folder Tahribat.com Forumları
linefolder Microsoft Windows Ailesi İşletim Sistemleri
linefolder Serveraid 6İ İle Winserver 2003 Kurulumu[Yardım]

Serveraid 6İ İle Winserver 2003 Kurulumu[Yardım]

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Erkek

Evet arkadaşlar elimde IBM marka büyük bir server var işyeri için kurulacak daha önceden içinde Win 2000 server vardı çöktü disklerden biri elektirik voltajıyla alakalı. Şimdi format atıcam ama o kadar kolay değilmiş internette de raid ile Win server kurmakla alakalı döküman bulamadım raid kullanımını öğrendim diskleri array olarak birleştiriyoruz ve daha sonra synchronize edioruz. İnternette ardından kuracağınız işletim sisteminin cd sini takın ve devam edin diyorlar. Fakat böyle yapınca Win Server 2003 cdsini taktığımda hangi diske yükleyelim bölümüne geldiğinde kur hiç bir disk bulunamadı diyor. Çıldırmak üzereyim synchronize işlemi de baya uzun sürüyor. Bildiğim kadarıyla burada IBM kullanan abilerimiz vardı.

Gerçekten çok önemli yardıma ihtiyacım var... Teşekkür ederim şimdiden...

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

disklere yüksek voltaj geldiyse duasını oku .
    sector arızasıda cıkarmış olabilir .
    Geçmiş olsun hocam üzüldüm .

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Erkek

3 Disk vardı zaten içinde hocam bi tanesi yandı gitti puf oldu çıkarttım iki diskle de çalışabilir durumda array olarak bağladım raidde sorun yok fakat win cd si ile nasıl kurulum yapıcam windows kur hiçbir harddisk bulunamadı diyor raidde yapılacak bi işlem daha var heralde :S

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

biraz daha acarsan araştırabilirim . 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zputnik
    zputnik's avatar
    Erkek

ZoRKaYa bunu yazdı:
    -----------------------------

Evet arkadaşlar elimde IBM marka büyük bir server var işyeri için kurulacak daha önceden içinde Win 2000 server vardı çöktü disklerden biri elektirik voltajıyla alakalı. Şimdi format atıcam ama o kadar kolay değilmiş internette de raid ile Win server kurmakla alakalı döküman bulamadım raid kullanımını öğrendim diskleri array olarak birleştiriyoruz ve daha sonra synchronize edioruz. İnternette ardından kuracağınız işletim sisteminin cd sini takın ve devam edin diyorlar. Fakat böyle yapınca Win Server 2003 cdsini taktığımda hangi diske yükleyelim bölümüne geldiğinde kur hiç bir disk bulunamadı diyor. Çıldırmak üzereyim synchronize işlemi de baya uzun sürüyor. Bildiğim kadarıyla burada IBM kullanan abilerimiz vardı.

Hocam raid kartının driveri bir diskete atman  lazim oncelikle.. İçinde Oemsetup.txt tarzı bir kaç dosya var. Win2k3 cdsinden boot ettikten sonra yanlis hatirlamiyorsam ya f2 ya f6 basarak gelen mavi ekranda gerekli ek raid sürücülerin kurulumunu yapacaksın. Sonuç olarak işletim sistemi kurulumun raid kartını görecek ve dolayısı ile disklerini de.

Canını sıkacak bir durum değil yani..

@ Amd-x

Zorkaya arkadaşımı array oluşturmuş hocam. Bad sector tarzı bişi olsa array yapılandıramazdı.

İpimle kuşağım..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

zputnik bunu yazdı:

ZoRKaYa bunu yazdı:

Hocam raid kartının driveri bir diskete atman  lazim oncelikle.. İçinde Oemsetup.txt tarzı bir kaç dosya var. Win2k3 cdsinden boot ettikten sonra yanlis hatirlamiyorsam ya f2 ya f6 basarak gelen mavi ekranda gerekli ek raid sürücülerin kurulumunu yapacaksın. Sonuç olarak işletim sistemi kurulumun raid kartını görecek ve dolayısı ile disklerini de.

Canını sıkacak bir durum değil yani..

