folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilişim Güvenliği
linefolder Siber Ortamda Gizlilik Ve Savaşlar



Siber Ortamda Gizlilik Ve Savaşlar

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    🧿
    BlackApple
    BlackApple's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 19/Mayıs/2008
    Erkek

    öncelikle cem yılmaz izleyip cia benim hesabımı ne yapacak yeaa diyenler konuya yazmasın mantıklı destekleyici açıklamlar yaparak istediğiniz görüşü savunun sadece düşüncelerinizi merak ediyorum konu hakkında bilgili olup olmamanız önemli değil

     

    facebookun yüz tanıma teknolojisini aşırı bi ar-ge yapıp instagram ve whatsappı alması yazıp sildiğiniz durum güncellemsi ve mesajları göndermeden silseniz bile kaydetmesi,tüm arkadaşlık ilişiklerinizi sosyal davranışlarınızı vs vs analiz etmesi

    google'ın arattığınız tüm sorguları, nerdeyse bütün sitelerde olan analytics sayesinde hangi sitelere girdiğinizi , andoridtte yaptığınız herşeyi vs vs analiz etmesini

    mobil operatörlerin  ses ve lokasyon analizi yapması

    microsoftun kendi sistemnde veri analizi yapması keylogger koyması vs vs

    telefonların parmak izi toplaması

    amerikanın iha ile siber saldırıda kullanması

    vs vs bi ton olay

     

    elbette bu bilgileri ahmet mehmet ne yapmış ne etmiş diye toplamıyorlar  bunlar üzerinden ciddi bir para kazanılıp toplumların sosyal analizi yapılıyor ve bu şirketlerin amerikaya kontrol sistemi verdiği ortada bu bilgilere erişelerek diğer devletlerin kritik yerlerde çalışan kişilerin analiziyle ciddi zararlar verilebilir bkz:stuxnet, tahribat.com/forum/s-205426 vs vs şirketlerin paylaştığı ve amerikanın topladığı bilgiler için edward snowden'ın belgelerine ve belgeseline bakabilisiniz.

     

    biraz komplo teorisi olabilri fakat aynı şekilde yeni akıllı saatlerin nabız-uyku bilgisi analizleriyle belli bölgelere ona göre biyolojik girişimler olunabilir

     

    bu bağlamda kişisel gizliliğiniz ve siber savaşlar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

     

    BlackApple tarafından 04/Eki/15 19:56 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mastika.
    Absolut
    Absolut's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ağustos/2011
    Erkek

    butur girisimler tabikide alt seviye insanlar icin hazirlanan seyler degiller ancak belli kesim ve yonetici pozisyonundaki kisiler icin cok buyuk skntilar cikarabilir ki adamlar herseyi kaydediyor ve mukemmel veriler var ellerinde. Ileride borsa savaslari vs gibi olaylarda paraya yon vermede bu adamlarin kayitlarini kullanabilirler. Kaldiki belli bir kitlenin zevk aliskanlik vs gibi bilgilerini ellerinde tutmak bile kendi firmalarina bedavadan milyar dolarlar kazandirmak demek. Cok derinlemesine dusunmeye bile gerek yok.

    En basiti reklam olayindan adamlar Turkiyenin milli gelirinin kim bilir kac katini kazaniyordur + Kendi firmalarinin tanitimlari reklamlarda on planda cikarilamsi oralardan alisverise yonlendirme bile havadan ulke ve orgut vs ne deniorsa artik oraya milyarlar aktarimi demek.

     

    Velhasil gevur yapiyor.


    Nice babayigitler kirayi kim odeyecek, coluk cocuk ne yiyecek derdinden dolayi dunyayi degistiremiyor.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoToLeRaNcE
    NoToLeRaNcE's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Eylül/2005
    Erkek

    Mevcut durumda bize bisey yapmak kalmiyo, ya kullanmayacaksin cekilceksin bi kenara yada koy g.tune diyeceksin.

    Dedigin sekil kisisel bazda degil de toplumsal veya bolgesel analiz icin yapiliyodur. Kisisel olarak zaten devletin yuksek kesimlerinde vardir bu isler.

    Hem para ve guc kimdeyse zaten bunu yapması nomal bence. Hem parasini hemde gucunu bu devirde bu sekilde ayakta tutabilir devletler.


    Asosyal hayatta yaşanan, Yasal bir masalım ..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Ocak/2013
    Erkek

    Milyonlarca insanın tepkisi, gündemi, duyguları, psikolojisi hakkında veri toplanıyorsa; bu verilerle yapılabilecek şeylerin hayalgücüyle sınırlı olduğunu düşünüyorum.

    İnsanların herhangi bir durum karşısında verdiği genel tepkiler kullanılarak insanımsı robot yapılabilir.

    Ülke milletlerinin hangi konularda zaafiyeti olduğu araştırılıp o ülkenin etinden sütünden faydalanılabilir.

    Zaten insanları köle gibi kullanmakta olan sistem için paha biçilemez bilgiler bunlar. Herşey yapılabilir.


