Seo İçin Single İp Satın Alayım Mı?
-
Selam,
Turhostta barınıyor normalde site, turhosttan ip satın alırsam seo için bir işe yarar mı?
Google beni daha çok sever mi? -
-
illa para haracayacağım diyosan cdn al daha iyi.
-
CEO bunu yazdı
IP adresinin SEOda etkisi vardir. Spam IPde barınırsanız sıkıntıları ciddi anlamda yaşarsınız.
-
tolgasen bunu yazdıCEO bunu yazdı
IP adresinin SEOda etkisi vardir. Spam IPde barınırsanız sıkıntıları ciddi anlamda yaşarsınız.
hocam şu anda yaklaşık olarak 15 adet internet sitem var, her biri de google'da spam yapıyor diyebilirim.
her biri turhost'ta ve turhosttaki paylaşımlı ip'lerin hepsi a-class ip'ler.
aylık ortalama 5.000 tl civarında gelirim var bu sitelerden.
birçok kez siteleri taşıyarak ip adresini değiştirmek zorunda kaldım ve şimdiye kadar hiçbir şekilde ip adresinin seoya etkisini göremedim.
kaldı ki aylık 6 tl civarında ücreti var, google dediğiniz firmanın hangi ip blogunun hangi yer sağlayıcıya ait olduğunu vs. bilmeme gibi bir durumu yoktur diye tahmin ediyorum.
etkisi nedir diye soracak olursan 10000000/1 ancadır herhalde.
bu etki yaklaşık 2 sene önceki seo için geçerli denilebilirdi, ama şu anda hiçbir etkisini görmediğimi söyleyebilirim.
google'da her bir subdomain ayrı bir site-domain olarak algılandığı bilinen bir durum, sizin dediğiniz gibi birşey olsa bir server'daki site google'dan ban yediğinde diğer sitelerin birçoğu bundan etkilenirdi.
zaman zaman tam spam cezası yediğim sitemi siliyorum yoluma devam ediyorum, aynı ip ve aynı pakette bulunan hiçbir sitemde en ufak bir etkisi bile olmuyor.
kaldı ki google da o kadar basit düşünecek bir şirket değil zaten..
-
CEO bunu yazdıtolgasen bunu yazdıCEO bunu yazdı
hocam şu anda yaklaşık olarak 15 adet internet sitem var, her biri de google'da spam yapıyor diyebilirim.
her biri turhost'ta ve turhosttaki paylaşımlı ip'lerin hepsi a-class ip'ler.
aylık ortalama 5.000 tl civarında gelirim var bu sitelerden.
birçok kez siteleri taşıyarak ip adresini değiştirmek zorunda kaldım ve şimdiye kadar hiçbir şekilde ip adresinin seoya etkisini göremedim.
kaldı ki aylık 6 tl civarında ücreti var, google dediğiniz firmanın hangi ip blogunun hangi yer sağlayıcıya ait olduğunu vs. bilmeme gibi bir durumu yoktur diye tahmin ediyorum.
etkisi nedir diye soracak olursan 10000000/1 ancadır herhalde.
bu etki yaklaşık 2 sene önceki seo için geçerli denilebilirdi, ama şu anda hiçbir etkisini görmediğimi söyleyebilirim.
google'da her bir subdomain ayrı bir site-domain olarak algılandığı bilinen bir durum, sizin dediğiniz gibi birşey olsa bir server'daki site google'dan ban yediğinde diğer sitelerin birçoğu bundan etkilenirdi.
zaman zaman tam spam cezası yediğim sitemi siliyorum yoluma devam ediyorum, aynı ip ve aynı pakette bulunan hiçbir sitemde en ufak bir etkisi bile olmuyor.
kaldı ki google da o kadar basit düşünecek bir şirket değil zaten..
SEOyu cok basit dusunuyorsunuz. Mobildeyim uzun uzun yazamiyorum. Pcye gecince detaylı anlatırım:)
IP adresinin seoya etkisi vardir ve sizin dediklerinizle alakasi yoktur. Domain spam olursa veya ceza yerse digerleri dogal olarak etkilenmez. Cunku domain ceza yemistir. Hatta daha daraltirsak sayfaniz bile ceza alabilir. Dar acidan genis aciya dusunun.
Ben ipden bahsediyorum siz domainin ceza yemesinden bahsediyorsunuz. Evet google sizin dusundugunuz kadar basit dusunen bir sirket degil o yuzden bir site ceza aldiginda diğerleri ceza almiyor.
Neyse pcye gectigimde size ip adresinin seoya etkisini anlatacagim. Yoksa millet bosuna c class ip, seo hosting satmiyor. Seo hosting dediklerinin mantigi ip adresidir. Server turu veya sinifi degil. :)
-
Bende ipnin seoya etkisini görmedim hiç. Merakla bekliyorum.
