Sesi Yalıtan Kulaklık Var Mıdır

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

İşyerinde gürültü oluyor, konuşmalar vs. Kod yazan adam için iğrenç bir durum.

Kulaklıkla müzik dinlemek istemiyorum, sebebini altta açıklıcam. Ama gürültüden kurtulmak için başvuruyorum.

Yüksek oranda sessizlik sağlayabilecek birşey var mıdır? Kulağıma takabileceğim? Sessizlik istiyorum sadece, saf sessizlik...

Müzik, insan beynini köreltiyor. Benim gibi durmadan düşünceler içinde olan bir insan için o kadar zor ki. Her anım her saniyem birşeyleri düşünmekle geçen biriyim. Tek düşünmediğim an uyurken heralde... Bazen o kadar bunalıyorum ki bişeyler düşünmekten, düşüncelerden uzaklaşmaya çalışırken bile nasıl uzaklaşırım diye düşünüyorum, zor bir durum benim için. Hal böyle olunca, daha önceden dinlemiş olduğum müzikler kafamda çalıyor; yürürken, çalışırken vs. Bu da sinirlerimi bozuyor. 1 hafta hiç müzik dinlemedim ve zihnim o kadar sağlıklı bir hale gelmişti ki. Müzik çalan yerlerden uzaklaşıyordum, böyle olunca çok mutluydum.  O kafamda çalan nağmeler son bulmuştu ama işyerinde mecbur kalıyorum. Düşüncelerden uzaklaşmanın yolunu bulamadım, nietzsche' nin baca temizleme adında bir yöntemi vardı bir kitabında onu denemeye çalıştım ama sadece takıntılardan uzaklaştırıyor. Sonuç olarak, müziği atsam da olur :)

Şu anki çözümüm müzik yerine, ateizm tartışmaları, belgeseller dinlemek ama bu da işe odaklanmamı engelliyor. Ayrıca dinleyecek tartışma da belgesel de kalmadı :)

Düşüncelerinizi ve önerilerinizi merak ediyorum...

Hello, i am nothing. I come from Neverland.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

Tek başına çok sessizlik sağlayan görmedim.  Pres denemeleri yapanlar kulak içi tıkaç + kulaklık (POLİGONU TAKTİKLARİNDAN ) takıp deneme yaparlar di .

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    burhan808
    burhan808's avatar
    Erkek

Kulakici silikon tikac, eczanede vardir. Kulaginin seklini alanlardan olmali, kulagini temiz tutmaya ozen goster. İlk baslarda alisma evresi sikinti olabilir ama inan en yakin cozum bu.

"O da Senden Razi Dön Rabbine"
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShyRain
    ShyRain's avatar
    Erkek

Datacenterda çalışan kişiler için bir kulaklık var kullandım hatta adını bilmiyorum bulursam eklerim.

Olayı da şu, makinaların uğultusunu kesiyor ama yanında konuşan adamı rahatlıkla duyuyorsun sadece tek kötü yanı çok büyük kulağını içine alıyor...

Buldum ,  "Datacenter Noise Canceling Headphone"  diye arat bulursun

mesela şu ;

http://www.amazon.com/Sony-MDR-NC50-Noise-Canceling-Headphones/dp/B0007N55OQ/sr=8-1/qid=1163179023/ref=pd_bbs_sr_1/104-1893536-4549558?ie=UTF8&s=electronics

ShyRain tarafından 18/May/15 09:28 tarihinde düzenlenmiştir

Computer Engineer/SyStem Analyst/ Coder ShyRain
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek

Odaklanmayı sağlamak sesi komple kesmekten daha kolay ve ucuz. Yaşadığımız dönemde süper sessiz hiçbir yer yok, ne yazık ki.

Beynini işine yönlendirmek ve dış seslerden olabildiğince kaçabilmek için beyaz gürültü (white noise) seslerini dinleyebilirsin. Enstrümantal müziklerin ders esnasında tercih edilmesinin sebeplerinden birisi bu. Eserde söz olmadığında beynini fazla yormayan ama aktif tutup oraya ve diğer ilgilendiklerine odaklanmanı sağlayan bir mekanizmaya sahip. Odaklanma kısıtlı bir güce sahip olduğundan bunu kendi elinle yönlendirmen üçüncü uyarıcıyı etkisiz bırakmana sebep olabiliyor. 

