş farklılıklarından, sosyal sınıf ayrımından dolayı
    Sağ-Sol karşıtlığı özellikle bu senelerde belirgin biçimde kendini göstermiştir.
    Ortalığın yeni durulmaya başladığı,1980 İhtilal’inden sonra demokrasiye Özal’la ‘Merhaba’ demeye başlamışken Türkiye, kardeşkanı dökenlerin gölgesinden yeni yeni çıkmışken; yine aynı sebeple bu defa daha ağır olan düzenbaz, sahtekâr, hayalperest ve vatan haini PKK militanları ve onların yardakçılarıyla uğraşmak zorunda bırakılmıştır.

Kısa zaman içinde (25 Yılda) 35.000 sivil,10–15.000 kadarda askerin hayatını kaybetmesine sebep olan kanlı terör örgütü, kendince haklı kıldığı davasını daha ilerletme hülyasıyla kanlı eylemlerine ara vermeden devam etmektedir.
    PKK’nın kısa bir süre kabuğuna çekilme sebebiyse şöyle özetlenebilir:

‘Birebir çatışmadan istediği sonucu alamayan,1993 ve 1995’deki TSK baskınlarıyla bir hayli kan kaybeden örgüt; tek taraflı sözde ‘Ateşkes’ ilanı ile hem finansal hem de fiziki anlamda gelişmek için bir süre kamplarına çekilmiştir. Dağdaki militan komutanları (Burada PKK militanlarına, ‘Gerilla’ demeye dilim varmıyor. Çünkü biz gerillanın anlamını Vietnam’da emperyalizme ve kapitalizme karşı ülkesini canıyla-kanıyla savunan ve bunda başarılı olan yüce insanlar olarak tanıdık ağabeylerimizden…) tarafından yönlendirilerek en başta da dediğim gibi eğitim kurumları, kültür alanları ve kamuoyuna açık her yerde gizli ve elden ele provokasyonlarına devam etmiştir.’

Editeledim konuyu ( decameron ) Konu başlıklarını açarken büyük harf kullanmamaya özen gösterirseniz sevinirim,

Makaleyaz.Net - Türkiye'nin Makale Alım-Satım Platformu
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DkN
    DkN's avatar
    Erkek
    Genel Bilanço
    1993-95 Tarihleri Arasında
    • 365 Subay,Astsubay Ve Asker Şehit Olmuştur
    • 804 Subay,Astsubay Ve Asker Yaralanmıştır.
    • 60 Geçici Köy Korucusu Ve 2 Polis Şehit Düşmüştür
    • 48 Geçici Köy Korucusu Ve 1 Polis Yaralanmıştır
    1993-95 Tarihleri Arasında
    • Pkk Tarafından 37 Vatandaş Öldürülmüş,39 Vatandaş Yaralanmış Ve 76 Vatandaş Kaçırılmıştır.
    • Pkk 28 Karakola Eylem Düzenleiş, 148 Kez Karakol,Üs,Kışla,Köy E Mezaraya Hafif Silahlarla Saldırmıştır.
    • Yüksekovo Ve Çukurca İlçelerinde İkişer Defa Ayaklanma Girişiminde Bulunulmuştur
    1993-95 Tarihleri Arasındaki Manevraların Genel Bilançosu
    • Pkk Teşkillerine Manevra Gücü Olarak 1000-2000 Askerden Oluşan 779 Harekat,Manevra Güçü 3000-5000 Askerden Meydana Gelen 78 Harekat Yapılmıştır.
    • 23 Kez 1000-5000 Askerden Oluşan Kuvvetlerle Kuzey Irak'ta Ki Pkk Kamplarının Birkaçına Aynı Zamanda Taaruz Edilmiştir.
    1993-95 Tarihleri Arasında Pkk Kayıplarına İlişkin
    Genel Bilanço
    Hakkari Ve Kuzey Irak'ta Yapılan Muharebe Ve Çatışmalarda
    • 2256 Pkk'lı Öldürüldü
    • 202 Pkkl'lı Teslim Oldu(26 Sı Kadın)
    • 1989 Kişi Yardım Ve Yataklıktan Yakalandı,476 Tutuklandı
    Ele Geçirilenler
    • 1231 Piyade Tüfeği
    • 91 Makineli Tüfek
    • 14 Uçaksavar Makineli Tüfeği
    • 14 Havan Topu
    • 6114 Havan Mermisi
    • 193 Roketatar Silah
    • 5054 Roketarar Roketi
    • 4081 Mayın
    • 729 Tahrib Kalıbı
    • 4152 Fünye
    • 1,096.688 Hafif Silah Mermis
    • 20,110 Ağır Silah Mermisi
    • 39 Telsiz
    • 68 Dürbün
    • 297,040 Kg Erzak

