Sgk Geçmiş Prim Ödeme ?
-
Sigorta başlangıç tarihim 2010, bu tarihte çalıştığım şirket 1 aylık sigortamı yatırdı sonra işi bıraktım
kayıtlara göre 1 ay sigortalı çalışmış görünüyorum (doğru olan bu)
söylentilere göre
sigorta başlangıç tarihim 2010 yılından bugüne kadar olan gün boşluklarını kendi param ile ödeyebilirmişim
bu bilgi doğru mu ?
eğer doğru ise bu işin şartları nedir, kayıtlara göre birinin yanında sigortalı çalışıyor olarak görünmem şart mı ? -
hiçbirşeye gerek yok vergi dairesine gidip ödüyorsun oluyor bitiyor.
-
Öderken problem çıkarmıyorlar hocam =) istediğin kadar ödersin sorun devletten geri alabilmek o parayı =)
Birinin yanında sigortalı çalışıyor gösteremezsin geçmişe dönük.
-
zalimadam bunu yazdı
en zoru parayı vermek ama bunun dışında gerçekten hepsi bu kadarmı ?
LhaNeT tarafından 13/Nis/14 14:45 tarihinde düzenlenmiştir
yani parayı veriyoruz geçmişte olan boşluklar kapanıyor 2010 dan günümüze kadar sigortalı işçi gibi çalışmış görünüyorum ?
bide ne kadar ödemem gerektiğini internetten öğrenebilir miyim ?
edit: gss denilen zımbırtı çok ayrı bir mevzu
benim öğrenmeye çalıştığım konu normal çalışan sigortası ile ilgili -
LhaNeT bunu yazdızalimadam bunu yazdı
yani parayı veriyoruz geçmişte olan boşluklar kapanıyor 2010 dan günümüze kadar sigortalı işçi gibi çalışmış görünüyorum ?
bide ne kadar ödemem gerektiğini internetten öğrenebilir miyim ?Gecmise donuk bi tek askerlik odeniyor oyle calismadigin zamanlari kapatqyim diye bisey yok ama kanun taslagi var af getiren kabul edilir yururluge girerse yaparsin surekli oyle biseyyok
-
LhaNeT bunu yazdızalimadam bunu yazdı
benim öğrenmeye çalıştığım konu normal çalışan sigortası ile ilgilievet bildiğin çalışmış gibi görünürsün.
şuradan sorgulat hatta kredi kartın varsa öde gitsin.
aslında yıllarca vatandaşa çile çektirdiler yok geçmiş borcu ödeyemezsin filan diye.
parayı bastınmı hizmeti alman lazım aslında.
ayrıca bilmediğim bir kanun olmuş olabilir. benim bildiğin borçların bittikten sonra emekli oluyorsun istersen hiç sigortan yatmasın.
-
zalimadam bunu yazdıLhaNeT bunu yazdızalimadam bunu yazdı
benim öğrenmeye çalıştığım konu normal çalışan sigortası ile ilgilievet bildiğin çalışmış gibi görünürsün.
şuradan sorgulat hatta kredi kartın varsa öde gitsin.
aslında yıllarca vatandaşa çile çektirdiler yok geçmiş borcu ödeyemezsin filan diye.
parayı bastınmı hizmeti alman lazım aslında.
ayrıca bilmediğim bir kanun olmuş olabilir. benim bildiğin borçların bittikten sonra emekli oluyorsun istersen hiç sigortan yatmasın.
hocam burada sadece genel sağlık sigortası sorgulanabiliyor, bu çok başka bir konu ve gssnin normal çalışan sigortası ile alakası yok
bide hizmet dökümü çıkıyor
bunlar dışındaki tüm seçeneklerde kayıt bulunamadı yazıyor -
delete messaging
kaygusuz tarafından 13/Nis/14 17:28 tarihinde düzenlenmiştir -
isteğe dayalı bağkur nasıl oluyor peki ? konusu açılmışken sorayım dedim.
isteğe dayalı olarak başlayıp (bi iş yerine bağlı çalışmayaraktan) ödeyip, daha sonra diyelim 1 yıl sonra işe girdiğimizde bu paranın üstüne mi eklenecek yoksa para piç mi olacak.
-
hocalar bu soruları ALI TEZEL vb gibi sosyal güvenlik uzmanlarına sormak lazım.
kendi sitesi veya habertürk gazetesindeki mail adresiyle ulaşabilirsizniz.
bi tane daha vardı bu alinin ögrencisiymis ama adını hatırlayamadım şimdi
sinir oldugum aqp sinin yandaşı kel göbekli hah hatırladım."resul kurt"..
ha sitede benim bildigım muhasebe sgk islerinden anlayan biriki mürid vardı. dj.. hanibalga.. gibi
kutulularını kızıla çevirin. belkim başlıga bakmayabilirler...
RitmFarbRacourci tarafından 13/Nis/14 18:03 tarihinde düzenlenmiştir -
yas 63 biri bundan 7 8 sene evvel gecmise dönük ödenen ssk paralarini geri almissa ve simdi emeklilik icin tüm borcunu odeyip emekli olmak istiyorsa ne yapmali, memurlar hicbirsey yapamassiniz demisler, belki acemi bi memurdur diye burada bi sormak istedim belki bilenler cikabilir.