folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Semavi Dinlerde Bile Putperestlik Devam Ediyor... Bi Bırakamadık

Semavi Dinlerde Bile Putperestlik Devam Ediyor... Bi Bırakamadık

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    code_46
    code_46's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Helyum bunu yazdı:
    -----------------------------

code_46 bunu yazdı:

Helyum bunu yazdı:

aslında olaya soyle bakmak lazım. sevdigin birini kaybetmissinde esyalarıyla avunuyosun gibi. bizim gibilerden bahsetmiyorum ama onu gormeden cok cok cok sevenlerde var.

ya onlara gidip dua edip öpenler filan var,tamam haklısın belki cok seviyolardır ( ki bunların sayısı çok azdır) buyük bi çoğunluk gidip dua ediyor onlara karşı. Tamam kutsal insanlar ama eşyalarını Allah'a (Yaratıcı) dua ettiğimiz tek gücün o olduğunu söylediğimiz yerde bu şeylere dua edip el yüz göz sürmek niye.

Şimdi ben Sn. Muhammed'in hırkasın üstünde tepinsem yaptığımın günah olduğunu söyleyenler çoğunlukta olur. hemde baya bi çoğunlukta olur.

evet gunah oldugunu soylerler. ama yaptıgın gunahtan cok saygısızlık olur.

evt saygısızlık olur buna katılıyorum. İnsanlar okumalı bence bilinçlenmeli. Müslümanım diye ama Kur'anı Kerimi daha okumamış bir sürü insan var. Aç bi oku ne diyo ne demiyor küfür mü ediyor güzel şeyler mi söylüyor. Bu söylediğim diğer kitaplar içinde geçerli tabi.

En mükemmel insan yaptığı hatayı tekrar yapmayan insandır; hatasızlık Yaratıcıya aittir, insanlar ulaşamaz.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    code_46
    code_46's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

xxjokerxx bunu yazdı:

sanane benim dinimden inancımdan yaptığımdan 

sen bak ateistliğine

Ateist değilim ben Müslüman'ım. Ateist olduğumu nerden çıkardın. Kitap okumamazlıktan böyle oluyor. Müslümanım ben diyip Kur'anı Kerimi hala okumamış kulaktan dolma bilgilere inanan insanlar yüzünden böyleyiz. Ezanın Türkçe okuması Kur'an'nın Türkçe okuyup sindirilmesi gereken yerde anlamını bilmediğimiz Arapça kelimeleri anlamadan papağan gibi tekrar ettiğimiz için bu durumdayız.

Bugün her Müslüman'nın ezbere bildiği Sübhaneke Duası'nı kaç kişi anlamını biliyor. Bunlar önemli şeyler.

Ziya Gökalp ne güzel demiş:

Bir ülke ki camiinde Türkçe ezan okunur,
    Köylü anlar manasını namazdaki duânın...
    Bir ülke ki mektebinde Türkçe Kur'ân okunur.
    Küçük büyük herkes bilir buyruğunu Hüdâ'nın.
    Ey Türkoğlu, işte senin orasıdır vatanın!

Zaten bu şiirinden sonra Atatürk bu şiirinden etkilenmiş ve o dönem ezanlar Türkçe okunmuştur. Türkçe Kur'an basımı hızlanmıştır.

En mükemmel insan yaptığı hatayı tekrar yapmayan insandır; hatasızlık Yaratıcıya aittir, insanlar ulaşamaz.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Helyum
    Helyum's avatar
    Erkek

CasTeaL bunu yazdı:

Helyum bunu yazdı:

CasTeaL bunu yazdı:

İnsanlarımızın bir Tanrı tarafından güdülme isteği gitmedikçe bu tip davranışlar kaçınılmaz oluyor. Kaldı ki allahta putların soyutlaştırılmışı, bu dogmaları yıkmadığınız müddetçe putperest olmaya mahkumsunuz.

