folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder SGK Sağlık Sigortası Primi Hk.

SGK Sağlık Sigortası Primi Hk.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek
    costantin bunu yazdı
    rapidhacker550 bunu yazdı

sgk'ya gideceksin gelir testi yapacaklar ona göre devlete aylık CÜZİ miktarda para ödeyeceksin.Öğrenciyim bana 600 tl yazmışlar yakın bir zamanda sgk'ya gidip öğrenci belgemi verip sildirteceğim.

gelir testini sgk yapmıyor sanırım valilik bünyesine bağlı sosyal yardımlarşmaya gidecesin onlar gelir testi yapacak ona göre g1 çıkarsa aylık 50-90 tl arası (tabi hane halkının gelir düzeyine göre değişir bu durum) ödeme çıkacak yada hiç bir gelirin yoksa g0 çıkıcak yeşil kartlı olacaksın 

eğer belli bir ücret bile çıkarsa yeşil kart olarak devam edecektir. bu uygulama bildiğimiz yeşil kart sisteminin paralı versiyonudur.

eğer çalışmıyorsan ve aile geliri yüksek değilse ödeme çıkmaz. tam emin değilim ama kişi başı 500-600 lira gibi bir sınırı vardı. 

not: eğer sgk prim borcu çıkan öğrenciler var ise stres yapmadan sgk merkezine gitsinler. bir dilekçe ve öğrenci belgesi ile borç siliniyor.

Kreyzi tarafından 03/Kas/14 17:00 tarihinde düzenlenmiştir

Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HowL
    HowL's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Slothere bunu yazdı

En kısa zamanda SGK'ya gidip gelir testi yaptırmak istiyorum de. Birkaç soru soracaklar, form vs dolduracaksın. Şu an yaşadığın haneye giren gelire oranla sana bir miktar prim belirlenecek ve her ay onu ödemen gerekecek. Ödemezsen borç birikir ve hastanede ilaç dahi yazdıramazsın. Test yaptırmayanlara en üst gelir düzeyinden borç kesildiği için pek çok kişi aldırış etmeyerek ayda 200 250 civarında borcu biriktire biriktire 5000-6000 lirayı bulanlar oldu.

Howl;

GSS borç sorgulama diye yazarsan SGK'nın kendi sitesinden bakabilirsin.

Hocam bana direk link olarak verebilir misin ya ben salağım bulamıyorum yada borcum yok ama borcunuz yoktur diye bir kayıtta göremiyorum. Girmediğim yer kalmadı illa kendimi borçlu çıkaracağım :D

Mutluluk çatık kaşlıdır ve ciddidir. Bizim gibilerin sonu en fazla sürpriz olur :)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coLin
    coLin's avatar
    Erkek
    HowL bunu yazdı
    Slothere bunu yazdı

En kısa zamanda SGK'ya gidip gelir testi yaptırmak istiyorum de. Birkaç soru soracaklar, form vs dolduracaksın. Şu an yaşadığın haneye giren gelire oranla sana bir miktar prim belirlenecek ve her ay onu ödemen gerekecek. Ödemezsen borç birikir ve hastanede ilaç dahi yazdıramazsın. Test yaptırmayanlara en üst gelir düzeyinden borç kesildiği için pek çok kişi aldırış etmeyerek ayda 200 250 civarında borcu biriktire biriktire 5000-6000 lirayı bulanlar oldu.

Howl;

Hocam bana direk link olarak verebilir misin ya ben salağım bulamıyorum yada borcum yok ama borcunuz yoktur diye bir kayıtta göremiyorum. Girmediğim yer kalmadı illa kendimi borçlu çıkaracağım :D

hocam kırmızı ile belirttiğim yerleri seçerek sorgulama yapacaksın.

https://onlinetahsilat.sgk.gov.tr/WebTahsilat/index.jsf

İlk menünden önce; 'diğerlerini' seçecek ikinci menüden de GSS PRİM yazanı seçeceksin. Sonrası zaten tc numaranı gir sorgula.

shreVmX.png%20%28839×292%29

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    herlocksholmes
    herlocksholmes's avatar
    Erkek

edit:yazılmış

herlocksholmes tarafından 03/Kas/14 17:09 tarihinde düzenlenmiştir

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HowL
    HowL's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    coLin bunu yazdı
    HowL bunu yazdı
    Slothere bunu yazdı

Howl;

hocam kırmızı ile belirttiğim yerleri seçerek sorgulama yapacaksın.

https://onlinetahsilat.sgk.gov.tr/WebTahsilat/index.jsf

İlk menünden önce; 'diğerlerini' seçecek ikinci menüden de GSS PRİM yazanı seçeceksin. Sonrası zaten tc numaranı gir sorgula.

shreVmX.png%20%28839×292%29

Yahu diğer ödemelere tıklamak hiç aklıma gelmedi çok sağol.

Kayıtlı herhangi bir borç kaydı yoktur. 

diyor borç falan yok sanırım tşekkürler...

Mutluluk çatık kaşlıdır ve ciddidir. Bizim gibilerin sonu en fazla sürpriz olur :)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dreamth
    dreamth's avatar
    Erkek

Benim de borcum çıktı iyi mi :) Askere gittiğim dönemde 358 TL itelemişler. Demek ki artık vatan borcu sadece askerlik yaparak ödenmiyor. Başbakan askerlik yan gelip yatma yeri değildir demişti. Yattık. Onun cezası mıdır? Anlamadım ki. 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zodiac
    Zodiac's avatar
    Erkek

döwlet bızı ayakta sikiyür haberimiz yohtur vala haa

428 tl borç ne ara girdi amk,

mantığın korkunu yenemiyorsa kendini düşünenden sayma,
Toplam Hit: 1654 Toplam Mesaj: 18