Sgk Geçmiş Prim Ödeme ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    LhaNeT
    LhaNeT's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Sigorta başlangıç tarihim 2010, bu tarihte çalıştığım şirket 1 aylık sigortamı yatırdı sonra işi bıraktım
    kayıtlara göre 1 ay sigortalı çalışmış görünüyorum (doğru olan bu)

söylentilere göre
    sigorta başlangıç tarihim 2010 yılından bugüne kadar olan gün boşluklarını kendi param ile ödeyebilirmişim

bu bilgi doğru mu ?
    eğer doğru ise bu işin şartları nedir, kayıtlara göre birinin yanında sigortalı çalışıyor olarak görünmem şart mı ?

Büyüklük odur ki hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. İşte sen bunda karşı koyuşları yok eden olacaksın. Önüne sayılamayacak güçlükler yığacaklardır. Kendini büyük değil küçük, zayıf, araçsız, hiç sayarak, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra sana "büyüksün" derlerse, bunu diyenlere de güleceksin. Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri, s. 112 - Zafer, zafer benimdir diyebilenindir. - Mustafa Kemal Atatürk 1881 - ∞
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

hiçbirşeye gerek yok vergi dairesine gidip ödüyorsun oluyor bitiyor.

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Öderken problem çıkarmıyorlar hocam =) istediğin kadar ödersin sorun devletten geri alabilmek o parayı =)

Birinin yanında sigortalı çalışıyor gösteremezsin geçmişe dönük.

HolyOne tarafından 13/Nis/14 14:43 tarihinde düzenlenmiştir

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    LhaNeT
    LhaNeT's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    zalimadam bunu yazdı

en zoru parayı vermek ama bunun dışında gerçekten hepsi bu kadarmı ?
    yani parayı veriyoruz geçmişte olan boşluklar kapanıyor 2010 dan günümüze kadar sigortalı işçi gibi çalışmış görünüyorum ?
    bide ne kadar ödemem gerektiğini internetten öğrenebilir miyim ?

edit: gss denilen zımbırtı çok ayrı bir mevzu
    benim öğrenmeye çalıştığım konu normal çalışan sigortası ile ilgili

LhaNeT tarafından 13/Nis/14 14:45 tarihinde düzenlenmiştir

Büyüklük odur ki hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. İşte sen bunda karşı koyuşları yok eden olacaksın. Önüne sayılamayacak güçlükler yığacaklardır. Kendini büyük değil küçük, zayıf, araçsız, hiç sayarak, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra sana "büyüksün" derlerse, bunu diyenlere de güleceksin. Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri, s. 112 - Zafer, zafer benimdir diyebilenindir. - Mustafa Kemal Atatürk 1881 - ∞
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Liquid
    Liquid's avatar
    Erkek
    LhaNeT bunu yazdı
    zalimadam bunu yazdı

yani parayı veriyoruz geçmişte olan boşluklar kapanıyor 2010 dan günümüze kadar sigortalı işçi gibi çalışmış görünüyorum ?

Gecmise  donuk bi tek askerlik odeniyor oyle calismadigin zamanlari kapatqyim diye bisey yok ama kanun taslagi var af getiren kabul edilir yururluge girerse yaparsin surekli oyle biseyyok

İmzalamazsam ne olcak?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek
    LhaNeT bunu yazdı
    zalimadam bunu yazdı

evet bildiğin çalışmış gibi görünürsün.

https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/

şuradan sorgulat hatta kredi kartın varsa öde gitsin.

aslında yıllarca vatandaşa çile çektirdiler yok geçmiş borcu ödeyemezsin filan diye.

parayı bastınmı hizmeti alman lazım aslında. 

ayrıca bilmediğim bir kanun olmuş olabilir. benim bildiğin borçların bittikten sonra emekli oluyorsun istersen hiç sigortan yatmasın.

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    LhaNeT
    LhaNeT's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    zalimadam bunu yazdı
    LhaNeT bunu yazdı
    zalimadam bunu yazdı

evet bildiğin çalışmış gibi görünürsün.

https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/

şuradan sorgulat hatta kredi kartın varsa öde gitsin.

aslında yıllarca vatandaşa çile çektirdiler yok geçmiş borcu ödeyemezsin filan diye.

parayı bastınmı hizmeti alman lazım aslında. 

ayrıca bilmediğim bir kanun olmuş olabilir. benim bildiğin borçların bittikten sonra emekli oluyorsun istersen hiç sigortan yatmasın.

hocam burada sadece genel sağlık sigortası sorgulanabiliyor, bu çok başka bir konu ve gssnin normal çalışan sigortası ile alakası yok
    bide hizmet dökümü çıkıyor
    bunlar dışındaki tüm seçeneklerde kayıt bulunamadı yazıyor

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

delete messaging

kaygusuz tarafından 13/Nis/14 17:28 tarihinde düzenlenmiştir

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

isteğe dayalı bağkur nasıl oluyor peki ? konusu açılmışken sorayım dedim.

isteğe dayalı olarak başlayıp (bi iş yerine bağlı çalışmayaraktan) ödeyip, daha sonra diyelim 1 yıl sonra işe girdiğimizde bu paranın üstüne mi eklenecek yoksa para piç mi olacak.

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    hocalar bu soruları ALI TEZEL vb gibi sosyal güvenlik uzmanlarına sormak lazım.
    kendi sitesi veya habertürk gazetesindeki mail adresiyle ulaşabilirsizniz.

bi tane daha vardı bu alinin ögrencisiymis ama adını hatırlayamadım şimdi
    sinir oldugum aqp sinin yandaşı kel göbekli hah hatırladım."resul kurt"..

ha sitede benim bildigım muhasebe sgk islerinden anlayan biriki mürid vardı. dj.. hanibalga.. gibi
    kutulularını kızıla çevirin. belkim başlıga bakmayabilirler...
    RitmFarbRacourci tarafından 13/Nis/14 18:03 tarihinde düzenlenmiştir

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CaNNi
    CaNNi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

yas 63 biri bundan 7 8 sene evvel gecmise dönük ödenen ssk paralarini geri almissa ve simdi emeklilik icin tüm borcunu odeyip emekli olmak istiyorsa ne yapmali, memurlar hicbirsey yapamassiniz demisler, belki acemi bi memurdur diye burada bi sormak istedim belki bilenler cikabilir.

sitem hep âşinâlardan gelir bîgâneden gelmez!
Toplam Hit: 1243 Toplam Mesaj: 11