Şems Ve Mevlana
-
HaYVaN bunu yazdı:
-----------------------------
NovalgiN bunu yazdı:
Konu gereksiz adamlardan temizlendiğine göre devam edelim.
Konumuz din değildir. Mevana ve Şems aşkı da bilinen türden aşklardan değildir.
-----------------------------Hocam insanlar insanlıktan çıkmış.
Aşkın yatakta olan şeyden ibaret olduğunu sanıyorlar. Ama aşkın gerçek anlamda ne olduğunu bilenler azalıyor.
Ergenliğe yeni giren, ürolojik bölgeyle beynin yer değiştirmesi sonucu aşkı öyle sanan kişiliklerdir. Takma konu gerçekten güzel... -
yılmaz erdoğanında içinde bulunduğu etnosenfonik buluşma vardı entel köylü paylaşmıştı izlenmesi kesinlikle tavsiye olunur
-
şems gitmiştir.
'Leyla değilim dost, lakin cağırırsan çöllere gelirim. Sana yalan halde gelmem, toplarım özümü yalın halde gelirim. Kapıyı çaldığımda kim o dersen, ben olmam kapında sen olur gelirim. Sen gel de yeter ki, yola yük olmam yol olur gelirim..
ve şems gelir..
Bir gün kızsan bana, alsan başını, yüz bin yıllık yere gitsen, dönüp kavuşacağın yer ben'im demedim mi?
-
Tamamen Elif ŞAFAK'ın kitabını okuyarak elde ettiğim bilgilerle yazıyorum daha önce hiç araştırmamıştım bu konuda şems'i de ilk defa kitapda okudum mesnevide de böyle bişey görmedim (çok fazla okumasam da). Bana biraz mecazi bir aşk gibi geldi bu yani tamam aşkları mecazi aşkdır da gerçekten mecezdir yani şems diye birinin gerçekten varlığı pek inanılır gibi gelimiyor çünkü artık (argoda) "sıyırmış" bir insandır kendisi dostuna bu kadar önem veren bir insan nasıl "yaşam"ış olur benim aklım almıyor aslında kitapda da yazdığı gibi o sadece aynadaki suretini arıyordu yani elmanın diğer yarısını ama çekirdeğin tamamını içeren diğer yarısını arıyordu ki mevlanada buldu yada mevlana diğer yarısını buldu tamamlayıcısını arıyordu buldu. Şems gerçekten çok itikatlı erdem ve ihsan sahibi gerçekten AŞK'ı bulmuş ve AŞK'ın tadına varmış bir insan. Bilmiyorum acaba mevlan'ın AŞK'ı da anca şems gibi mi olur yoksa mevlana şems'in tamamlayıcısımı bunda hala karar kılamadım
-
bu arada arkadaşlar o kitapta yazan 40 kural diye bişey yok o tamamen yazarın uydurması(!) yani mevlanın yada şemsin öyle kuralları yok :) o kuralları mevlananın kuralları sananan saf (misal ben) arkadaşları uyarırım
-
şems bu olmasın sakın ha!
http://tr.wikipedia.org/wiki/%C5%9Eems-i_Tebrizi
-
HeadBanger bunu yazdı:
şems bu olmasın sakın ha!
http://tr.wikipedia.org/wiki/%C5%9Eems-i_Tebrizi
-----------------------------kesinlikle o harbiden varmış muhteşem....
-
"Onun ışığı vurmazdan önce ölü bir nakıştım sadece taş duvarlarınızda. O, elindeki yay ile vurmazdan önce tellerime; hep aynı nameyi çalıp söyleyen, kendi sesine yabancı bir kuru rebaptım. Ben onun avucunda bağlar, bahçeler ağaçlar görür; deryalar gibi geniş, deryalar kadar berrak sular görürüm. Onun avucunda çıkan ağaçların gölgesinde dinlenirim. Lâkin siz bunların hiçbirini göremezsiniz."
mevlana
bu söz bile güzel ya :(
-
Karakule hocam ortada bir rivayet varsa Şemsin varlığıyla ilgili değildir. Var olan rivayetler Şems in ortadan kayboluşuyla ve ölmesiyle ilgilidir. Yasin in de verdiği linkte Şems in mezarına kadar herşey var zaten ve en az Mevlana kadar gerçektir. (:
-
ayrıca erhan abi sanırım ney çarpmış seni :) sesinde erişimiş solmuşsun sanırım ^^burdan öyle görünüyor :))