Vatan ne Türkiye"dir Türklere, ne Türkistan; Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan. ~ Saga qaygı kelgende qorqup qaşsam taa saga, Qayday betpen qararman aytaş yurtum men saga? Ne dermen dep aytarman sütün bergen anamga? Ne dermen dep aytarman maga sengen atamga? ~ Kök Bayraq"a selam olsun !
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EntelKoylu
    EntelKoylu's avatar
    Erkek
    buyuk konu açmak ve buyuk içerikli yazı yazmak yasak yazıyı küçült derim ayrıca her şeçim yaklaştıgında çıkıp konuşurlar seçim bittimi icraat yok

ANDY // Burası mezopotamya, küresel oyunun bumerang cehennemi. Tanrı bile dünya düzeni için peygamberlerini hep buraya göndermiş. Çünkü burası aslında yeryüzü cennetiymiş. Daha Fazla Bilgi İçin Profilimi İnceleyiniz...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C_e_Z_a
    C_e_Z_a's avatar
    Erkek
    beyler artı bilgileriniz ve öneriniz için teşekkürler..!devamı gelecek,inanın her tavsiye değerlendirilecek...!

(Not: Bu konu günü gelen bazı büyük olaylar öncesi felaket tellallığı maksadıyla yazılmamış,3 yıldır İzmir,Balıkesir ve Afyon'da yapılan gözlemler sonucu kaleme alınmıştır...)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    decameron
    decameron's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Bilgi/Destek Madalyası Savaş Madalyası
    Erkek
    Beyler hala bunu savunmayın , genelleme yapmayın.. Bir ırkı komple kötülemek Irkçılıktır. Irkçılık Mussolinilerle , Hitlerlerle miyadını doldurmuştur , bir ırkı genelleyerek "Kürt sorunu" diye lanse edilmesine şiddetle karşı çıkıyorum. Bu sorunları çıkaran çobanlara ve o çobanlara piyonluk edenlere "SORUN" sıfatını uygun görüyorum

Etinden korkanın kemiğini sikeyim!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Oy verirsek sap oluyoruz vermezsek ampule yem oluyoruz.En zor seçim.Baykalda iş yok zaten.Devlet Bahçeliyide Ecevit zamanında gördük.Karambole ülke teslim edilecek.Kimse memnun değil.Chp'nin tek oy kaynağı Atatürk başka hiçbir yanı yok.

λ
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aforizma
    aforizma's avatar
    Erkek
    deca ya hak vermemek elde değil...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DkN
    DkN's avatar
    Erkek
    valla cok guzel soylemissin firex ama ampule yem olmaktansa elimizden geleni yapmalıyız. oy vericek adamda yok haklısın hepsi boşa sıkıp doluyu tutturmaya calısıyor Allah sonumuzu hayır etsin ne diyelim

Vatan ne Türkiye"dir Türklere, ne Türkistan; Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan. ~ Saga qaygı kelgende qorqup qaşsam taa saga, Qayday betpen qararman aytaş yurtum men saga? Ne dermen dep aytarman sütün bergen anamga? Ne dermen dep aytarman maga sengen atamga? ~ Kök Bayraq"a selam olsun !
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lemuria
    Lemuria's avatar
    Erkek
    Firex'e aynen katılıyorum Milliyetçi birisiyim ama MHP ye filanda güvenmiyorum AKP zaten belli , boş atmak geliyor aslında içimden , ama AKP hükümetinin yol almasını istediğim için boş atmamalı : )

dont think twice its all right
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C_e_Z_a
    C_e_Z_a's avatar
    Erkek
    Arkadaslar bende Türkiye Cumhuriyeti içindeki kürt vatandaşlarımızı sorun olarak görmüyorum elbette,hepsini aynı kefeye koymak ahmaklıktır.Fakat buradaki sorunu bir ırka bağdaştırmakdaki amaç,pkk lıların kürtleri temsil etmek isteyişine ilgi çekerek konuya yoğunlaştırmaktır.Elbette şahsi olarak bir propaganda yapıyor değilim,soykırımcı bir yapımda olmadı-olmazda...Bende çoğunuz gibi Kürt+Türk toplumunun bir olduğu mekanlarda yaşadım..Maksat tehlike boyutunu sadece Türkler değil,Kürt ve diğer milletten olan Türkiye Vatandaşı arkadaslarımıza göstermek...

Neyse,yazıya hafta içi yeni eklentiler yapılacaktır,ilginize teşekkürler şimdiden...!

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kokainman
    kokainman's avatar
    Erkek
    pkk koskoca bir mafyadır.uyuşturucu satar silah kaçakcılığı yapar.ticaret yapar.pkk nın sikindemi sanıyosunuz kürdün bağımsızlığı.zaten kurucuları başları flanda çoğu ermeni ipnelerin.kürtlerin gerizekalı olan kesimide bunlara uyar işte böyle bela olur ülkemizin başına

... sorcerer & musket ...
Toplam Hit: 3142 Toplam Mesaj: 23