Sherlock Holmes Serisi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    herlocksholmes
    herlocksholmes's avatar
    Erkek

4 roman 56 hikaye imiş. Martı yayınları hikayeleri 5 kitapta toplamış: AKIL OYUNLARININ GÖLGESiNDE,SUÇ DETAYDA SAKLIDIR,ŞÜPHE ASLA UYUMAZ,GERÇEKLER KANIT iSTER,AKLIN ŞÜPHESi SUÇUN GERÇEĞiDiR. Çeviride sıkıntı yok. Okunaklı. Fakat orijinalini görmediğim için farklılık var mı bilemiyorum. 4 romanın da 2si basılmış: kızıl dosya, dörtlerin imzası. Kalan 2 tanesinden haberim yok: baskervillelerin köpeği, korku vadisi(Başka yayınevinde olabilir). Benim bildiğim bu kadar.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek
    nurk bunu yazdı
    DeadSoul bunu yazdı
    nurk bunu yazdı

orjianl mi çeviri mi okucan

orjinal okuyacak kadar ingilizcem şuanlık yok :)

linkler için sağolun arkadaşlar

cok zorlayan bi ingilizcesi yok, ingilizcesini tavsiye ederim. 2-3 tanesini öyle bitirdim ben. bayaa ise yarıyor.

Pre-Intermediate seviyesinde özet halinde bir tanesini okumuştum, ben de tavsiye ederim dili o kadar ağır değil.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

sherlock holmes ingilizce kitaplarından okumuştum. birde çok eskiden dizi gibi birşey vardı.

orada aslında watson onun asistanıydı.

sherlock çok ileriden gittiğinden çoğu zaman olayı sondan açıklardı. hiç bitmeyen teorileri olurdu.

sonradan birkaç kitabını okuyunca ben mi büyüdüm yoksa kitap çevirisinden mi hikayeler biraz basitleşti sanki :(

ama yinede bir klasik

baskervillayı tavsiye ederim. sizin okuyup çok beğendiğiniz hangisi belki bu sıralar alırım

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ern3st
    Ern3st's avatar
    Erkek

detaycı,keskin zekâlı,geçmişte yaşadığı bir takım olaylardan ders çıkarmakta usta,kurnaz vs birtakım özelliklere sahip sherlock holmes adlı herifin maceralarını anlatan kitaplar. dolayısıyla, fazlasıyla monoton-basit-zaman geçirme amaçlı okunası seri.

Ern3st tarafından 17/Tem/14 01:09 tarihinde düzenlenmiştir

kahrolsun bağzı şeyler
Toplam Hit: 1919 Toplam Mesaj: 15