folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Sesimiz Görüntümüz Yaydığımız Sinyaller Bunlara Ne Oluyor

Sesimiz Görüntümüz Yaydığımız Sinyaller Bunlara Ne Oluyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

son iki yorum dışındaki yorumların elle tutulur hiçbir yanı yok :|

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek
    Bilimsel konulara dini cevaplar vermek gözleri doğuştan kör olan bir kimseye renk tarif ettirmeye benzer :P Her neyse uzaya yayılan ışıkları kara delikler tarafından yutulduğunu duymuştum.

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    VisualBoy
    VisualBoy's avatar
    Erkek

Robinson_Crusoe bunu yazdı:
    -----------------------------

http://c1204.hizliresim.com/w/l/4lyz2.jpg

http://c1204.hizliresim.com/w/l/4lz0d.jpg

cocuklari pek sevmem ama Rabbim bu nasil bir sekerliktir yav. anali babali buyur insallah...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

GusFring bunu yazdı:
    Bilimsel konulara dini cevaplar vermek gözleri doğuştan kör olan bir kimseye renk tarif ettirmeye benzer :P Her neyse uzaya yayılan ışıkları kara delikler tarafından yutulduğunu duymuştum.

karadeligi birak. sen gunes aldigin aldigin isigi yutmaktasin, gelen isik bir sekilde enerjiye (gunes altinda durunca isinman gibi) donusmektedir. ayrica fotonlarin kutlesinin olmayisinin savunuldugu bir dunyada, bu kutlesiz olarak kabul edilen fotonlarin momentumundan bahsedilmekte, kisaca tespit edilebilecek veya edilemeyecek bir miktarda da olsa isik farkli bir formda enerjiye donusmektedir. ayrica fotonlarin momentumu uzerine Turkce kaynak bulabilirsem hemen paylasacagim.

HolyOne'a ulasinca, bildirecegim...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    slanger
    slanger's avatar
    Erkek

şimdi ses ve ışık ısıya dönüşüyo diye biliyorum ama bununla çelişecek durumda yüzyıllar önceki konuşmaların dinlenebilir olduğunu duymuştum (nerden duydum bilmiyorum :D)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Erkek

Çok bilgi kirliliği var çok, öncelikle dalga fiziği bilmek lazım yorum yapabilmek için, elektromanyetik dalgalar dediğin mevzu çok derin bir mevzu, sana çarpan fotonların atomları titreştirirken enerjisini kaybetmesi, efendim dalgaboyunun büyümesi, veya dünyanın içine girmesi bir başka yerden çıkmak üzere, hatırladığım kadarıyla güneş merkezinden güneş yüzeyine binlerce yıl sürüyordu gelmesi, neyse devam edecek olursak uzayda bir yerde küçükken havaya tuttuğun lazerden çıkan ışın hala yol alıyor, ama sen ışından daha hızlı hareket edemeyeceğinden gidipte önüne geçip işte bu lazer nerden fırlatılmış kim fırlatmış diye bakamazsın dolayısıyla bunu kullanabilme ihtimalin yok. İkinci bahsetmek istediğim konu ileri geri hareket eden ses dalgaları, şimdi şöyle belirteyim, kumsalda dalgalar tarafından yıkanan bölümde yürüyorsun, arkana baktığında hiç iz göremezsin değil mi ? Neden göremezsin, doğa senin bıraktın izi silmiştir, sen konuştuğunda oluşan dalgalar belirli bir enerjinin altına düştüğünde doğa tarafından silinir, şöyle söyleyeyim, sen bir ses dalgası oluşturdun, sestellerinden başlayarak bir titreşim oluştu, ancak bu titreşim küçüldü küçüldü artık özel makinelerle duyulacak hale geldi, hoop bir şimşek çaktı senin o sisteme kazandırdığın (kapalısistemolduğundandolayı) rezonans bozulur, bir de dünyanın soğuma teorisi var, kısaca bahsetmek gerekirse, dünyanın etrafında gaz yok, dünya sürekli güneş tarafından ısınıyor, peki dünya nasıl oldu da lav topundan soğuya soğuya bu hale geldi ? Bunlar derin konular çiceklerim, atmosferin en üst tabakasındaki atomun altındaki atom tarafından titreştirildiğinde kütle çekimden dolayı o atomun geri gelmesi ama enerjisinin aynı olmaması falan, kuranla falan açıklanmaya kalkınmış, komik olmayın diyorum başka da bişi demiyorum burda denizler karışmıyor kuranda yazıyor diye boş boş konuştunuz sonra bir baktık ki orda denizler karışıyor, ispatladık burda kimse de başını iki elinin arasına alıp düşünmedi, hala çıkmış bunlar aslında kuranda yazıyor tarzında yazı yazan adamlar var.

