Şeytan Cin Midir Melek Mi?
-
şeytan meleklerin hocasıdır bunu Allah bildiriyor ama melek deildir, cindir..
-
seytan cinlere benzeyen onnarin atasi ola CAN kavminin son kalanidir . Melekler Allah Teala dan izin isteyerek onu buyutmek bakmak istemisler daha sonra amelde iblis tum melekleri gecmis hatta yeryuzunde secde etmedik yer birakmamistir fakat itikattaki bozuklugu ve onu yaratana isyani onu bir anda kafirlerin en buyugu yapmistir ...
-
evet eski ismi Azazil imis . Fakat burda bilinmesi gereken her zaman icin amelden once itikadin geldigidir . Gunde yuz vakit namaz kilarken dinde herhangi birseyle celisip itikatta sapmarsan : ila cehennemi zumera ! Islam dini mantik dinidir ..
-
TorNaVida bunu yazdı:
-----------------------------şeytan cinlerdendir . Şu âyet bunu bildiriyor: “İblis cinlerdendi.”1
Dipnot: 1- Kehf Sûresi: 50
-----------------------------di li geçmiş zaman.. :)
Benim bildiğim ve düşündüğüm kadarıyla şeytan bir melek dir.
İlk sebebi CİN her zaman kötü olan bizi yoldan çıkaran zarar vermek isteyen bi varlık değildir. CİN lerinde müslüman ve garimüslim olanları mevcut biliyoruz.
ence şeytan da bir melek dir...
-

Bazen şirinliğin arkasında

Bazen korkuların bir kitabın arasına sıkıştığı yerde...
Şeytandan Allah'a (CC) sığınırım... çoğunlukla Eüzü besmele çekmeyi ihmal etmeyelim..
EyvAllah
-
delikanlı bi abimiz.
-
Melek.
-
EN'AM SURESI : 112 İşte böyle, biz peygambere insan ve cin şeytanlarını düşman yaptık. Bunlar aldatmak için birbirlerine lafın yaldızlısını fısıldarlar. Rabbin dileseydi onu yapamazlardı. Bırak onları, düzdükleri iftiralarla başbaşa kalsınlar;
dili decmiş zamana falan filan hikaye hoca :) ordaki süre oldugu gibi verdim ben sureyimi değiştirim :P -
Bismillahirrahmânirrahîm
Hani biz meleklere, "Adem için saygı ile eğilin" demiştik de İblis'ten başka hepsi saygı ile eğilmişlerdi. İblis ise cinlerdendi de Rabbinin emri dışına çıktı. Şimdi siz, beni bırakıp da İblis'i ve neslini, kendinize dostlar mı ediniyorsunuz? Halbuki onlar sizin için birer düşmandırlar. Bu, zalimler için ne kötü bir bedeldir!
KEHF SÛRESİ - 50
-
BozcaN bunu yazdı:
-----------------------------
şeytan meleklerin hocasıdır bunu Allah bildiriyor ama melek deildir, cindir..
-----------------------------
abni yapmayın, melekler bişey öğrenemez, seçemez, şeytan ın hocalıkla ne ilgisi olabilir? meleklere cinden bir hoca ha, hemde melekler bişey öğrenebilemezken...