Sen Şimdi Gidecen Ya Cehennemin Dibine Git | Ben Bağrıma Taş Basarım
-
Erdal Demirkıran'ın bu kitabı elinde olsan paylaşırsa çok makbule geçicek..
Google da aradım o kadar ama bulamadım.Sadece şöyle kısa bi hikaye buldum kitaptan, çok güzel;
Fi tarihinde adamın biri bir kızı sevdi. Kız adamı hiç sevmedi. Adam kıza sürekli güzel sözler söyledi. Kız adama hiç güzel söz söylemedi. Adam çok üzüldü. Kız hiç oralı olmadı.
Adam kızı bırakmak istiyordu; ama bırakamıyordu. Çünkü bırakmaya kalktığında içinde, tam göğüs kafesinin altında derin bir sızı oluşuyordu.
Canı yanıyordu. Kıvrana kıvrana ağlıyordu her gece. Söylediğine göre ölüm acısı gibi bir acıydı kızın ona çektirdiği.
Aldı başını gitti adam. Bir adamla karşılaştı. Nerede olduğunu karşılaştığının kim olduğunu bilmiyordu adam. Aklı gitmişti.
-Senin derdin nedir?
Diye sordu yabancı adama. Adam uzun uzun anlattı. Zaten kimi görse ona anlatıyordu derdini.
Yabancı tam 40 gün 40 gece dinledi genç adamı. 40. gün sordu adam yabancıya,
-Sen kimsin?
Gülümsedi,
-Kim olduğumu boş ver! Sen sadece dediğimi yap, bütün acıların dinsin.
Dedi.
Adam sessizlerin en sessizi oldu bir anda.
Yabancı anlatmaya devam etti:
- Bak delikanlı. Senin de içinde tıpkı diğer insanlarda olduğu gibi, sevgi diye bilinen bir yaşam kaynağı var ve sen sevmek zorundasın. Kimi sevdiğin önemli değildir. Sevgin önemlidir. Sevgini bir şeye yansıtmazsan şimdi olduğu gibi her gece kıvranmaya ve acılar çekmeye devam edersin. Bağrın kanar. İçinde tarifsiz bir boşluk oluşur.
Dedikten sonra sırtında taşıdığı ve üzerinde ‘Kashna’ yazan o çantadan minik siyah bir taş çıkardı.
-Al bunu. Bunu sev sevilmediğinde. Buna anlat dinlenilmediğinde. Bununla dertleş dostların kaybolduğunda. Bunun adı ‘Bağır Taşı’ ihanet etmeyen, hep dinleyen hiç gitmeyen.
Sadakatiyle tüm sevgililerden daha sadık olan, aldatmayan o taş bu. Önce buna inan. Sonra canını sıkan biri olursa zihnindeki o cehenneme yolla onu ve bas bu taşı bağrına, bununla dertleş.
Bununla konuş. Tüm sıkıntıların bitecek. Sevgili diye bağrına bastığın bu taş ağrını alacak bağrından ve Kaf Dağı ’na götürecek. Dertlerin bitecek ve yerine büyük bir derman gelecek Kaf Dağı ’ndan sana doğru. Sere serpe gelecek hem de.
Gülümseyerek, neşeyle, kaygısız ve tasasız. Kaf Dağı sana seni gönderecek Anka Kuşu ’nun incitmeyen pençeleriyle.
Eğer bu taşın herhangi bir taş olduğuna inanırsan, bu da doğrudur ve bu taş herhangi bir taştır. Eğer sen bu taşın bağır taşı olduğuna inanırsan bu asla herhangi bir taş değildir. Bu bağırlara basılan , acıları durduran o taştır.
Dedi ve uzaklaştı yabancı; çünkü onun işi buydu, derman dağıtmak. Aşk acısı zannedilen; ama aşk acısıyla ilgisi olmayan, hayatının belli zamanlarında Kaf Dağı ’na kaçırdıkları benlik ve kişiliklerini bu küçük taşlara bağlayıp insanlara sunmak.
Bu yabancı Kaf Dağı ’nın efendisiydi ve ömründe onunla karşılaşmayan hiç kimse yoktu. Bugün sıra sendeydi, şimdi al taşını ve devam et yoluna, hoşça kal.
-
Okudum kitabı :) Her zamanki gibi güzel...
-
Kitap,daha önceki kitaplarında olduğu gibi,"hiç bu yönden bakmamıştım" dedirtecek,ezber bozan cinsten olmuş..Allah aşkı konusuna baya yer ayırmış,Allah Aşkı diye
bir şey olamayacağını savunuyor,Allah'a ancak tapılabileceğini,aşık olunamayacağından bahsetmiş...
Gene çok hoş bir kitap okumuş olduk..
-
çok güzel bir hikaye okunulası bir kitap gerçekten...
-
simdi merak ettim.
-
Çok iyiymiş :) bi nevi ruhsal çözümler kitabı gibi duruyo =) memleketimden insan manzaraları biter bitmez başlıyım :) bu arada kitabı araştırdım yau ben bu kitabı özdilekte görmüştüm yeni çıkanların arasındamıydı yoksa çok satanlardamıydı hatırlamıyom ama ilgimi çekmişti,unutmuşum :D
NOT:Bu arada sadece ben dünyanın en akıllı insanıyım kitabını bulabildim kişisel gelişim serilerinin arasından o kadar,aramaya dvm :D
-
Yazarı çok ilginç bi adam zaten, kitap da ona paralel gidiyo. Kitabın yanında ufak bi hediye de var.. "bağır taşı" :)
Sizden giden sevgiliyi cehenneme gönderin diyo ama beyninizde yarattığınız hayali bi cehennem bu. Çok mantıklı ve realist yaklaşımları var. Bakalım sevgiliyi gönderdik sayılır cehenneme, sırada taşı bağra basmak kaldı :))
-
Stigma bunu yazdı:
-----------------------------Sizden giden sevgiliyi cehenneme gönderin diyo ama beyninizde yarattığınız hayali bi cehennem bu.
-----------------------------bana acele lazım bu kitaptan :|
-
bulan olursa banada verin bu kitapdan :)
-
demek ki bağrıma kara taş basarım sözü burdan geliyor
-
Yardın geçirdin bağrımı be bacım.Tam da aşk acısı üzerine
offf ulan offfSaf alkolü olan varmı ?