-
IP/Server Lokasyonu, giren kisiye gore seo da fark ediyor. yüzde kaçlık bir fark bilmiyorum gerci.
ayni sitenin 1den fazla ip adresinden homojen yayın yapmasını google botu sever.
ayni ip üzerinden bir çok site yayın yapıyorsa bu paylaşımlı bir server ve düşük maliyet demek. senden gelecek reklam masrafları ona göre düşünülecek vs gibi bir mantiğı var.
-
CEO bunu yazdı
SSL derken sitenin ekstradan SSL i olması mı yoksa direk https ye yönlenmesini mi tavsiye edersin?
-
HolyOne bunu yazdı
SSL derken sitenin ekstradan SSL i olması mı yoksa direk https ye yönlenmesini mi tavsiye edersin?
Https'e yönlendiğimde ilk 1-2 hafta hit düşüşü oluyor, daha sonra daha iyi bir konumda yükseliyor site(genelde)
Ama https'e yönlendiğimizde de zengin snippet'lar çalışmıyor aramada Anasayfa>Kategori Adı şeklinde görülmüyor, o da tıklama oranında çok az bir etki ediyor kullanıcı açısından.
Bir de news kayıtlı tanıtım yazısı alarak sıralamada 1 ay sonra gözle görülür bir şekilde yükselmeler oldu.
Örnek vermek gerekirse tek sayfalık bir internet sitem var, zaman bulup yapamıyorum tanıtım yazısı ile "ucuz uçak bileti" kelimesine 5. sayfaya kadar getirdim.
Daha sonra siteye ssl sertifikası alarak https'e geçtim, bir anda 2 sayfa birden zıplayarak 3. sayfanın başına kadar geldim, çalışmayı bıraktığım için 3. sayfa içerisinde devamlı geziniyor site.
Google'ın yapmış olduğu açıklamada ssl'in etkisi olduğu zaten ortada.
Ama eğer site çok iyi getirisi olan bir site ise manuel onaylama sistemi olduğundan dolayı EV SSL alınması sıralamada standart ssl'e göre en az 3 kat daha fazla etki edildiği söyleniyor yabancı forumlarda.
Yapılan son güncellemelerden sonra seo adına çok fazla bir etkinlik kalmadı diyebilirim, ibne google arama sayfasında ilk 4 sıra ve son 4 sıraya kendi reklamlarını koyuyor.
Arama motorluğundan çıktı artık, reklam motorluğuna doğru gidiyor.
Kendi açımdan söyleyecek olursam, seo ile uğraştığım zamanı adwords ile uğraşmaya ayırsaydım şu anda çok daha fazla kazanıyor olurdum.
-
CEO bunu yazdıHolyOne bunu yazdı
Https'e yönlendiğimde ilk 1-2 hafta hit düşüşü oluyor, daha sonra daha iyi bir konumda yükseliyor site(genelde)
Ama https'e yönlendiğimizde de zengin snippet'lar çalışmıyor aramada Anasayfa>Kategori Adı şeklinde görülmüyor, o da tıklama oranında çok az bir etki ediyor kullanıcı açısından.
Bir de news kayıtlı tanıtım yazısı alarak sıralamada 1 ay sonra gözle görülür bir şekilde yükselmeler oldu.
Örnek vermek gerekirse tek sayfalık bir internet sitem var, zaman bulup yapamıyorum tanıtım yazısı ile "ucuz uçak bileti" kelimesine 5. sayfaya kadar getirdim.
Daha sonra siteye ssl sertifikası alarak https'e geçtim, bir anda 2 sayfa birden zıplayarak 3. sayfanın başına kadar geldim, çalışmayı bıraktığım için 3. sayfa içerisinde devamlı geziniyor site.
Google'ın yapmış olduğu açıklamada ssl'in etkisi olduğu zaten ortada.
Ama eğer site çok iyi getirisi olan bir site ise manuel onaylama sistemi olduğundan dolayı EV SSL alınması sıralamada standart ssl'e göre en az 3 kat daha fazla etki edildiği söyleniyor yabancı forumlarda.
Yapılan son güncellemelerden sonra seo adına çok fazla bir etkinlik kalmadı diyebilirim, ibne google arama sayfasında ilk 4 sıra ve son 4 sıraya kendi reklamlarını koyuyor.
Arama motorluğundan çıktı artık, reklam motorluğuna doğru gidiyor.
Kendi açımdan söyleyecek olursam, seo ile uğraştığım zamanı adwords ile uğraşmaya ayırsaydım şu anda çok daha fazla kazanıyor olurdum.
aslında çok da gizli birşeyler yapmıyor google.
temel istediği şeyler; başkalarının içeriklerini alma, mobil dünya çok gelişti web siten oraya uyumlu olsun, hızlı açılsın ve güvenli olsun.
bunları yapınca zaten yükseliyorsun, o güveni de ssl ile veriyorsun.