Putperestliği sadece somut maddelerde aramamak gerekir. Çağımızın modern putperestliği soyut putperestlik olmuştur.

richard ın resmini koymak gibi birsey bu. buda modern putperestlik oluyor sanırım.

Richard Dawkins ile ne alakası var ? sende Einstein'nın resmini koymuşsun.

Pikaçu resimi koysam ne değişecekti ?

Sözlerin bilgisizliğin ile harmanlanınca ortaya saçma kelime toplulukları çıkıyor.

ateistsin daha oncede tartıstık senle. git basta bi kuran'ı oku sonra dinime laf at bilader. lisede sırf farklı olmak karı kız ortamına dusmek icin ateist takılan insanlara benziyosun. bu kadar inanan aptal bi siz zekisiniz. 'insanlarımızın' lafa bak yav. evet aptalız gormedigimiz birseye inanıyoruz. gorupte sacma buldugumuz birseye degil.

http://www.youtube.com/watch?v=n-O0mSUNVlU
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ToR5
    ToR5's avatar
    Erkek

Tarihsel süreçle alakalı bir durum bu. Sonuçta kutsal dinler belirli bir zamanda doğdu ve putperestliğin veya paganizmin normal süreçte tarihelliği akıp gider iken bu tarihsel süreci bozdu. Bir nevi anakronizm yani. Yani bu gibi bidatlerin dinde oluşu doğal. Bunun sebebi de insanların kendi dinlerinin yerine kocakarı laflarıyla yaşmalarıyla alakalı. Çünkü bu sürecin en büyük taşıyıcıları kocakarılar. Kendi dinini araştırıp okuyan kişi bu tür pagan kültlerinden uzak kalabilir. Adı üstünde ''kült'' bu yani ''toprağa bağlı'' yani ''geleneksel''. Geleneği bozmakta insana yani bireye bağlıdır.

Her türlü çek senet tahsilatı yapılır. Zenginden alınıp fakire verilir. Fakirin topuklarına sıkılır.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

Aryan kartallı kolye taşıyan bir pagan arkadaşla şaka yollu atışırken "ben düşüncelerimi ve inançlarımı somutlaştırmak için o kolyeyi taktım diyordu". İlginç geldi. biraz anlatmasını istedim. Paganlık dini kitaplara değil hissi öğretilere ve doğadan gelen işaretlere dayandırılıyor, tanrıyı bir efendi olarak değil de insanı tanrının bir parçası olarak görüyor, aslında bu biraz vahdeti vücut anlayışını da andırıyor, tapınma yada ibadette ise bir sınır yok bir pagan gizlice müslüman gibi yada hristiyan gibi de yaşayabiliyor bu da çok enteresan gelmişti çünkü ben bunları sadece meditasyon yapan yada ne bileyim büyü sihir gibi ritüellerle yaşayan insanlar sanırdım oysa kilise yada camilerde de dua edebiliyorlarmış. Yani putperestlik dediğimiz şey de enteresan bir yapı.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kasVa
    kasVa's avatar
    Erkek

Bi kere sn.huhammet'in önündeki ibare sayın muhammet mi anlamadım onu.Hz muhammet babanızın oğlu değil allahın peygamberi..

Bu olayı idrak etmek içinde biraz empati gerekir yarın bi gün anneniz ölse ondan kalan hırka senin için değerli olmayacakmı? bazen koklayıp ağlamayacakmısın ? İnsansan ağlarsın.. Ee şimdi sen putperest mi oluyorsun..

Bi takım tiplerin götünden salladığı iddialarla dinsiz adamların ağzına laf veriyosunuz,şimdi alayı konuya dolup zaten islamda bunun zaçmalıgı gibi şunlarda var deyip ateizm propagandası yapacak.

edit:          bknz: yorumu yaptıktan sonra baktım CasteaL başlamış icraata hepimizi putperest yapmış bile.

rapid premium alacak para çalana hırsız deniyor ama rapid premüumun kendisini çalana hırsız denmiyor.neden ?
Toplam Hit: 1823 Toplam Mesaj: 17