edit: Okudum çok dallanmış budaklanmış çok basit bir örnekle açıklıyorum, ekranına bakıyor olduğun bilgisarın çalışma prensibi 0 1 lerdir, aynı zamanda veri depolamada da bunlar kullanılır, sen hdd'ı asitin içine attın ne bilim nükleer reaksiyona soktun, ordaki 0 1ler yok olmaz, varlığını sürdüdür ancak artık o 0 1 dizilerinden senin ne depoladığın anlaşılamaz, demek istediğim hiçbir zaman sezarın veya kleopatranın sesini bize verebilecek bir makine olmayacak, zaten tahminen bugüne kadar 120milyar insanın yaşadığı düşünülüyor, arkadaş sen onca şimşek onca gürültü deprem sel, efendim çekirge sürüsünün çıkardığı ses filin zooolaması arasında insanınkine ulaşacaksın bir de onun arasından istediğin kişiye ulaşacaksın bu şeye benziyor, nuhun milyonlarca türe ait çiftleri bir gemiye sığdırmasına. O kadar büyük geminin iskeletini biarada tutmak için gereken çiviyi çakacak çekiç onlarca ton ağırlığında olmalı, neyse konu yine dallanıp budaklandı bunlar hep ilumunatinin oyunlar dostlar.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wking
    wking's avatar
    Erkek

DrkDvl bunu yazdı:

bildiğim kadarıyla ses havada kaybolmuyor. cografya hocamız sölemişti su an sınıfta konustuklarımızı karsı binadakiler aletlerle duyabilir isteseler demişti aletten kasıt mikrofon falan değil :D 

Mikrofon ile ses zaten duyulmaz.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    _PesimisT_
    _PesimisT_'s avatar
    Erkek

overbite bunu yazdı:

Ephesus bunu yazdı:

Sesin kaybolması imkansız. evrende yol alır ve devam eder. ha frekansı falan düşüyodur bi olayları vardır onları bilemem. Işık da kaybolmaz evrende alır yürür. Mesela geçtiğimiz yıllarda bir gök cismi patlaması falanı olmuştu onun ışığı belirmişti o cisim milyonlarca yıl önce patlamış ışığı buraya yeni varmış. Aynı örnekle güneş sönse biz bunu 8 dk sonra farkederiz demek ki ışık yol alıyor. Sesin yol aldığını da şurdan çıkarım yapıyorum NASA uzaya beatles'in bir şarkısını göndermişti hayat varsa birisi frekansları yakalasın gibisine

ses boşlukta yayılmaz, uzaya gönderemezsin. onların gönderdikleri radyo dalgasıdır yani elektromanyetik dalga

ses bildiğiniz mekanik dalgadır. titreşimle iletilir. dünya normaline paralel göndersen en üstteki gaz tabakasına kadar gider, o gaz atomlarının kinetik enerjisini artırır ve sönümlenir ya da geri yansır, dağılır vs. ama uzaya (vakum ortamına) çıkmaz.

zaten ses dalgaları geçemesin diye çift camların arası boşluktur, havası alırlar titreşimi iletecek gaz molekülleri kalmasın diye

Ben mi yanlış hatırlıyorum hiç bir enerji yok olmaz başka bir forma dönüşür gibi bişey vardı sanki... Yani bu ses dediğimiz dalga ne olur, neye dönüşür...

(Bu konulardan anladığım için değil ilgimi çekti. Saçmaladıysam affola )

Bu dahil; tüm genellemeler yanlıştır! Yolcu; Kendi Yolunda.... Şükür biz Allahtan başka sahibi olmayanlarız!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

aliyk bunu yazdı:

Geçtiğimiz günlerde gazetelerde bir haber yer aldı:

"Dünyaca ünlü bilgisayar firması IBM, Square Kilometer Array (Kilometrekare Düzeni – SKA) adı verilen dünyanın en büyük radyo teleskobu için veri yönetimi ve analiz teknolojileri geliştirmeye başladı."

Allah bir nimet olarak bu imkanı da kullarına teknolojik olarak bahşediyor. Görüntü nakli bugün teknolojide bahşedildi. Ses nakli yine aynen öyle. Şimdi şunu iyi anlamalısın. Bütün bunlar Adetullahın içinde varolan konular. 18OO’lü yıllarda bir Allah dostuyla dünyanın öbür ucundaki bir başka Allah dostu seslerini birbirlerine ulaştırıyordu. 1OOO sene önce de durum böyleydi. Yani bu durum Adetullahın içinde vardı. 1OO sene önce böyle veliler olduğunu söyleyenlere deli, meczub, şarlatan deniyordu. Şimdi Adetullahın içindeki, ahir zamanda Allah tarafından bütün insanlığa bahşedildi.

