Sgs3 - Htc X1 Rom ?
-
hocular bu zamana kadar htc kullanicisiydim ama yeni telefonu samsung s3 aldim sirf ekran kalitesi icin ama ara yuzu hic hosuma gitmiyor ve htc kadar kullanisli degil .....
kisacasi samsung galaxy s3 GT-I9300 'e htc one x ' in rom 'unu yukleye bilirmiyim yada baska bir htc rom 'unu ?
-
hocam sense benzeri arayüzler var marketten yükleyebilirsin. , ancak bilen bilir htc telefonlarının performansını miken şeylerden biri de sense dir , desire HD nin ICS alamamasının sebebi de sense. Telefonun çok güzel mındar etme.:(
Mesaj 29 Temmuz 2012 (Pazar) Saat: 16:57'da PanxeR tarafından düzenlendi.
Mesaj 29 Temmuz 2012 (Pazar) Saat: 16:58'da PanxeR tarafından düzenlendi. -
PanxeR bunu yazdı:
-----------------------------hocam sense benzeri arayüzler var marketten yükleyebilirsin. , ancak bilen bilir htc telefonlarının performansını miken şeylerden biri de sense dir , desire HD nin ICS alamamasının sebebi de sense. Telefonun çok güzel mındar etme.:(
Mesaj 29 Temmuz 2012 (Pazar) Saat: 16:57'da PanxeR tarafından düzenlendi.
Mesaj 29 Temmuz 2012 (Pazar) Saat: 16:58'da PanxeR tarafından düzenlendi.
-----------------------------hocam pismanim valla keske htc alsaydim , sgs3 un ekranina kandim baska bi boku yok htc gibi kullanisli degil buzamana kadar hd2 sensation kullandim bu sgs sarmadi beni
-
One X te Sense 4.0 var. Sense 4.0 donanımda istiyor.Bu nedenle Evo Sensation gibi modeller bile Sense 4.0ı alamadı.
Port edilip Evo da çalışanını gördüm ama problemleri var xda dan s3 e baktım fakat sense li rom göremedim.
Kısacası pek zannetmiyorum yükleyebileceğini.
-
HTC (yani o çöp cihazı ) almayarak nelerden kurtulduğunu sana aktarayım.
Bunlara ek olarak , HTC nin böyle giderse batması muhtemeldir , müzik telefonu diye milleti kandırdı , ses işlemcisi koymadı kulaklık verdi , sonra beats yazılımı verip kulaklık vermedi. One S gibi bir modeli çöp işlemci ile piyasaya sundu. Her zaman en eski işlemcileri ve dandik ekran panellerini kullandı. Hocam tekrar söylüyorum HTC almadıgın için kendine şükretmelisin.
SDN OKURU demiş ki: bende htc one x kullanicisiyim ilk ve son htc telefonum. telefondaki yavasligi birak bu update gecikmeside beni deli ediyor. 4 cekirdekli telefon daha menu kaydirmalarinda zorlaniyor bu nasil is anlamadim arkadas.SDN OKURU demiş ki: kendi kendini batıran firma da bi bunları gördüm tarihe geçeceklerSDN OKURU demiş ki: Cihaz olarak hoşuma gitmese de apple hala eski modellerine destek veriyor bunların yaptıkları ayıp yapacakları çok zor bişey değil ama sırf yenisini satalım diye eski cihazları güncellemiyorlar eksik üretiyorlar basit bi NFC den bile kısıyorlar fm radyo bile koymuyorlar sonları iyi değil hele HTC nin hiç değilMesaj 29 Temmuz 2012 (Pazar) Saat: 17:21'da PanxeR tarafından düzenlendi.SDN OKURU demiş ki: HTC ve Android nefret ediyorum senden. günde iki kez şarj etmekten, anlamsız kilitlenmelerden, yavaşlamalardan, programların ekrana tam oturmamasından. iphone 5 i bekliyorum artık.SDN OKURU demiş ki: Htc gibi telefonların kasması sırf bu sense arayüzünden