Server Kurmak İstiyorum
-
Evimde birkaç tane siteyi barındırmak için server kurmak istiyorum. sınırsız 1mbps lik adsl var. haliyle 256 lık upload hızı var. sitelerin trafiği fazla değil ayda tüm sitelerimin yaklaşık 500 sayfa gösterimi var. şuan üzerinde uğraştığım bir projem var, o bitince yaklaşık 1500-2000 civarında olmasını tahmin ediyorum. sizce bu bağlantıyla bunu gerçekleştirebilirmiyim? daha önceden adsl ile server kurmayı deneyeniniz varmı?
-
hocam 1024/256 = download 110 KB upload 25 kb
ulaşabilceğin en yüksek hızlar bu. 25 kb senin net'inden çıkacak hızdır. Yani sitenin o andaki açılışına bağlı olarak karşındakiler sayfa görüntülerken sorun yaşar. Örneğin sitenin anasayfası toplam 500 kb civarı tamamen açılması resim şu bu. Normal site olarak düşündüğümüzde siteyi tamamen görmen 3-4 saniyeni alır ama birisi senin pc'ye bağlanınca (3-4 kişi) 10-15 saniye de siteni görüntülebilir. Bu sayı arttıkca sorun çoğalır
-
o hızla hiç birşey olmaz hocam 2 kişi bağlanır 3. kişi çıkmalarını yada sayfada işlem yapmamasını bekler zaten o hızla o 2 kişide durmaz :W
-
eğer quiknet alma imkanın varsa 5mbit up olan paketleri var 20mbps ve üstü için geçerli bu upload miktarı. 20mbits fiyatı ise 69 TL
Yani hiç değilse ortalama 2,5 mb saniyede download 600 kb'a yakında upload yaparsın
-
kardeş bence vps server kirala hesaplı oluyor bi araştır istersen hiç evde kafanı ağrıttığına değmez..
-
benim net hızım 4096 / 1024 ben server kurabiLir miyim kurarsam performansım nedir..
-
Quicknet malasef oturduğum mahallenin yanından bile geçmiyor :)
VPS'i ilerisi için düşünebilirim ama şuanda en ucuzu aylık 35TL + KDV vermek istemiyorum.
Projem tutarsa öle bi seçenek düşünebilirim.
Peki bu datacenterlar nasıl oluyor bu konuda bir bilginiz varmı? mesela benim kendi makinemi datacentera koymak nasıl olur? Ayrıca izmirde düzgün datacenterlar nelerdir?
-
normal hosting işini görmüyo sanırım ?
-
ntxsoft bunu yazdı:
-----------------------------Quicknet malasef oturduğum mahallenin yanından bile geçmiyor :)
VPS'i ilerisi için düşünebilirim ama şuanda en ucuzu aylık 35TL + KDV vermek istemiyorum.
Projem tutarsa öle bi seçenek düşünebilirim.
Peki bu datacenterlar nasıl oluyor bu konuda bir bilginiz varmı? mesela benim kendi makinemi datacentera koymak nasıl olur? Ayrıca izmirde düzgün datacenterlar nelerdir?
-----------------------------hocam sen 50 liraya yakın paraya pahalı diyon. datacenter'lara git bakalım 1mpbs fiyatlaına bak ne kadar veya paylaşımlı hatlara bak. Cebinden ii para çıkar aylık maddi durumun karşılamayabilir yani 50e yakın parayı vermek istemeyen onada pahalı der. o yüzden ya vps al yada kendi makinene host kur 1 arkadaşn girebilri anca..
-
hiç uğraşma değmez kurdun hadi aşırı ısınacak makina napacaksın hadi kışın o sorunu aştın dielim elektirikler kesildi 10 dakika ups dayandı ya sonra siteler kapalımı kalıcak? hiç uğraşma ver 40-50 adam gibi bi vps al hatta 1-2 arakdaş birleşipte alırsanız 10 20 lira bişi düşer sana
-
2000 hitli bir site için VPS ye neden ihtiyaç duyuldugunu anlamıyorum :) hosting al hoca sen.. normal hosting..