Ses Dalgası Üzerinden Yayılan Malware
-
ses dalgası tam oturmamış bence. ultrasonic sensörlerin çalışma prensibini biraz değiştirmişler olay o. standart bilgisayarda o frekans değerlerini input olarak alıp işlem yapacak donanımlar yok diye biliyorum. biraz abartılmış ya da yanlış aktarılmış bir haber diyebilirim. 20.000 hz(20khz) gibi bir frekans kullanıyor ultrasonic sistemler. kaldı ki düşük frekans yüksek güç ilişkisini göz önünde bulunduracak olursak 20 metreye tamamım. ama 1 km uzaklığa ara bağlantılarla veriyi iletirken hiç mi bozulma olmayacak. kaldı ki 20 bit veri uzunluğu. 1'er 1'er veri kaybı yaşansa bile uzak mesafede verimsiz olacak yanlış sonuçlar verebilecek. şimdi diyeceksiniz ki hata düzeltmesi yaparız. abi 20 bit için her düğümde ya da 10 düğümde bir hata düzeltmesi yaparsanız maliyeti arttırmış olursunuz ki karmaşıklık da cabası. daha bir sürü etmen... ha dersinizki ben çıkış gücünü yüksek verip geniş alana yayılabilirim o zaman da senkronlamayı göz önünde bulundurmanız lazım. son olarak başta söyleiğimi yineliyorum ses dalgası tabiri doğru bir anlatım olmamış.