    Bir anadan dünyaya gelen yolcu...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Şubat/2011
    Erkek

    şimdi bir topluluğun kuyruğu benim elimde olsa tepkisini ölçmek ve ilginç analizler yapmak için elbette kuyruğunu biraz sıkıp yere 3 kere çırparım. nekadar tepki veriyor yada nasıl davranıyor diye.

    ama bu bilgi toplama mavuzusu bana göre tamamen reklam ve gelecek teknoloji sitratejileri için kullanılıyor.

    yani sen dünyaya hükmeden bir yazılım üretsen elbette belirli bilgiler toplamak için çeşitli şeytanlıklar yaparsın kanunlar çerçevesinde.

    ama bu bizim gibi ev kullanıcıları pek rahasız etmemesi lazım. 25 yıl daha yaşayacağım. varsın olsun giydiğim donun markasına kadar öğrensin zararı yok.

    şirket bile olsam umrumda olmaz. zaten adam 5. vitese takmış gidiyor. şirketimin bilgilerini öprenmiş çok umrumda değil.

    adamlara eve girecek hırsızın bilgi toplaması mantığı ile bakmamak lazım

    ama en eğlenceli kısmı kullanndığım sistemlerde elimden geldği kadar sunucalara veri göndermememek için sözleşmelere okey vermemek.

    bu  veriler kişisel olarak değerlendirilmediği için çokta büyük problem değil. zaten bilgi toplamamın ırzına geçmiş durumdalar. toplu bir şekilde bölgelere göre bilgileri değerlendiriyorlar.

    yasa dışı iş yapmadığımız sürece sıkıntı yok. diğer şekilde tabi sıkıntılı bir durum. 

    düşünsene 27 yaşındayım 20 yıl sonra prostat olup bankaların hedefi haline gelen ereksiyon olamayan bir yaşlı olacağım. bunları kafama takmanın bir anlamı varmı ?

    kim bilir alexis teksas ın videoları ile içimdeki kükreyen aslanı canlandırmaya çalışacağım. ama bir işe yaramayacak sadece kendimi tatmin edemeeceğim.

    emin ol insanların kendi yaratmış oldu tanrılar bu büyük şirketler kadar zeki değil. onları saygı ile anıyorum. biliglerim onların kurbanı olsun.

    teknoloji adı altında apple veya mkrosoft bir din çıkartsa hemen öğernir ibadete başlarım.  onlar olmazsa şimdi hala ssk kağıtları ile muayene olmayı beklerdik.

    soru işaretleri olmadan yaşayın arkadaş. illegal iş yapmadığın sürece yaşa gitsin. 

    okadar madalya almışsın hala bizim gibi amatörlerin düşüncesine ihtiyaç duyuyorsun. 

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    Bilgi güçtür sonuçta. Elbette toplayacaklar bu bilgileri. Biz kıçıkırık sitelerimizde bile milletin özel yazışmalarını, lokasyon bilgilerini, fotoğraflarını, fotolardaki gps koordinatlarını didikleyip bundan zevk ve güç alıyorken, en özel bilgileri toplayabilen bu şirketler/oluşumlar istihbarat, para ve benzeri kazanım olarak sinekten yağ çıkarma hesabı güdüyorlar. Biz de teknoloji gelişiyor olarak görüyoruz bunları. Teknoloji geliştikçe bizi bizden daha iyi tanıyan yabancılarla geziyoruz, yatağa beraber giriyoruz, seksimizi bile beraber yapıyoruz. 

    Evet belki elin amerikalısı napsın benim kıymetsiz verilerimi ancak birden fazla kıymetsiz veri kıymetli veridir.

    Tepeden tırnağa kendi üretmediğimiz bir teknolojiyi kullandığımız sürece başkalarına para kazandırmaya ve kendimizle ilgili bilgiler aktarmaya devam edeceğiz ve bu durumun değişmesi artık çok geç. Kişisel olarak da, ulus olarak da hiç bir şey yapamayız bu saatten sonra ve kendimizi buna karşı nasıl koruyabileceğimizi de bilmiyoruz.

    Gelecek; teknolojiyi yanıltma, teknolojiden kaçabilme üzerine yönlenecek. Daha iyi bir yaşam için yaşam koçları tutanlar, teknolojiden kaçmak için sanal koçlar tutacak.

    Siber savaşlar? Siber kime aitse savaşın kazananı o dur. Siberin sahibi belli. Savaşanlar ahmet emminin bahçesinde top oynayan çocuklardan ibaret. Biz de pencereden bağıran koca karı.


    :|
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    obie
    obie's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mayıs/2007
    Erkek

    Öyle derin değil ama,şunlar da konuyla alakalı,endişelenmiyor değilim ;
    -Çin'den matkap,dekupaj,tahta oyma aletleri bakıyorum,n11  falan dolaştım,ertesi gün hepsiburada.com com dan matkap tezgahı reklamı sms i gelmişti.
    -Bir diğeri;ilk defa webmoney hesabımdan para çekecektim.Bunun için pasaport yada detaylı kimlik bilgileri gerekiyor.Kimlik kartımın resmini çekip gönderdim.Akşamına emniyet müdürlüğünden 'Kimlik bilgilerini veya fotokopisi başka kimselerle paylaşmamaya özen gösteriniz,dikkat ediniz.' gibi bir sms gelmişti.