kaynaklanıyor.. ne varda bukadar ics nin üstüne ittire kaktıra sense arayüzünü koyuyorsun tamam wigdet güzel hoş duruyor ama bir çok görsellik ve özellik kasıntıEKHTC, Brezilya'nın ardından Güney Kore ofisini de kapatma kararı aldıGeçen yıla oranla gelirleri çeyrek bazında %50 azalan HTC, Brezilya'nın ardından Güney Kore'deki ofisini de kapatmaya karar verdi.Daha önce Amerika'nın Kuzey Karolina eyaletindeki araştırma & geliştirme merkezini kapatan ve oldukça düşük bir pazar payına sahip olduğu Brezilya pazarından çekilen Tayvanlı mobil cihaz üreticisi, yenilikçiliğini sürdürebilmek ve kaliteli çözümler sunarak sıkı müşteri ilişkileri oluşturabilmek için bazı bölgesel kararlar almaya devam edecek gibi görünüyor.Üretim, araştırma-geliştirme ve satış bölümlerinde 1,000'e yakın çalışanın işten çıkarıldığı tahmin ediliyor.One serisi akıllı telefonlarının beklenen ilgiyi görmemesi ve son dönemde açıklanan mali sonuçların önemli bir düşüş yaşandığını gözler önüne sermesi, yakında HTC cephesinde bazı önlemlerin alınacağına işaret ediyordu. Bundan sonraki dönemlerde daha yenilikçi modellerle Samsung ve Apple gibi firmalara karşı daha agresif bir politika uygulanacağı tahmin ediliyor. -
PanxeR bunu yazdı:
-----------------------------HTC (yani o çöp cihazı ) almayarak nelerden kurtulduğunu sana aktarayım.
Bunlara ek olarak , HTC nin böyle giderse batması muhtemeldir , müzik telefonu diye milleti kandırdı , ses işlemcisi koymadı kulaklık verdi , sonra beats yazılımı verip kulaklık vermedi. One S gibi bir modeli çöp işlemci ile piyasaya sundu. Her zaman en eski işlemcileri ve dandik ekran panellerini kullandı. Hocam tekrar söylüyorum HTC almadıgın için kendine şükretmelisin.
SDN OKURU demiş ki: bende htc one x kullanicisiyim ilk ve son htc telefonum. telefondaki yavasligi birak bu update gecikmeside beni deli ediyor. 4 cekirdekli telefon daha menu kaydirmalarinda zorlaniyor bu nasil is anlamadim arkadas.SDN OKURU demiş ki: kendi kendini batıran firma da bi bunları gördüm tarihe geçeceklerSDN OKURU demiş ki: Cihaz olarak hoşuma gitmese de apple hala eski modellerine destek veriyor bunların yaptıkları ayıp yapacakları çok zor bişey değil ama sırf yenisini satalım diye eski cihazları güncellemiyorlar eksik üretiyorlar basit bi NFC den bile kısıyorlar fm radyo bile koymuyorlar sonları iyi değil hele HTC nin hiç değilSDN OKURU demiş ki: HTC ve Android nefret ediyorum senden. günde iki kez şarj etmekten, anlamsız kilitlenmelerden, yavaşlamalardan, programların ekrana tam oturmamasından. iphone 5 i bekliyorum artık.SDN OKURU demiş ki: Htc gibi telefonların kasması sırf bu sense arayüzünden kaynaklanıyor.. ne varda bukadar ics nin üstüne ittire kaktıra sense arayüzünü koyuyorsun tamam wigdet güzel hoş duruyor ama bir çok görsellik ve özellik kasıntı
-----------------------------hocam valla kim ne derse desin ben cok memmundum telefonlarimdan , suan gercekten pismanim samsung aldigimda geri vermeyi deniycem valla
-
Bunlardan sonra hala öyle diyorsan , sen bilirsin. İnsanın bile bile kötü olanı seçmesi ilginç.
