folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Şehitlik Mertebesi.

Şehitlik Mertebesi.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fenerist07
    fenerist07's avatar
    Erkek

HaYVaN bunu yazdı:
    -----------------------------

Hacı hristiyanlarla yapılan bir savaşta ölen müslümanlar için söz konusu hristiyanlar "şehitlik" ünvanını kullanmaz.

Türkiye gibi nüfusu müslüman olan bir ülke de genel olarak müslümanlar için şehitlik ifadesini kullanır. Hristiyanlar ya da farklı dinler için kullanmaz.

...

Bir müslüman olarak bize göre şehitlik mertebesine ulaşmanın şartlarından biri müslüman olarak ölmektir. Anlatılmak istenen bu.

burdaki şehitlik mevzusu aynı kural ve aynı ifadelerle onlarda da var,hatta şehitliklikleri bile var.Tıpkı anzakların çanakkalede şehitlikleri oldugu gibi.

silen arkadasa gelince iyiki silmişsin cünkü sacmalamıssın,ben sehitlik diye bişey yok diyorum sen pkk lıda şehit diyorsun

objektif bakmaya gelirsek sizin başınız yanar,burda hayranı olduunuz çeçen milislerde öldümü şehit,kendi ülkesini savunup ölen rus askeride şehit, ee noldu şimdi?

Amphetamine Logic.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

fenerist07 bunu yazdı:

yalandır hikayedir, sadece müslümanlıkta değil her dinde vardır.

at gözlüğüyle bakan müslüman için sadece musluman ölünce sehit olur cünkü diğerleri hikayedir insan değildir.

Halbuki haclı seferlerininde amacı dini yaymaktır insanları allah yoluna sokmaktır ve o yoldada ölen herkes şehittir. Çıkıp ''ama abü onların dini değişti ki'' diyenler için bu sadece müslüman dünyasının uydurmasıdır, tıpkı hristiyanların gözünde ''her müslüman teroristtir'' gibi saçma salak bi önermedir.Diğer konuda verdiğim örnekle daha iyi anlaşılır.

Okumadan önce müslüman,türk ve bilimum tüm kimliklerinizi bi tarafa bırakın, sadece bir insan olarak okuyun.

neye göre  kime göre? nedir şehitliğin tanımı? kim şehit?

genel haliyle vatan savunma,din yayma amaçlı ölme

hmmm.. durup bi düşünmek lazım o zaman,

1071 den önce anadoluda yunanlılar vardı,onlarında dini var,inandıkları allah aynı allah, biz gelmişiz ortaasyadan adamları burdan sepetlemişiz,yani o zaman ölenlere biz şehidimiz diyourz,peki onlar anadoluyu alıp dinlerini yaymışlar,ibadethaneler kurmuslar, onlarınki şehit değilmi?

yıl 1920..adamlar geri almak için geliyor,ortada savaş var, 2 tarafta ölüsüne şehit diyor..

evet kilit nokta bu, 2 tarafta ölüsüne şehit diyor.

din yaymak için diyelim, kim haklı? 2nizinkide aynı allah. onların ayasofyası var senin sultanahmetin.Niye bu ölümler?

Vatan için diyelim..kimin vatanı? 1000 yıldır burdayız, anadoluydayız, milattan önceki ege şehir devletlerinden beride onlar burada? ee kim haklı simdi? olympos,efes,ayasofya,meryem ana gibi bi çok kendilerine ait şey var, adamlar girdi izmirden ben şehit düştüm,birini vurdum o da şehit düştü, ee noldu şimdi??

Kısacası,şehitlik insanlara savaştan kaçmamaları için vakti zamanında liderler tarafından aşılanmış:''olum burda öleceniz ama varya sonra kral olacanız kral'' gazlarından başka bişey değildir,bok yoluna gitmektir.

Sen bugun 2.dünya savasını kitaptan okurken 2 tarafada ölü dersin geçersin,kim şehit kim değil diye sorgulamazsın, ama bi alman için kendi evladı,bi fransız içinde kendi evladı şehittir.tabi şehitlik denen olay ne kadar gercekse!

İkiside Aynı Allah değil..

