folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Server İşine Girmelimiyim?

Server İşine Girmelimiyim?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Hocam hevesini kırmak gibi olmasın ama

microsoftcularımız ancak hayallerini sallıyorlar...

Kayseride okuyorum bilgisayar işi yapıyorum...

Serverla uğraşmaya başlasan, kayseride nereye iş yapacaksın???

Öncelikle bir hedef kitleyi göz önüne alır mısın?

Kücük esnaf olarak calışmak istiyorsan tabiki yapacağın şeyler var seninde...

Ama hedefi belirlerken günün şartlarına özellikle yoğunlaşmanı tavsiye ederim...

Acıkcası rezil olan şu hayat şartlarında Serverla uğraşıp senede 3 iş yapıp 2 bin kazanacağına internet kafeye oyun kurmayı öğren emin ol daha cok para kazanırsın :)

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek

Sevgili adminler ve müridler verdiğiniz bilgiler için teşekkürler... Şimdi bizim durumumuz şöyle Babam Türk Telekomdan amir sıfatıyla emekli oldu ve Suan Bi dükkan açtı Türk telekomdan iş alıyor Taşeron firma olarak iş yapıyor. Ben ve abimde Tükanın Bilgisayar ve oem ürünlerinde iş yaparak gecinmeye çalışıyoruz. Bilgisayar satışı bitti küçük işletmeler için. haftada bi 2 format için pc geliyor  o kadar... Türk telekom olmasa zaten şu krizde çoktan batmıştık zaten. Hiç değilse arkamızı yaslayacağımız bi iş var. Donanımdam anlayan eşemanımız var. Birde profosyonel programcı çalıştıracaz maaşlı babamın çevresi oldukça geniştir kayseri ve diğer çevre illerde... Kararımı verdim bu işe girmeden önce işin ehlini öğrenecez. ne nedir nasıl yapılır ilerde bi problem çıktığında takılmayacak seviyeye gelecez. sahsen ben çabuk öğrenip kavrayan biriyimdir. önce server alıp kendi dükkanımızda evimizde denek olarak kullanacaz. Zamanı geldiğinde işe baslayacaz...

hedefimiz çok çok büyük olmak deil zaten hayat standartlarımızı biraz daha yükseltmek..

Sevgilerle

Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HAXION
    HAXION's avatar
    Erkek

Server işi dedin de...

Tam olarak ne iş yapmak istiyorsun ?

Web hosting mi ? 

O zaman ufak ufak resellerle işe başlayabilirsin... 

Ama başka bir şey anlatmak istiyorsan,

Buradaki ustaların dediklerine uy.. 

Ama sana tek tavsiyem,

Hemmen büyük balık olmaya çalışma..

Büyük balığın batığı büyük olur..

İlk önce küçük balık ol..  İş yürümezse batığın ufak olur..

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek
    HAXION bunu yazdı:
    -----------------------------

Server işi dedin de...

Tam olarak ne iş yapmak istiyorsun ?

Web hosting mi ? 

O zaman ufak ufak resellerle işe başlayabilirsin... 

Ama başka bir şey anlatmak istiyorsan,

Buradaki ustaların dediklerine uy.. 

Ama sana tek tavsiyem,

Hemmen büyük balık olmaya çalışma..

Büyük balığın batığı büyük olur..

İlk önce küçük balık ol..  İş yürümezse batığın ufak olur..

-----------------------------
    zaten resellerim vardı ufak tefek kazandım o işlerden fakat server dan kastım sadece web hosting değil Firmalara email hizmeti işte okullara dersanelere hastahanelere gerekli hizmetler genel kapsamda. büyüklere yem olmamak için böyle sorup sorusturuyorum. piyasaya işi bilmeden çıkmam zaten... teknik yönden yeterli seviyeye geldiğimizde işe baslayacaz. bizim avantajımız eleman sıkıntımızın olmaması ve servis yönünden sıkıntı çekmeyeceğimiz..

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kumanaga
    Kumanaga's avatar
    Erkek
    Firewall kur hocam firmalara boşver serveri filan.

⎝Her boku biliyorsun, "Herkes" yazmasını bilmiyorsun.⎠
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

hocam açıkçası linuxçu yönümü burdada vurgulamak gibi olmasın fakat

windows server kurduğunda sanırım para ödeyeceksin bu senin gelirinden kısar.Çok iş yapman lazım ki parayı çıkar

bunun dışında işi kıvırayım linux kurayım dersen compü demiş, başkaları demiş; işi bilmen lazım.

Gerçi ikisinde de işi bilmen lazım.Server güvenliği, şu bu herşeyi bileceksin sistemi.Yok adam tutarım dersen sanıyorum oda biraz pahallıya kaçar hea kaçmasada patron modelinde ufak şekilde nasıl olur bilmiyorum seninde birşeyler öğrenmen lazım.

Bana kalırsa güçlü işler yapman lazım server nasıl yapacaksın bilmmiyorum ama evine sağlam bilgisayarlar alıp hat döşeyip bu işi yapman yaza bir merkezden kiralaman , windows- linux kurman, sistemi öğrenmen yada adam tutman gibi bir çok yola ayrılıyor kararını vermelisin bence ona göre birşey yap.

1.000 kez düşün.Rene tahribat gibi bir  yeri yönetenlerin başında kendi güvenlik sistemi falan vardı yanlış hatırlamıyorsam, compü oracle ve unix/linux üstünde sağlam, sandman aynı şekilde server linux üstünde fazlasıyla sağlam

bu kişilere danışırsan yada kafandaki soruları buraya yazarsan cevaplanır daha şekillenir.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek
    hocam bu işe girereceksem rakiplerimden daha iyi olmam gerektiğini biliyorum.. ve tökezlememek için işi iyi bilmem gerektiğinide biliyorum..şimdi kafamdaki sorunlar nerden nasıl işi öğrenebilirim. yani serverin a dan z ye herseyini bilmek istiyorum. bunu nasıl gercekleştirebilirim ne kadar zamanımı alır.

Toplam Hit: 2549 Toplam Mesaj: 28