HTC Düşük kalitedeki düşük donanımlı bir cihaza yüksek fiyat çeken bir firma ve yaşadığı her sorun müstahak ona. Samsung neredeyse Apple ile birlikte tekel haline geldiği halde fiyat aralığı hak eder düzeyde.
Şimdiden geçmiş olsun hocam cihazına yazık olacak.
Mesaj 29 Temmuz 2012 (Pazar) Saat: 17:24'da PanxeR tarafından düzenlendi. -
hocam xda ya gir bi incele ister sen
birde bu videoyu izle hocam farklari goreceksin , s3 tasarim konusunda plastic basit geliyor tuslari sacma yerlere koymus bunlar her neyseyde arayuz berbat hacim htc nin eline su bile dokemez
-
Donanımhaber de tüm kullanıcılar sövdü HTC yancılığı yapıyorlar diye. , Samsung daha yüksek bir puan alarak HTC yi geçtiği halde ellerinden gelse HTC yi öveceklerdi , Tasarım dışında HTC nin hiç bir artısı yok. Samsung s3 malzeme kalitesi s2 ve note modellerinden daha yüksek ve kullanıcıya oldukça iyi bir deneyim sunuyor kullanırken zevk veriyor. Bence sen bağnaz bir düşüncedesin şuanda.
Kendi verdiğin linkteki yorumlar. Paranı çöpe atma.
----
one x in tarayıcı performansı gözle görülür şekilde kötü. İki telefon arasında gözle görülür bişey yok diyemezssiniz. Zaten hazır yüklenmiş bi sayfa üzerinde zoom yapıyosunuz haliyle gözle görülen bişey yok. flash video açıkken veya bol flash içerikli bi sayfa açılıyoken yapın zoom hareketlerini o zaman görürsünüz farkı.
S3 çok daha stabil bir telefon ve güncellemeleri gelmedi daha. One x ise hiç kusura bakmayın s3 kadar stabil değil ve 2 3 güncelleme gelmesine rağmen hala sıkıntıları var. Bunu farklı bir çok video da görebilirsiniz. Ugulama açılmalarında oyunlarda telefonun kapatıp açılmasında gerçekten fark var.S3 gorilla glass 2 kullanan bi telefon ve ekran tepkileri olarak one x den çok daha iyi. Bunu belirterek s3 e de bir puan vermeniz daha uygun olurdu. Gorilla glass 2 ekran eski versiyonuna göre %25 ince ve aynı dayanıklığa sahip ve inceliğinden dolayı ekran tepkileri daha başarılı. Zaten başta pentile ekran falan diye abartıp kötüleyen sizlerdiniz. Kullanmadan bu şekilde tepki vermenizde yanlış. Kulanınca zaten farkli bi dizilim ve güncellemeyle geldiği ve galaxy nexus dan çok daha iyi olduğu ortada. Sadece parlaklık açısından one x üstün.
Ben htc sensation kullanıyorum ama tasarım herşey değil. Sensation ı alırken s2 nin tasarımını beğenmediğim için almıştım. Farkettim ki tasarım herşey değil. Tamam one x daha güzel ancak s3 de one x kadar kaliteli ve güzel.
Son olarak bize bıraktığınız ? işaretine de gelirsek eğer ben S3 diyorum. 100 200 daha fazla verip daha performanslı, one x kadar şık ve güncellemeleri gelmediği halde one x den çok daha stabil çalışan aceleye gelmeden üzerinde uğraşılarak üretilen bi telefon alır içim rahat kullanırım. one x alıp da çıkacak güncellemelerle düzelecek çok iyi olacak gibi yalanlarla kendimi avutamam. Ben bi fanboy falan değilim. En mantıklı telefon neyse gider onu alırım.