Olabilir onlara göre onların ki şehittir. Ama benim dinime göre ancak Mümin olan Şehittir. Nedir bu yaygara koparman ben onu anlamadım.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

Hocam anlatmak istediğim islam dinine göre şehit değiller.

Yoksa budistmiş hristiyanmış başka birşeymiş onların yasasına göre şehit oluyormuş falan.; dini islam olan insan onların şehit olduğunu kabul etmiyor.

Yani şehitliği islama göre tanımladım.

...

Çünkü Allah yolunda ölenlere şehit diyoruz.

Bunu açabiliriz;

Hristiyan bir kişi müslüman bir ülke için ölmüşse, bence Allah yolunda ölmüştür ve şehit sayılır.

Müslüman bir vatan için ölmek te Allah yolunda ölmek anlamına gelir.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmiRReiS
    EmiRReiS's avatar
    Erkek

Şehitliğin dereceleri var, su da boğulan bile şehittir derdi bizim din kültürü hocamız.

Şehitliğin ölçüsü aslında neye göre, ne için canını feda edebildiğindir. Ben bu topraklar uğruna ölebiliyorsam, bu ailem için, sevdiklerim için, atalarımdan kalan miras içindir...

Allah yolunda İslamı yaymak içinde zaten direk savaşılmıyor, oraya  tebliğ için elçi gönderiliyor, konuşuluyor vs, ama oranın yöneticileri bu tebliğ işinin halka yansıtılmasını istemez, elçilere iyi davranmaz, yada orada yaşayan Müslümanlara kötü davranırsa gidip savaşılır...

Bu arada İslamda, Müslüman Müslüman ile savaşır ve öldürürse şehit olamaz.

Bknz: İran-Irak...

.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nevzad45
    nevzad45's avatar
    Erkek

Şehit olabilmek için imanlı ölmek lazımdır. İmansız ölen şehit olmaz.

Vatan sevgisi imandandır.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Clostridium
    Clostridium's avatar
    Erkek

zaten Rabb'imiz savaştan kaçan asla affedilmeyecektir diye buyurmuştu her ne kadar dindar bi insan olmasamda fazla bunu biliyorum .. o yüzden sonucu baska yerede bağliyim insanlar savaşmayalım barış olsun filan bıdı bıdı zırvalıyo ya hani Kur-an'da bile savaşın varlığı varsa demekki olacak birşeyse bu hıc tıraşa bağlamanın lüzumu yok :d bide peygamberlerden sonraki en güzel mertebe şehitlik(miş). ben öyle duydum usta :o

N'oublie pas d'ou tu viens ..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BRK35
    BRK35's avatar
    Erkek

Allah'ın yolladığı dini yaymak için adam öldürmek tabiri bana çok saçma geliyor. Allah'ın buna ihtiyacı mı var? Kaldı ki dinimiz 

"Kim bir mümini kasden öldürürse onun cezası, içinde ebedî kalmak üzere gireceği cehennemdir. Allah ona gazab etmiş, onu lânetlemiş ve onun için büyük bir azap hazırlamıştır.”

buyurmuyor mu?

Folklorik olarak sana saygım var ama sana tapamam totem!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PyramiD
    PyramiD's avatar
    Erkek

BRK35 bunu yazdı:

Allah'ın yolladığı dini yaymak için adam öldürmek tabiri bana çok saçma geliyor. Allah'ın buna ihtiyacı mı var? Kaldı ki dinimiz 

"Kim bir mümini kasden öldürürse onun cezası, içinde ebedî kalmak üzere gireceği cehennemdir. Allah ona gazab etmiş, onu lânetlemiş ve onun için büyük bir azap hazırlamıştır.”

buyurmuyor mu?

evet burdan aklıma geldi .. 2. soruyu sormak.

Merhabaaaaa
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

sirpence bunu yazdı:

İkiside Aynı Allah değil..

Olabilir onlara göre onların ki şehittir. Ama benim dinime göre ancak Mümin olan Şehittir. Nedir bu yaygara koparman ben onu anlamadım.

nasıl değil yav :S

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fenerist07
    fenerist07's avatar
    Erkek

3 ilahi dindeki tanrının aynı tanrı oldugunu bilmeyen adamla dini mevzu tartısmak :)

in god we trust^^

Amphetamine Logic.
Toplam Hit: 2780 Toplam Mesaj: 28