Sertifikalı Eğitim Programları Düzenleyen Enstitü Ve Merkezler
-
Bu sertifikalar kimilerine göre hiçbir işe yaramıyor kimilerine göreyse fark yaratan şeyler,Bahsettiğim sertifika programları Beden dili,Stres ve zaman yönetimi,Mülakat teknikleri gibi kişisel gelişimle alakalı yada bir tık üstü olan Hipnoz, İşaret dili,Eğitimcinin eğitimi,Proje yönetimi,exel tarzı eğitimler.
Tabi bunları veren birçok yer var, hatta neredeyse bütün eğitimleri online bile alabilmek mümkün ancak biraz araştırınca gittiğimiz yerlerde bunların etkili olabilmesi için geçerlilik seviyelerine bakıyorlarmış, yani piyasada 100 tl ye 10 tane sertifika veren cumartesi günü sabah 9 dan akşam 5 e kadar süren programlar var işte bunlarda farkı yaratan geçerlilikleri üzerindeki onay belgeleri ve bu belgelerin nerelerden alındığı oluyormuş.
Ancak ne hikmetse ne arıyorlar ne damgası olsun dediğimde sindirimi kolay bircevapla karşılaşmadım, yani marka olsun diyolar ama ben anlamıyorumki.
Sizlerede sormak istediğim bu BMI ve Istanbul Instıtute var bir çok okul buralarda birleşmiş,Başka önerebileceğiniz Kurum ve kuruluş, merkez,okul vb yerler varmı?
Online eğitim alınabilecek geçerliliği olan yerler neresi nereyi tavsiye edersiniz.
Halk eğitimin vermiş olduğu kursların MEB onayı oluyor, bunların geçerliliği ne durumdadır.
Ve olmazsa olmaz bak şunu bil ne iş yaparsan yap şunları bil öğren dediğiniz konular neler.
Not:Yazdığım herşey yoruma açıktır, düzeltmek istediğiniz katılmadığınız ne varsa söyleyin sonuçta ben bunları gidip internetten kimin yazdığı belli olmayan kişilerden öğrendim
-
uluslararasi bir kac kurulus haric hicbir kurumun sertifikasinin gecerliligi ve yarari yoktur.
-
husnuweb bunu yazdı
uluslararasi bir kac kurulus haric hicbir kurumun sertifikasinin gecerliligi ve yarari yoktur.
Onlar hangileri,ne gibi eğitimler veriyorlar ve bunlara nerelerden başvurabilirim?
-
ömrünü sertifika almaya adamış biri olarak hemen cevaplayım :)
sertifika aslında bildiğin bir konunun somut bir belgesi işte.
bana kalırsa hiç önemi yok. çünkü bilgiye isadiğğin gibi ulaşıyor ve kendini geliştirebiliyorsan o çok birşey ifade etmiyor
ancak hedefine ve yapmak istediğin şeylere göre bazen hayati önem taşıyor.
örneğin devlet işine gireceksin kpss den süper birşey aldın ama senden bilmemne sertikası şartı koyar. ayvayı yersin
çünkü bilgisayarı yalayıp yutsanda adam senden word için bilgisayar sertifikası ister.
senden önce klavyede harf arayarak yazı yazan aceminin biri şans eseri sertifikası vardır. o memur atanır sende öyle kalakalırsın.
bu yüzden memurluk istiyorsan halk eğitimin verdiği milli eğitim onaylı sertifiklara gitmen lazım.
zaten ortalalam 1-3 ay arası değişen sıf o belge için gittiğin bir kurs olur. gider alırsın.
özel kurumların kursları var oda zaten özel şirketler için işe yarıyor. cvyi zenginleştirmek ben bak şunlarıda biliyorum demek için.
tabi kurumuna göre değişir. yılların köklü okulları olduğu gibi
sırf yolunacak kaz gibi gördükleri kursiye avcısı özel dershanelerde var.
parayı aldıkları anda umurlarında olmazsın.
ve birde uluslar arası geçerliliği olan sertifkilar var. bunlarda dünyanın bir çok yerinde geçerliği olduğu için tabiki daha kabul görür oluyor
TOEFL, IELTS gibi ingilizce dil sınavları var.
