Ses Kalınlaştırılabilir Mi ?
-
http://www.youtube.com/watch?v=CczsKvR_9Hs
Anlatmış bak burda bizim "ea sports tını game" amca :d
SinusX tarafından 31/Oca/13 00:47 tarihinde düzenlenmiştir -
kafkafkaf bunu yazdı
kesinlikle olay diksiyon ve ses eğitiminde bu konuda yüzlerce kitap var, seminer var, kurs var.
benim sesde boru gibi, kendim bile konuşurken rahat edemiyorum,
ama çok ve sürekli bir çaba gerektiği için hiç uğraşmadım.
şu adam gibi sesim olması için nelerimi vermezdim...
Bu herifin sesine hastayım zaten.
@ SweetyVolty :
Hocam hormon tedavisidir. Ergenlikte sıkıntı varsa destekliyormuş. O şekilde sanırım.
-
@ SinusX
Hocam orada tam olarak ne diyor bilen var mı :D tını kısmında.
Ben küçükken EA sports "cd" game sanardım.
Babamın dükkanda siya-beyaz bilgisayar vardı. Bilgisayarın içinde Alcatraz diye bir oyun vardı. Bıçak falan atardık.
Ona girmek için cd falan yazardık (konsol komutları işte). Onunla alakalı sanardım. Hiçte aklıma gelip araştırmadım.
Edit:
EA Sports it's in the game imiş.
http://www.uludagsozluk.com/k/ea-sports-it-s-in-the-game/
Ayro tarafından 31/Oca/13 00:55 tarihinde düzenlenmiştir -
testesteron olayı, sigaranın etkisi aslında kalınlık değil derinlik, o yumurta olayları falan hikaye biraz araştırın ses ile ilgili forumları hepsinden bahsetmişler, sana tavsiyem ses tellerini rahatlatan ve sesini bulmanda yardımcı olacak şey banyo yaptıktan sonra ya da banyoda şarkı söylemen ya da denemelerini yapman, gırtlağı en iyi rahatlatan şey su buharıdır.
Sesi kalınlaştırabilirsin, ses tellerini kaslarımızla kontrol ederiz, ergenlikte çatallanma da o yüzden olur kaslar değişime uğradığı için kontrol zordur o nedenle o çılgın "iiiy" seslerini duyarız. Kasları kullanmayı öğrenirsen sesinide kalınlaştırabilirsin, diyafram olayı doğru, diyafram olayını özellikle mikrofon başında kullanmak gerek çünkü kulaklarımızın aksine mikrofonlar kemik iletimini duymuyor o nedenle sadece havadaki titreşimleri alıyor.
-
Bitter çikolata + Sigara deneyebilirsin. Kalıcı olmasını istiyorsan hormon lazım :)
-
hava durumunu sunan adam çok zikici bir sesi var
-
Peroksit bunu yazdızumsuk bunu yazdı
Abicim estetik falan değil yahu.
Basit teknikler vardır ; operacıların, tiyatrocuların kullandıkları.
Normalde bende kalın çıkartabiliyorum. Fakat en fazla 5 dakika sonra hoop hepsi gidiyor. Adamlar 1-2 saat boyunca öyle takılabiliyor.
Bunlar için falan teknikler , bilgiler, birşeyler var mı merak ettim.
STVde oyunculuk yapan arkadaşıma sordum :D ağzının içine yumrugunu sokup alıştırma yapsın dedi :D
yuh oha amına koyim o ne lan ? ağza yumruk soka soka kafayı yedi tabi amuğa koduklarım, dizileri efektsiz sürüyolar piyasaya
-
bende gerçek gibi bütün hayvanların sesini çıkartabiliyrdum yaş büyüdükçe hiç yapamaz oldum mk
-
isot ye :D
-
Ergenlik dönemimde,sesim acaip inceydi hatta cümlenin sonunu getiremeden sanki sesi nefesim kısılıyodu.
doktora gittim, ameliyat dedi. ses tellerimi fırçalamışlar,hazır ellerini vurmuşken bademcikleri almışlar.dilimin altı bağlıydı onu kesmişler vs...
sonra sesim bi kalınlaştı korku filmi gibi oldu.çevrem alışana kadar neler çektim....şimdilerde necati alemdar'a dublaj yapıcak ses tonundayım o_0
kaç sene geçti aradan neler çekmişti hey yavrum hey.