Senfonik Rock & Metal
-
Hocalar merhaba.Türkiye'de bilindiği üzere bu tür gruplar yok denilecek kadar az,bilinen başlıca grup Almora.En sevdiğim müzik tarzı olmakla birlikte,elektro gitar çaldığım için bu tarza yönelik bir grup kurmak istiyorum.Grubu toparlamak bir hayli zor olacak çünkü bir gitarist,bir flütist,bir bayan vokalist ve bir de klavyeci bulmam gerekiyor.Ama beni sürekli bir girişim yapmaya iten bu grup konusunda sizin de fikirlerinizi almak istedim.Sizce iş görür mü ve bu yola girmeli miyim? Öncelikle Almora coverları ile başlayıp daha sonra beste işine girmeyi düşünüyorum,yalnız tek korkum grup sıkılır üretemez ve dağılırsa..
Almora'yı merak edenler için örnek iki parça ;
cehennem geceleri : http://fizy.com/s/12emub
shehrazad : http://fizy.com/s/12emu9 -
Türkiye'de iş yapmaz hocu
-
qaMbLer bunu yazdı:
-----------------------------
Türkiye'de iş yapmaz hocu
Birol bu objektif bir yorum muydu yoksa tarz olarak kendin mi beğenmiyorsun? :D -
Haggard uyuyor mu bu işe ?
-
Uyuyor tabii ki :)
-
hocam ksr bakma benimkisi biraz leeştiri olucak Almoraya saygım var. Müzik dinliyicilerinede.
ben bir metal severim, türkiyede olupta metal dinleyenler saten bu grubu bilir. ancak ben dinlemiyorum özellikle bu türü dinleyemiyorum sevmiyorum hoş sen seviyosundur yada dinleyici kitlesi vardır ama benim uykumu getiriyo işin açıkçası almorayı sevdiğimde söylenemez!
4 eleman arıyorsun ki bassistin ve bateristin var demekki böyle büyük çaplı gruuba yön vermek zordur zira kalabalık bir grup olucaksınız ki bua ayrı bir sorun anlaşmak var bir arada çalmak var idare etmek var vs vs. türkiyede bu tarz müzik şimdilik gitmez diye düşünüyorum ancak senin gibbi düşünnenler olur daha ileriye götürelim diye anlaşabilirseniz bilmem ki bunu yapsanız bile çok uzun zman beklemek zorunda kalıcaksınız.
Türkiyee metal Piyasası maalesef Ölü. yanlış anlamada Elektro gitar çalıosan illa bu tarza yönelmen gerekmiyo sadece sen bu müzik türünü sevdiğin için buna yönelmek istiyosundur büyük ihtimalle. ancak güzel bir riski yanına alıcan ve grubunu sağlam taşlara oturtucanki ilk başta almoraya kafa tutabilesin. ki sürekli eleman değişikliğine bile gidebilirsin bu tarz bana göre biraz garip ve kalabalık olucanız için anlaşmanız çok öemlide olsa karar aşamalarında sürekli 2 lemde kalıp büyük tartışmalara hazır olsan iyi edersin...aşağı Dikkat et örnek açısından.
haggard
Grup, 1991 yılında daha çok death metal türüne ait müzik yapıyordu. Awaking The Centuries albümünden önce grup 21 kişiydi. Şu anda ise grup 16 kişiden oluşmaktadır.
- Florian Bartl - Obua
- Karin Bodenmüller - Soprano
- Fiffi Fuhrmann - Crumhorn, Tenor
- Kathrin Hertz - Çello
- Steffi Hertz - Viyola
- Danny Klupp - Akustik gitar
- Kerstin Krainer - Viyolon
- Luz Marsen - Bateri
- Robert Müller - Klarnet
- Andi Nad - Bas Gitar
- Asis Nasseri - Vokal, Gitar
- Kathrin Pechlof - Harp
- Sasema - Soprano
- Florian Schnellinger - Bas Vokal
- Hans Wolf - Piyano,Klavye
- Christoph V. Zastrow - Flüt
http://tr.wikipedia.org/wiki/Haggard
Therion
İlk başta death metal tarzında eser verirlerken, sonradan yarattıkları ve günümüzde popüler bir tür olan senfonik metal türünde eserler vermeyi tercih etmişlerdir.
-
ArmadA bunu yazdı:
Haklısın hocam aslında yeni bir grup projemiz vardı,alternatif için.Yalnız ben de farklı bir şeyler olsun istedim aklıma çok istediğim senfonik geldi fakat dediklerin doğru ve ben henüz taşıyamam bunu diye düşünüyorum. -
D'arch gibi bişey olursa güzel olur.
-
zamanında denedim senin şu anda yapmak istediğin şeyi.. olmadı.. sende dene ama denemekten zarar çıkmaz.. senfonik beste yapmak aşırı zor bişey dostum... öyle bi grup kurduktan sonra gidip almora çalmayın ama sakın.. zaten almoranın kendisi kendini çalamıyor :D
-
şu konu ilginç'miş. Mesajım bulunsun.
(@Manitou konuyu değil de, İlgili konuda bir-iki mesajı Favori'leyebilsek(konu düzeni bozulmadan, kendi üye profilimizde, yada Profilimizdeki Favorilerim klasör'ünde (sadece ilgili konunun, alâkalı bir-iki mesaj için,) şahâne olurdu. )