Microsoft un yaptığı bilgisayar sertifikları var
ADOBE yaptığı grafik pragramlarının sertifikaları var. bunların hepside ingilizce.
o programda yeterliliğini ölçüyor. sınav için iyi bir para yatıryorsun.
ve yine uzaktan eğitim, üniveristlerin verdiği, yine açıköğretim gibi okunan sertifkalar mevcut.
sanıyorum bu kısım yoruma açık olur. üniversitesi ve bölüme göre değişir.
online olanlarına hiç bulaşma derim çoğunlukla para tuzağı. şnas eseri bir siteye giriyorsun. 10 soru soruyor sen şöylesin ver şu kadar para al sana sertifka diyerek tam bir çakallık peşindeler. artık
heryer sertifika çöplüğü oldu. adım başı sertifika. birde afilli bir isim bulurlar " blmemne yönetici yetiştirme programı""
zannedersin ki oradan o belgeyi alınca şirkete CEO yapacaklar :)
sertifika için kendine şunu soracaksın. Bu belgeyi alınca ne yapacam ben ?
zilyon tane kurs var saysam sayfalar yetmez, daha yeni telsiz için olanını da öğrendim
hayatında bir hedefin olacak ve diyeceksin ki ben şunu şunu yaparken bana şunlar lazım olabilir alayım dursun dersin.
birde kursların faydaları senin evde öğrenemeyeceğin bilgiler içerebilir. senin gibi kişilerle tanışırsın
bir dernek gibi yerlere üye olabilirsin. bazı dernekler öyle herkesi almazlar. ilgi alanında çevreni genişletirsin falan.
senin dediklerine gelince beden dili, stres mülakat... onlar için birşey diyemem neden istiyorsun. ama mesela hipnoz öyle herkesten alınacak bir
kurs değil. uzmanlık gerektiriyor. öyle çakma bir adamdan alırsın uyutur dahada uyandırmaz :))
. anan ağlar. hipnoz ne kadar kapsamlı bir alan herkes veremez. işaret dili olsaydı ben gidecektim. ama sadece hobi olarak. fena değil işitme engellilerle ilgili bir yerlerde çalışıyorsun. merakın varsa
kursu hangi kurum veriyor ?
öğretrmen kim?
sertifikanın geçerli olduğu yerler?
ne kadar sürecek?
ücreti ne?
-
@futurist
Bot musun? Cidden kayıt olalı 2 gün oldu biri bir konu açmış 5-6 paragraf yazı yazıyorsun. Cidden tamam hadi bilgili olduğun konuda yazıyorsun da varsayımlara giderek bari yazma kendini küçük düşürürsün , toplum içinde de.
-
erebos bunu yazdıhusnuweb bunu yazdı
Onlar hangileri,ne gibi eğitimler veriyorlar ve bunlara nerelerden başvurabilirim?
hocam once egitim almak istedigin alani belirlemen lazim.
ondan sonra kuruluslara veya sertifikali egitim veren universitelere bakabilirsin.
-
Üniversitelerin teknokentlerini ve ticaret ve sanayi odasının avrupa birliği kapsamlı projelerine ve kurslarına göz gezdir hocam. Avrupa birliğine uyum kapsamında birçok kurs v.s açılıyor ücretsiz veya çok düşük ücretlerle.
-
@futurist
sen bu sertifika programlarını nerelerden alıyordun peki?
Şimdi esasen ben Genetik okuyorum ve alabileceğim alanımla alakalı birkaç şey var bunlardan bazıları Deney hayvanları kullanma,GLP,İSG be bazı workshop lar.
Ancak bunlar çok üst düzey bir deney hayvanları kullanma sertifika programı 2 milyardan başlıyor ve ben onu 3. sınıfta felan gitmeyi planlıyorum yada 4, diğerleride aynı şekilde.
Benim istediğim sertifika programları genelde Kişisel gelişimle alakalı olacak hani birazda hafta sonlarını değerlendirme mahiyetinde.
Beden dili özellikle en istediklerim arasında adımlı bulabilirsem gitmek istiyorum, çünkü çok ilgilendiğim bir konu.
Dediklerin çok doğru ancak sertifikalı eğitim programları ne olursa olsun fark yaratıyor, yani ben hızlı okumayla alakalı birçok kitap okudum ancak dersini alanların bir farkı var.
Bana önerebileceğin kesinlikle şunu al felan diyebileceğin eğitimler varmı, mesela kim ne iş yaparsa yapsın exeli bilmeli exelle alakalı sertifika olması insan için çok iyi bir kaşe, karne mahiyetinde sonuçta, biliyorum desen bile adam bir belge isteyebilir dediğin gibi.
@husnuweb Hocam yukarıda senin içinde yazdım belki soruna cevap verebilmişimdir
-
exchanger bunu yazdı
Üniversitelerin teknokentlerini ve ticaret ve sanayi odasının avrupa birliği kapsamlı projelerine ve kurslarına göz gezdir hocam. Avrupa birliğine uyum kapsamında birçok kurs v.s açılıyor ücretsiz veya çok düşük ücretlerle.
Yav hocam çok teşekkür ederim ben sanayi odasının seminer verdiğini bilmiyordum onuda bir araştırayım bakalım.
-
Ya kursa gitmeden sertifika nasil aliriz.
-
HoLyCat bunu yazdı
Ya kursa gitmeden sertifika nasil aliriz.
Bahsettiğim online sertifika programları o hocam.
Programa katılıyosun Online, sonra yine Online sınav oluyosun sana sertifikayı kargoyla yolluyolar