Senaryo Yazmak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seboist
    seboist's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    BeyinAdam bunu yazdı
    seboist bunu yazdı

bu arada deney yaptığı kişiler annesi ile babası çıkıyor tabi çocuk üniversite hocasını kontrolünde olduğunda budurumu farketmiyor

bu kısım koydu bana hocam.

ben pek anlamam ama senaryonun sonunu gerçekten güzel getirmişsin.  2. bölümde deney odası kuruyor onu biraz daha erteleyebilirsin mesela aylarca kitap okuyor, çıldıracak derecede araştırma yapıyor inzivaya çekiliyor, aklındaki şüphe ve takıntılar maksimum boyuta geliyor sonra deep webte beyin yapısını incelemek için alet edevat satan biriyle tanışıyor. 

hemen almıyor aletleri çünkü parası yok, para bulmak için değişik yollardan geçiyor (burada torbacılık yapabilir mesela). 

ya ne bileyim hocam daldırdım gidiyorum :D ben hiç anlamam bu işlerden yanlış anlama sadece öneri sunuyorum, kısaca gencimiz birsürü zorlu ve pis yollardan geçtikten sonra beynin gizemini çözüyor başarıya ulaşıyor (verilmek istenen mesaj bu olabilir mesela)

burada izleyici heyecanlanıp gizemi açıklayacağını merak ederken (gizeme dair ufak ufak ipuçları serpiştirilebilir, göster ama elletme mantığı), deney yaptığı kişilerin annesiyle babasının olduğunu öğreniyor izleyici..

bu bölümde içleri burkulurken gizem ipuçlarını unutup ee hani gizemi açıklayacaktı demeyi unuturlar. 

hocam ztn dedim ya özet diye çok detayı var ama yinede önerilerin için saol

ebedi devlet
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    darkroques61
    darkroques61's avatar
    Erkek

İstersen Senaryo ders notlarını atarım sana.. Kendi notlarım değil Hoca'nın anlattığı notlar slayt şeklinde pcden yürüttüklerimiz :)

Takıldığın yerleri sorma ama ders FF :)

Kendine İyi Bak ..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seboist
    seboist's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    darkroques61 bunu yazdı

İstersen Senaryo ders notlarını atarım sana.. Kendi notlarım değil Hoca'nın anlattığı notlar slayt şeklinde pcden yürüttüklerimiz :)

saol hocam müridlerden biri prototip için sayfa linki verdi artık iş yazmaya başlamakta
    hocam bişi srcam  madem bu işlerle ilgileniyorsun sorayımda yapımcı firmalara senaryoyu para ile satma ihtimali ve neye göre deer biçiliyor?
    ben gtsem senaryom var satmak istiyor desem ?

ebedi devlet
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweeneyTodd
    SweeneyTodd's avatar
    Erkek
    seboist bunu yazdı
    darkroques61 bunu yazdı

saol hocam müridlerden biri prototip için sayfa linki verdi artık iş yazmaya başlamakta
    hocam bişi srcam  madem bu işlerle ilgileniyorsun sorayımda yapımcı firmalara senaryoyu para ile satma ihtimali ve neye göre deer biçiliyor?

Uzun film ise; film öyküsü, sinopsis, karakter analizi, tretman ve senaryoyu bir dosyada toplayıp patentini alıp yapımcıya gitmen lazım.

Kısa ise yine aynı dosyayı gidip destek isteyebilirsin, satma gibi bir imkanının olabileceğini sanmıyorum.

Dizi ise, sanırım ilk üç bölümün senaryosu ile beraber, 13 bölümlük film öyküsünü götürmen lazım.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    darkroques61
    darkroques61's avatar
    Erkek
    seboist bunu yazdı
    darkroques61 bunu yazdı

Yapımcılara ya da yönetmenlere ulaşıp göstermen gerek senaryolarını.. Ama ancak çok sağlam ise dikkate alırlar değilse ahbap çavuş ilişkisi lazım ki yapsınlar.. Topril bu işte çok gerekiyor.. Çalışarak bir yere gelmek çok zor..

Kendine İyi Bak ..
Toplam Hit: 1682 Toplam Mesaj: 16