@ Amd-x

Zorkaya arkadaşımı array oluşturmuş hocam. Bad sector tarzı bişi olsa array yapılandıramazdı.

oda doğru.. :F

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Erkek
    zputnik bunu yazdı:

atman  lazim oncelikle.. İçinde Oemsetup.txt tarzı bir kaç dosya var. Win2k3 cdsinden boot ettikten sonra yanlis hatirlamiyorsam ya f2 ya f6 basarak gelen mavi ekranda gerekli ek raid sürücülerin kurulumunu yapacaksın. Sonuç olarak işletim sistemi kurulumun raid kartını görecek ve dolayısı ile disklerini de.

Heh hocam atladığım nokta burası nasıl yapacağımı bilmiyorum elimde Ibm 7.00 Support CD var raid i bu cd ile başlatıyorum bu dediğin driverda bu cdnin içindemi ve bildiğimiz 3,5 disketin içinemi atıcam bu konuda bi bilgi verirsen halledicem galiba :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zputnik
    zputnik's avatar
    Erkek

ZoRKaYa bunu yazdı:
    zputnik bunu yazdı:

atman  lazim oncelikle.. İçinde Oemsetup.txt tarzı bir kaç dosya var. Win2k3 cdsinden boot ettikten sonra yanlis hatirlamiyorsam ya f2 ya f6 basarak gelen mavi ekranda gerekli ek raid sürücülerin kurulumunu yapacaksın. Sonuç olarak işletim sistemi kurulumun raid kartını görecek ve dolayısı ile disklerini de.

Heh hocam atladığım nokta burası nasıl yapacağımı bilmiyorum elimde Ibm 7.00 Support CD var raid i bu cd ile başlatıyorum bu dediğin driverda bu cdnin içindemi ve bildiğimiz 3,5 disketin içinemi atıcam bu konuda bi bilgi verirsen halledicem galiba :)

valla hocam şirket geneli ıbm ile fazla çalışmadık. hpde smartstart diye bir cd var hem raid tanımlayım hem de sana uygun olan işletim sistemi kurulumu yapabiliyorsun. ama bildigim kadarı ile IBM model no olarak aratırsan gerekli driverlara ulasirsin. Ki zaten support cd icinde driver olmasi lazim ki o cd raid kartı gorup gerekli işlemleri yapmis olsun. evet bildigimiz diskete atacaksin dedigim driverlari. İstersen baska bir pcde takıp bakıver bir cdnin içeriğine.. Raid / Raid controller adlı bir klasor illa ki vardir sanırım, o işini gorur. Hiç olmadı bana modeli yazıver ben de bir bakayım netten raid driveri neymis.

İpimle kuşağım..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Erkek
    Tamamdır hocam çok sağol deniyicem cd'nin içinde linux,windows,os2 ... fln klasörler var windows un içinde win2k_xp,win2003,winnt klasörleri var win 2003 ün içinde sata ve scsi sata'nın içinde driver ve cmdline, driver'ın içinde txtsetup.oem,raiddisk1,aac,aaccin.dll vs. bi kaç dosya var bu galiba :)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zputnik
    zputnik's avatar
    Erkek

ZoRKaYa bunu yazdı:
    Tamamdır hocam çok sağol deniyicem cd'nin içinde linux,windows,os2 ... fln klasörler var windows un içinde win2k_xp,win2003,winnt klasörleri var win 2003 ün içinde sata ve scsi sata'nın içinde driver ve cmdline, driver'ın içinde txtsetup.oem,raiddisk1,aac,aaccin.dll vs. bi kaç dosya var bu galiba :)

----------------------------

Tam olarak bahsettigim şey de buydu hocam. Kolay gelsin. xD

İpimle kuşağım..
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Erkek
    Sata hard diskin modeli: 8B073J0 73.4 GB büyüklüğünde. Win server 2003 yüklicem fakat sata olduğundan dolayı driverları bir diskete atmam gerekiyormuş driverlar uyuşmadı bendekiyle acaba elinizde varsa paylaşırmısınız yoksa da araştırırmsınız aradım taradım bulamadım :/
Toplam Hit: 2913 Toplam Mesaj: 12