Atlanmaması gereken şeyleri atlamanız ve objektif yaklaşmaya çalışıpta one x in bariz eksilerini kapatmanız hoş olmamış. Yanlış anlaşılmasın kullanıcıların aklındaki soru işaretleri bence gitmedi.-----------------
2 telefonda gerçekten çok güzel , ben kararımı s3 ten yana vermiştim zaten şuan gayet memnunum
----------------
Samsungun daha sade arayüzü daha kullanışlı ve ideal gibi duruyor, zaten Htc de o yüzden sürekli senseyi daha kullanılabilir hale getirmeye çalışıyor, Performans, Pil, kullanımdaki kolaylıklar ve güçlü donanım özellikleri ile S3 bence bir adım önde gibi, yapılan bu güzel çalışmadada bunu görüyorum, puanlamanın pek önemi yok benim için, örneğin farklı bir yaklaşımla ben ekrana bir puan veriyorsam performansa pil kapasitesine 5 puan veririm, faydalı ve tarafsız karşılaştırmanız için teşekkürler...
------------------
Ekran karşılaştırıken sadece güneş ışığını baz alıp htc puan vermeniz çok garip. Amoled ekranlarda gerçek siyah rengi göstermesi ve contrast özelliklerinin yüksek olması yetmedi size galiba.
Samsung fanı da değilim ama HTC yanlısı puan vermeniz bana pek adil gelmedi. -
sen zaten kararını vermişsin hocam , samsung ağzıyla kuş tutsa HTC diyeceksin bu son post um :)
Zamanının Nokia Fanboyları geldi aklıma kusura bakma :D
EK EK EK
SDN OKURU demiş ki: Özellikle Super Amoled Plus ekranlı telefon kullanan kişiyi başka bir ekran türü tatmin etmez. Eskiden sinemada veya televizyonda film izlediğimde siyah tonun ağırlıklı olduğu sahneler gri ve hoş olmayan bir görüntüye sebep oluyordu. O zaman şöyle düşünüyordum "gün gelecek öyle ekranlar üretilecek ki siyahı tam siyah gösterecek". Artık öyle bir ekran türü var super amoledler. Sadece siyah renkler değil diğer bütün renkler çok çok daha canlı. Abartmıyorum. İmkanınız olursa özellikle gece super amoledli bir ekranda film izleyin. Farkı kesinlikle göreceksiniz. Güç tüketimide diğer ekranlardan çok daha az. Bu da telefonun batarya ömrünü uzatıyor. Htc One x aldım sadece bir hafta dayanabildim. tekrar galaxy s2'ye geçtim. Bence telefon alacaksanız iyi düşünün paranızın hakkını verecek bir telefon alın. Tekrar söylüyorum şiddetle Super Amoled tavsiye ediyorum...EK EK EKMesaj 29 Temmuz 2012 (Pazar) Saat: 22:37'da PanxeR tarafından düzenlendi. -
PanxeR bunu yazdı:
-----------------------------Donanımhaber de tüm kullanıcılar sövdü HTC yancılığı yapıyorlar diye. , Samsung daha yüksek bir puan alarak HTC yi geçtiği halde ellerinden gelse HTC yi öveceklerdi , Tasarım dışında HTC nin hiç bir artısı yok. Samsung s3 malzeme kalitesi s2 ve note modellerinden daha yüksek ve kullanıcıya oldukça iyi bir deneyim sunuyor kullanırken zevk veriyor. Bence sen bağnaz bir düşüncedesin şuanda.
Kendi verdiğin linkteki yorumlar. Paranı çöpe atma.
----
one x in tarayıcı performansı gözle görülür şekilde kötü. İki telefon arasında gözle görülür bişey yok diyemezssiniz. Zaten hazır yüklenmiş bi sayfa üzerinde zoom yapıyosunuz haliyle gözle görülen bişey yok. flash video açıkken veya bol flash içerikli bi sayfa açılıyoken yapın zoom hareketlerini o zaman görürsünüz farkı.
