folder Tahribat.com Forumları
linefolder Yazılımlar / Diğer Programlar
linefolder Server Sahipleri Uzak Masaustu İcin Kullandigi Programlar

Server Sahipleri Uzak Masaustu İcin Kullandigi Programlar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Aslinda bunu anket olarak yapmak istiyordum belki ilerde anket olarakda acabilirim.

serveri olanlar, hosting sahipleri veya evdeki bilgisayarina sirketten, sirketteki bilgisayarina evden baglanti kuranlar

genellikle hangi program kullaniyorlar.

merakim su yuzden adam kendi serverini yonetmek icin baskasina trojen yazanlara bile rastladim.

uzak masaustu icin hangi programlari kullaniyorsunuz. aslinda altina sebebide su yuzden derseniz iyi olurdu 

underzero

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Puro Sever
    Mr_Dark
    Mr_Dark's avatar
    Erkek
    Ben VPS Satın alındığında Hep Windows Uzak Masaüstü kullandım niye bende bilmiyorum :)

!!!!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    8mm
    8mm's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Under'ım,

Server'ın hangi işletim sistemi ile koştuğunu da söylersen ona göre yazabilirim belki birşeyler.

Kimse sana özgürlük veremez. Kimse sana eşitlik veya adalet veya başka birşey veremez. Eğer adamsan, sen alırsın. 8mm@tahribat.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

ozellikle yazmamistim en azindan linux kullananlarda su programi kullaniyorum dedigi zaman bir kaynak olusmus olurdu.

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek
    walla server değildi bir bilgisayar bağlanmak izddeiğim zaman teamvieweri kullanıyorum önceden windowsun dalgasını kullanıyordum :D

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    8mm
    8mm's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Şu an kullandığım topoloji için server vaya client lara bağlandığım rdp ve bu sistemlerin güvenliği için izlediğim yolları anlatmaya çalışayım.

Under'ın özel isteği üzerine güvenliği de anlatayım bunun için öncelikle şemayı anlatmak gerekiyor.

Biraz karışık gelebilir fakat okuduğunuzda kafanızda az çok ne oturtmaya çalıştığım belirecektir.

Öncelikle 3 g.shdsl (2x2) ,1 Frame Relay ,1 adsl (4-İl merkez VPN) ve 1 Uydunet 10mbps bağlantı ile kurulmuş bir networkümüz var. Toplam 4 server fiziksel olarak, 5 server da virtual olarak çalışmakta.

Bunlardan 1'i hem local DC hemde webserver olarak çalışmakta.Direk G dot çıkışı var.
    Diğer server localdeki bir yazılımın takibini yapıyor aslında çok gerekli olmasa da onun çalışmasında sakınca görmüyorum, görmüyorum çünkü şu sıralar load balancing yada line fail load balancing olayına yoğunlaştığım için onu yakın zamanda yoracağım.

Virtual 5 farklı server daha var sistemde.
    Benim güvenliğimi sağlayan makinalar aslında bu 5 virtual makina :)
    Neden fiziksel değil virtual makinaları tercih ettiğimi soracak olursanız da en başta virtual makinaların 1-Kurulum sorunu yoktur , 2-Donanım sorunu yoktur 3. olarak sa hepsini tek bir ekrandan manage edebildiğim Virtual Server özelliğini kulanıyor olmam. Tabi daha kullandığım birçok avantajı var.

Virtual serverlar şöyle:

1-Linux Firewall Server (PfSense)
    2-Backup Server ( Acronis echo )
    3-Antivirus Server ( Symantec )
    4-Network Analiz Server
    5-Proxy cache server.

Bu virtual makinaların hiçbirine dokunmuyorum. Firewall sistemi çok iyi oturdu. Open source olmasında dolayı bir çok şeyi ekleyip çıkarabiliyorsunuz. Donanımsal firewall daki tıkılıp kalma sendromunu burada yaşamıyorsunuz. Firewall problem çıkarırsa yada birşeyi çözümleyemez ise doğal olarak nete çıkışları kapatıyor. Böyle bir durumda internet kesintisi olmamı için proxy cache server anlık load balance yapabiliyor. (Tabiki yine firewall gibi işlem yapıyor.)

Backup server ise benim ağımın en sevdiğim parçası,ısırasım geliyor, sanırım aşığım..Hehe :) Backup serverda belirlenmiş çoklu görevler vardır.Örneğin clientlar için belirlediğim günlerde akşam kapalı olan makinaları aynı anda açıp yaklaşık 300 saniye kadar bekliyor. (40 makinanın açılması o kadar sürmez aslında ama bu bir önlem.) Belirlediğim dizinleri sırayla yedekleyip ağa dahil bir network storage diske o günün tarihini atarak yazıyor.Bu yedekleme sıralıdır. Tüm makina yedeklerini bitirdikten sonra da açtığı tüm makinaları sırayla kapatır. Yedekleme işleminde sistem clientların belirli dosyalarını, server side ise her zaman full backup alır. Ayrıca bu virtual server üzerinde çalıştığı Baba Server'nda hergün saat 22:01 'de differantial backup da alır. :) İçteki dışı, içteki tüm ağı,içteki içi,içteki içi dışı her yeri yedekleyebiliyor. :)
    Bunun için o makinada bir program kurmama da gerek kalmyor.

Neyse çok uzuyor destanvari birşey olmasını istemiyorum. Laf lafı açıyor.Bitiremeyeceğim.

Özet olarak aslında,

Sisteme çok sık uzaktan bağlanmam gerekmiyor. Eğer bağlanmam gerekirse networkde sadece belirlediğim makinalara erişim var. RDP sadece 2003 Pcserver kabul ediyor.Diğerleri yasaklı. 2003 üzerinden networdeki tüm makinalara ulaşabiliyorum.(O makina kapalı olsa dahi.)

Genel olarak VPN ler için RealVNC , Bazı pcler için de Logmein kullanıyorum.Ama illa da gireceksem RDC üzerine tanımıyorum.Bill amca yapmış sağolsun.

Yinde bağımsız yönetim yerine merkezden yönetim taraftarıyım.

ek under: guvenlik icin ne yaptiginida yaz, vpnc, tek ip vb...

Kimse sana özgürlük veremez. Kimse sana eşitlik veya adalet veya başka birşey veremez. Eğer adamsan, sen alırsın. 8mm@tahribat.com
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikret
    Fikret's avatar
    Erkek

windows icin uzak masaüstü bağlantısı, linuxta ssh ile yönetim icin putty kullanıyorum. artık linux serverım yok ama :D varken uzakmasaüstü lazım olmuyordu fakat arkadasım yanlıs hatırlamıyorsam kendi sunucusu icin vnc viewer kullanıyordu.

screw you guys! i"m goin" hoooome!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hotboy
    hotboy's avatar
    Erkek
    eğer soruyu yanlış anlamadıysam, Team Viewer
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UmuT38
    UmuT38's avatar
    Erkek

TeamViewer , logmein , uzak masaüstü , radmin'i kullanıyolar.

Eger "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebiLeceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü Bu dünya "üç" günLük dünya AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek
    hakan1910 bunu yazdı:
    -----------------------------

kimler kullanıyorlar :S

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UmuT38
    UmuT38's avatar
    Erkek

wert bunu yazdı:
    hakan1910 bunu yazdı:

kimler kullanıyorlar :S

staj yaptıgım yerdeki proramcılar kullanıyolardı.

Eger "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebiLeceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü Bu dünya "üç" günLük dünya AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
Toplam Hit: 4243 Toplam Mesaj: 27