Selam Verme

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fistandantilus
    Fistandantilus's avatar
    Erkek
    Underzero sana katılıyorum...

Fakat söyleyin kardeşlerim; insanlığın bir ereği eksikse, eksik değil midir- bizzat kendisi de?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rockipsiz
    rockipsiz's avatar
    Erkek

nedir bu yabancı dil tukusu?

"-naber hoja nası gidio" diyince günahamı giriyoruz?

illa görüştüğümüz insana tekerleme gibi şeyler mi sölemek lazım bazı şeyler için?

günahında veya sevabında diilim, - naber nasılsın? - iim saol sen nasılsın? - ii walla... diyince hakkımız yenio o zaman, nerde kırk sevap nerde hiç sevap almamak...

Always with me, always with you...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ir2
    ir2's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası Developer Madalyası
    Erkek
    bilmiyorum selam vermek toplumdaki bağları sıkılaştıracağından şüphe yok ama selamın amacı önemli bence selam verirken söylediğin laf değil hergün gördüğün adama onu sıralayamam hele arapça olduğu için hiç sıralayamam zaten manasıda günümüzde kullandığımız selamdan pek farklı değildir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CYB3R-SPY
    CYB3R-SPY's avatar
    Erkek

underzero!

plajdaki kız sana selamun aleykum diyicek..öyle mi?

Beyler bunları ben söylemiyorum..Açın karıştırın İslam kitaplarını..

Bunların hepsinin nedeni var..Mesela namaz kılana selam verilmez..Çünkü namazdadır...namazdaki bir kişinin namazı bırakıp selama karşılık vermesi beklenemez...

Ya da alay eden bir insana..Alayla ilgili bir hadis..

" olmayan bir şeyi kullanarak insanları güldürmeye çalışanın üzerine Allah ın laneti olsun.."

Alay eden insan karşıdakinin kalbini, kırmış olur..

" bir insanın kalbini kırmak kabeyi yıkmak gibidir"

Çıplağa , yalancıya ,  küfredene . ..vs.vs neden verilmediğini artık anlarsınız herralde...

Sokakta boş durana derken sokak lambalarını tamir edenleri kastetmedi..Lütfen cümleleri çarptırmayın..

+ ====

1. Hadis okuyana,

2. Ezan ve kamet okuyana ve dinlerken ezan ile kametin sözlerini tekrar eden cemaate.

3. Helada bulunana. Ebu Hanife'ye göre helada bulunan kimse verilen selâmı içinden alır. Fakat diliyle iade edemez. Ebu Yusuf'a göre ise ne içinden ne de dışından alıp veremez. İmam Muhammed'e göre heladan çıktıktan sonra verir.

4. Namaz kılana.

5. Dilenciye. Dilencinin verdiği selâm da alınmaz.

6. Mahkemede karar veren hâkime. Hâkime verilen selâmı da iade etmek borç değildir.

7. Ders veren hocaya. Hoca verilen selâmı iade etmek zorunda değildir.

8. Oyun oynayana.

9. Gülene.

10. Yalancıya.

11. Manasız şeylerle uğraşana.

12. Küfredenlere.

13. Alaycılara.

14. Karı-kız gözlemek için yol başlarında duranlara.

15. Çıplak olanlara.

16. Sokakta meşgul olana.

17. Herkesin gözü önünde yemek yiyene.

18. Şarkı okuyana,

19. Falcılara.

20. Kafirlere.

===

buralar alıntıdır..Eğer saçmalanıyorsa , saçmaladı dediğiniz İslam dinidir..Ve İslam asla saçmalamaz..BOş bişey söylemez..

]Bâtıl şeyleri tasvir etmek, safi zihinleri idlâl eder
Reply With Quote Alıntı yap
  • KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ilkay
    ilkay's avatar
    Dişi

MERHABA ARKADASLAR BEN YENİ KATILDIM

YASASIN HALKLARIN KARDEŞLİĞİ
  • KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ofarslann
    ofarslann's avatar
    Erkek

selamun aleykum

cyber-spy arkadaşım çok güzel deyinmişsin bu konuya

ama ne yazikki kimisi dalga geçmiş,kimisi sadece normal bir selam olup ha söylesem ne olacak ha söylemesem ne olacak gibi yorumlar yapmış,kimiside sadece yabancı dil olarak görmüş…Kimiside ne haber filan desem ne zararı var gibi cümleler yazmış…(o senin selamınla Allahın selamı birmi..)Çok görmemek gerek....Kaçıncı yüzyıldayız..Bunlar hep geride kaldı..Konuşulacak şeyler değil bunlar..Saçmalıktan başka bir şey deyil..!

Etmeyin arkadaşlar..

Daha Allahın selamını almasını vermesini bilmiyorsunuz..Birde üstüne üstelik dalga geçiyorsunuz…Yaptığınız şey ayıptır günahtır ya..Her konu ya yazılan mesajlara bakıyorum hepsinde küfür var..Bu küfürler sizide kurtarır arkadaşlar..merak etmeyin..Bu arada cennettede o sizin beyenmediğiniz dil konuşulacak..Araştırın öğrenin..Nede olsa öğrenmek ayıp deyill..hadi sağlıcakla..

""Medeniyet Açmaksa Bedeni, Hayvanlar Sizden De Medeni!"" M.Akif ERSOY
  • Toplam Hit: 4726 Toplam Mesaj: 17