S3 çok daha stabil bir telefon ve güncellemeleri gelmedi daha. One x ise hiç kusura bakmayın s3 kadar stabil değil ve 2 3 güncelleme gelmesine rağmen hala sıkıntıları var. Bunu farklı bir çok video da görebilirsiniz. Ugulama açılmalarında oyunlarda telefonun kapatıp açılmasında gerçekten fark var.S3 gorilla glass 2 kullanan bi telefon ve ekran tepkileri olarak one x den çok daha iyi. Bunu belirterek s3 e de bir puan vermeniz daha uygun olurdu. Gorilla glass 2 ekran eski versiyonuna göre %25 ince ve aynı dayanıklığa sahip ve inceliğinden dolayı ekran tepkileri daha başarılı. Zaten başta pentile ekran falan diye abartıp kötüleyen sizlerdiniz. Kullanmadan bu şekilde tepki vermenizde yanlış. Kulanınca zaten farkli bi dizilim ve güncellemeyle geldiği ve galaxy nexus dan çok daha iyi olduğu ortada. Sadece parlaklık açısından one x üstün.
Ben htc sensation kullanıyorum ama tasarım herşey değil. Sensation ı alırken s2 nin tasarımını beğenmediğim için almıştım. Farkettim ki tasarım herşey değil. Tamam one x daha güzel ancak s3 de one x kadar kaliteli ve güzel.
Son olarak bize bıraktığınız ? işaretine de gelirsek eğer ben S3 diyorum. 100 200 daha fazla verip daha performanslı, one x kadar şık ve güncellemeleri gelmediği halde one x den çok daha stabil çalışan aceleye gelmeden üzerinde uğraşılarak üretilen bi telefon alır içim rahat kullanırım. one x alıp da çıkacak güncellemelerle düzelecek çok iyi olacak gibi yalanlarla kendimi avutamam. Ben bi fanboy falan değilim. En mantıklı telefon neyse gider onu alırım.
Atlanmaması gereken şeyleri atlamanız ve objektif yaklaşmaya çalışıpta one x in bariz eksilerini kapatmanız hoş olmamış. Yanlış anlaşılmasın kullanıcıların aklındaki soru işaretleri bence gitmedi.-----------------
2 telefonda gerçekten çok güzel , ben kararımı s3 ten yana vermiştim zaten şuan gayet memnunum
----------------
Samsungun daha sade arayüzü daha kullanışlı ve ideal gibi duruyor, zaten Htc de o yüzden sürekli senseyi daha kullanılabilir hale getirmeye çalışıyor, Performans, Pil, kullanımdaki kolaylıklar ve güçlü donanım özellikleri ile S3 bence bir adım önde gibi, yapılan bu güzel çalışmadada bunu görüyorum, puanlamanın pek önemi yok benim için, örneğin farklı bir yaklaşımla ben ekrana bir puan veriyorsam performansa pil kapasitesine 5 puan veririm, faydalı ve tarafsız karşılaştırmanız için teşekkürler...
------------------
Ekran karşılaştırıken sadece güneş ışığını baz alıp htc puan vermeniz çok garip. Amoled ekranlarda gerçek siyah rengi göstermesi ve contrast özelliklerinin yüksek olması yetmedi size galiba.
Samsung fanı da değilim ama HTC yanlısı puan vermeniz bana pek adil gelmedi.
-----------------------------hocam suan s3 elimde bana milletin ne dedigi onemli degil ben memmun degilim arayuz olarak hic kullanisli degil zevk vermiyor ve custom rom olrak samsungda bi bok yok ben hd2 kullanirken o telefona ubuntusundan tut win7 sine androide kadar yukledim kullandim sensation da benim yapima uygun kisisel isteklerime uygun herseyi buldum ama suan samsungda bi bok yok ben telefona bakiyorum o bana bakiyor her videoyu calistirmiyor browser sayfayi ekrana gore ayarlamiyor sensationda bile nete girdigimde ozellikle tahribata yazilari ekrana sigdiriyordu samsunda bi yazi okuycam saga kay sola kay gozumu skiyor hic bi sekilde beni tatmin etmiyor anliycan sadece bi ekrani var okadar