Yani bu nimet, teknolojik olarak bahşedildi. İşte şimdi cep telefonunu eline alıyorsun. Sadece bir düğmeye basarak, arada görünen bir vasıta olmadan, dünyanın öbür ucundaki arkadaşınla konuşabiliyorsun. Sesin oraya gidiyor. Süleyman (as) kıssasının bulunduğu ayetlerde geçtiği üzere Allah tarafından özel bir ilim verilmiş bir kulun Süleyman’a (as) Belkıs Melikesinin tahtını göz açıp kapayana kadar getirmesi gibi; bir parmak hareketiyle, bir tuşa basarak bilgisayar ekranına bilginin, görüntünün gelmesi mümkün günümüzde. 

Allah daha önceleri kendi dostlarına malum ettiği ve başkalarına mahrem kıldığı birçok esrara ve bilgilere ahir zamanda bir nimet olarak avama, insanlığa teknoloji olarak sunuyor. Yani geçmiş tarihte sır sahiplerinden mucize ve keramet nevinden zahir olan her şeyin ahir zamanda teknolojik araç ve cihazlarla avam tarafından görülmesi murad olunmuştur. Zamanda yolculuk da, ışınlama da, teknolojik olarak -kısmen- mümkün olacaktır. Allahu Teala keramet ve mucizelerini, o günkü insanlığın anlayışındaki ayetlerini sonraki nesillere ispat ediyor. Delilleriyle eline veriyor.

Şimdi sana tefekkür edesin diye kısa bir örnek vereceğim:

"Bütün sesler kainatta kaybolmaz, toplanır. Bir gün bir teknoloji bu geçmişteki ses frekanslarını kısmen toplasa, insanlığa bir cihazla sunsa ve o cihazın içinden şöyle bir ses yankılansa:

"Ey havarilerim! Ey insanlar! Biliniz ki Allah birdir. Ben de O’nun oğlu değilim. Allah’a eş koşmayın. Benden sonra son peygamber Ahmed-Muhammed gelecektir. Ahir zamanda Ona yetişen, benim gibi, Ona biat etsin"  dese ve bu Hz. İsa’nın sesi olsa, ahir zamanda Allah’ın kullarına sunmuş olduğu teknolojik bir cihazdan gelen bu apaçık bir ses dalgası yine mucize olmaz mı? Şimdi sen birine bunları anlatsan sana şöyle diyenler çıkabilir: İsa’nın sesi nasıl çıkar? Nasıl seslenir? Rahmanî olayı böyle nasıl cihazla izah edebilirsin? İşte o zaman sen sadece akleden beyinlere ipucu olarak şu ayeti oku:

“RABBİ MUSA’YA BİR AĞAÇTAN SESLENDİ.”

Bir kez daha şok olmuştum. İnanıyorum ki bir gün bunları anlattığımda bu yazıları okuyan ve bu bilgilere kafa yoran insanlar da şok olacaktı. Tabii her insandan bahsetmiyorum. Allah’ın hikmetinden sual olmaz.

İlhami Abi’nin özellikle bu konuda ipucu olarak verdiği

“RABBİ MUSA’YA AĞAÇTAN SESLENDİ.”

ayeti kafamı çok meşgul ediyordu. Devamlı düşünüyordum. Allah’ın ağaçtan seslenmesi ağacı bir cihaza, ileride olacak teknolojik bir cihaza işaret etmesi aniden beynimde can buldu. Heyecanlanmıştım.

Gerçi buna bugün de somut bir örnek verilebilirdi. Örneğin radyolardan ezan okunması.. Acaba radyo cihazından ezanla bizleri çağıran kim? Eşref-i mahlukât, yani insan her türlü teknolojik cihazdan, bilgisayardan üstün olduğuna göre; hatta bütün bu makine ve cihazlar insan yapımı olduğuna göre insan neden kendinin yaptığı makineden ve o makinenin meziyetlerinden daha düşük olsun? Bir cep telefonunun yaptığını, bir bilgisayarın yaptığını neden bunlardan üstün olan insan yapamasın? Artık hiç şüphem kalmamıştı ki, yaratılmışların en üstünü olan insan, kendi yaptığı makineden daha üstündü. Yaptığı bir makine, bir cihaz dünyanın öbür ucuna sesini gönderiyorsa insan da gönderirdi. Görüntüsünü gönderiyorsa insan, Allah’ın izniyle, bizzat kendini de gönderirdi.