İlk dinleyişte alışamayabilirsin. Biraz süreklilik gösterdikçe faydasını görürsün. 

Sesi komple engelleyen tıkaçlardan taktın mı da %100 sessizlik olmaz. Bu sefer dışarıdan gelen uyaranlara daha dikkat kesilirsin daha çok dikkatin dağılır, odaklanamazsın. O ufak tıslamalar bile uyarılmanı sağlar.

http://www.youtube.com/watch?v=WPni755-Krg

Mesela örnek olarak bunu koyabilirim. Bir süre dinledikten sonra dış sesleri olabildiğince unuttuğunu farkedeceksin.

Video başlığındaki  gibi özel dalga boyları, özel sesler değil bunlar. Üfürükçülerin kullandığı otlar gibi kudretli özellikleri yok. Basit beyaz gürültüler. Muhtemelen ucuz bir yöntemle oluşturuldular. Fakat etkileri beynin yapısından ötürü şaşırtıcı.

Austen tarafından 18/May/15 10:01 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Velespit Kampçısı
    ruhi
    ruhi's avatar
    Erkek
    ShyRain bunu yazdı

Datacenterda çalışan kişiler için bir kulaklık var kullandım hatta adını bilmiyorum bulursam eklerim.

Olayı da şu, makinaların uğultusunu kesiyor ama yanında konuşan adamı rahatlıkla duyuyorsun sadece tek kötü yanı çok büyük kulağını içine alıyor...

Buldum ,  "Datacenter Noise Canceling Headphone"  diye arat bulursun

mesela şu ;

http://www.amazon.com/Sony-MDR-NC50-Noise-Canceling-Headphones/dp/B0007N55OQ/sr=8-1/qid=1163179023/ref=pd_bbs_sr_1/104-1893536-4549558?ie=UTF8&s=electronics

linuxta da benım kulaklıktan ses gelmiyor. :)) wifi sorununu aştım fakat hoparlörden gelen ses kulaklıktan gelmiyor. bi ara bi kaç kod yazıp çalıştırdım ama  resetleyınce 2ci seferde çalışmadı. kalıcı çözumu nedır. :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uLtRaLoVeR
    uLtRaLoVeR's avatar
    Erkek

Sesi kesmek için davulcu kulaklığı da deneyebilirsin. Biraz kaba ama bateri çalarken onun sesini bile büyük oranda kesiyor. :)
    http://www.gitarpark.com/vic-firth-db22-koruyucu-davul-kulakligi

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Hocam makul bir kulakiçi kulaklık alabilirsin.

while (1<2)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

hocalar kulağım rahatsız. Kulak içi kulaklık ya da tıkaç gibi şeyler kullanamıyorum.

@ShyRain, hocam buna bakıcam. Türkiyede bulabilir miyim acaba?

@Austen verdiğin müzik cidden etki ediyor ama onu 9-10 saat dinleyemem hocam, kafayı yerim sanırım :D

@uLtRaLoVeR, büyük değilse bu da olabilir 

Ama bu tarz birşey alıcam.

Hello, i am nothing. I come from Neverland.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Hali vaktiyle böyle bir şeyi ben de aramıştım. Özellikle günümüzde çok lazım bir şey haline geldi. Apartmanda yaşamayı bilmeyen köyden indim şehire tiplerin gece çıkardıkları gürültüler, patinaj sesi çıkaran apaçi arabaları, gece 2'de korna çalarak geçen anası babası belirsizlerin oluşturduğu konvoylar, haftaiçi gece yarısı havai fişek atan tipler derken bu liste uzar gider. Bu ülkede insan olanın katil olmaması ve ruh sağlığını koruyabilmesi için bunun en kalitelisine ihtiyaç var.

λ
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MUBARIZ
    TorNaVida
    TorNaVida's avatar
    Erkek

http://www.bahriyeli.com.tr/atis-kulakligi-katlanir-tip.html

Ben şu tarz bişey kullanıyordum çok aşrı derecede yanımda bagırmadıkları surece diğer sesleri duymuyordum.

47 ermeni köpeğini tek başına geberten KAHRAMAN TÜRK ŞEHİTİ MÜBARİZ İBRAHİMOV.
Toplam Hit: 2101 Toplam Mesaj: 19