Bütün bunlar, bu konular özellikle bu çağdaki beyinleri, şaşırtacak ve onları hayretlere düşürecekti. Bunlarla meşgulken aklıma birden Mehdi (as) ile ilgili bir hadis rivayeti ve İsa (as)’ın sesi meselesi ile alakalı iki ayet meali geldi:

Bir ses semadan “Emiriniz Mehdidir!” diyecek. Bir el semadan çıkıp işaret edecek.

“DOĞRUSU ALLAH ONU GÖKYÜZÜNE YÜKSELTTİ.”

(Nisa suresi, 158.ayet)

“MERYEM OĞLU İSA ŞÜPHESİZ KIYAMET SAATİNİN İŞARETİDİR.” (Zuhruf suresi, 61.ayet)

Böyle bir ses hadisesinin gerçekleşmesi kıyamete büyük bir işaret olacaktır. (Allahu alem)

kaynak

ne içtiysen aynısından ben de istiyom :D

yunan mitolojisinde de bi sürü hikaye var. şimdi o ses dese ki "zeus'a ibadet edin ki cennete kavuşasınız" ve mitolojideki konuşan hayvanlardan kayalara, konuşan mızraklara zırhlara kadar hikayeleri döşesek buraya, zeusa mı iman edeceksin? zeusun varlığının delili mi olacak?

yeminle var ya sendeki bu kafa bende ne içsem olmuyor.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    slanger
    slanger's avatar
    Erkek

_PesimisT_ bunu yazdı:

overbite bunu yazdı:

Ephesus bunu yazdı:

Sesin kaybolması imkansız. evrende yol alır ve devam eder. ha frekansı falan düşüyodur bi olayları vardır onları bilemem. Işık da kaybolmaz evrende alır yürür. Mesela geçtiğimiz yıllarda bir gök cismi patlaması falanı olmuştu onun ışığı belirmişti o cisim milyonlarca yıl önce patlamış ışığı buraya yeni varmış. Aynı örnekle güneş sönse biz bunu 8 dk sonra farkederiz demek ki ışık yol alıyor. Sesin yol aldığını da şurdan çıkarım yapıyorum NASA uzaya beatles'in bir şarkısını göndermişti hayat varsa birisi frekansları yakalasın gibisine

ses boşlukta yayılmaz, uzaya gönderemezsin. onların gönderdikleri radyo dalgasıdır yani elektromanyetik dalga

ses bildiğiniz mekanik dalgadır. titreşimle iletilir. dünya normaline paralel göndersen en üstteki gaz tabakasına kadar gider, o gaz atomlarının kinetik enerjisini artırır ve sönümlenir ya da geri yansır, dağılır vs. ama uzaya (vakum ortamına) çıkmaz.

zaten ses dalgaları geçemesin diye çift camların arası boşluktur, havası alırlar titreşimi iletecek gaz molekülleri kalmasın diye

Ben mi yanlış hatırlıyorum hiç bir enerji yok olmaz başka bir forma dönüşür gibi bişey vardı sanki... Yani bu ses dediğimiz dalga ne olur, neye dönüşür...

(Bu konulardan anladığım için değil ilgimi çekti. Saçmaladıysam affola )

aynen hoca ısıya dönüşür ilkokul 8. sınıf konusu :D ırak televizyonundaki dünya düz mü tartışmasına döndü iyice

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aliyk
    aliyk's avatar
    Erkek

Prometheus bunu yazdı:

ne içtiysen aynısından ben de istiyom :D

yunan mitolojisinde de bi sürü hikaye var. şimdi o ses dese ki "zeus'a ibadet edin ki cennete kavuşasınız" ve mitolojideki konuşan hayvanlardan kayalara, konuşan mızraklara zırhlara kadar hikayeleri döşesek buraya, zeusa mı iman edeceksin? zeusun varlığının delili mi olacak?

yeminle var ya sendeki bu kafa bende ne içsem olmuyor.

İnanki senin içtiğinden içmiyorumdur

Bu bir görüştür seni ikna etme gibi bir gayretimde yok

Kaldıki o makale bana ait'de değil ama benimsediğim için paylaştım

Bu arada Zeus gibi trajikomik örnek güldürüyor

sen inanıyormusunki buna inanılsın

Lekum Dinikum Veliye Din ...
Toplam Hit: 3933 Toplam Mesaj: 31