    Anlayana sivrisinek saz,anlamayana sazı soksan az...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Mayıs/2012
    Erkek

    Uzun zamandır ilgimi çeken daha karşıt düşünceye sahip olduğum bir konu.

    Bu şekilde söz hakkı verilse de tartışmadan ziyade bilgi alışverişi yapabilsek diyordum. Geçen konuda da bahsi geçmişti sanırsam telefon konusunda yüz tanıma vs.

    Müsait bi zamanda yazacağım şimdilik çizik takipteyim..


    iyibu! yeniden..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tuzlu Kahve
    EricNorthman
    EricNorthman's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Kasım/2010
    Erkek

    Ufak bi komple teorimde benim var Marvel filimlerinden olan Captain America The Winter Soldier Filminde konu derin ama çok büyük bir silah geliştiriliyor 
    Bu silah dünya üzerindeki kişilerin başarı yaşam tarız ve hayatlarını izleyip ileride ne konumda olacağını ölçüp biçiyor ve daha sonrasında yok etmeye amaçlı silahlarla saldırı sunuyor 

    Bilinen Facebook'un kurucusu şimdi ki ceo'su Mark Zuckerberg'ın genel bir bilgi analizine dayalı onun tarafında olamayan belgeselini izlediğimiz de 
    Üniversite'de bir arkadaşıyla facebook'u kurarken konuşmaların da hatırladığım kadarıyla " Salaklar bu sayede tüm özel bigilerini benimle paylaşmış oluyorlar " gibi bir ibare kullanmıştı. 
    Kaldı ki bu üniversitede daha herşeyin başı olduğu zamanlar sanal üzerinde bir arkadaşıyla konuşmasında ortaya çıkmıştı 

    Daha sonra Facebook hızlı büyürken katıldığı bir televizyon programında sunucusunun az önce yukarıda yazdığım " Salaklar bu sayede tüm özel bilgilerini benimle paylaşmış oluyorlar " cümlesini Zuckerberg'e sorduğunda 
    Kendisini terlediğini ve yaklaşık 2 dakikada fazla cevap veremediğini canlı olarak kayıtlara geçmiştir. 

    Daha sonrasında ise en yukarıda belirttiğim teoriye doğru yol almaktayım. 
    Dünya'nın en fazla insan yüzünü barındıran, hatta günde milyarlarca yüz fotoğrafı yüklenen instagram 
    Çoğu kişinin güvenli olarak gördüğü, lakin çoğu şeyde herşeyi silindi zannedip kendinde barındıran Whatsapp
    Bariz ortada ki tüm sosyal hayatı telefon bilgilerini konuşmaları yer bildirimler konum sayesinde yer takip gibi zilyon olayı içinde barındıran Facebook 

    Bir olduğu zaman, izlenen ve takip edilip tamamen gözetim altında tutulan hayat rolünün yanı sıra 
    En üstte belirtildiği üzere de kendimce çok garip bir teori oluştu 

    Filmde ki algıya dayanarak, Neden ; 

    Çok genç yaşta başarılı olan " Örnek " ; Amerika'da yaşayan ve eğitim hayatı dört dörtlük devam eden avukatlık yolunda devam eden kız öğrenciyi oyuncumuz alalım. 
    Şahıs her şekilde başarılı ve hayatı hep istikrarlı başarılı çok dikkat çekici şekilde devam etmiş ve ucu sonu gözükmeyen mevkilere kol açmaya yüz tutmuş bir genç hanım olsun. 
    Bu şahısın diğerlerinden ayrılan özelliği tıpkı " amerikan filimlerinde lanse edilmesi gibi " çok karşıt görüş ve doğrucu davut olan, davasına canını koyan ve asla vazgeçmeyen bir karaktere sahip olsun. 
    İşte bu şahıs zamanla yükselerek bir amerikan senatosunun yaptığı haksızlık gambazlık kara para hakalama olayını geleceğin kariyerli ve ciddi mevkili davasının arkasında duran asla vazgeçmeyen sadık bir avukat olan genç hanımımız
    Tarafından ortaya çıkarılsın, Varyasyonlar neler olur du ? 

    Şahsen İcloud'un hacklenmesi ve birçok ünlünün sıkıntılı fotoğraflarının paylaşılması sonucu olan olayları hepimiz biliyoruz 
    Yıllardır takip edilen, whatsapp konuşmaları, facebook yazışmaları erkek arkadaşına attığı açık fotoların veya kimsenin bilmemesi gereken sırların Y
    Yıllardır Facebook,Whatsapp,İnstagram gibi sistelerin sunucularında saklı kalındığı bilse idi ? Şantaj vari bir durumla davasını terk eder miydi ? 
    Para onu kandıramıyor olsaydı, Hayatını ters düz edecek geçmiş vari bilgiler onu kandırabilir miydi ? Şahsen evet 

    Buda bana insanların anlık, ve şimdi ki geçerli bilgilerin, bizler dahi olsa çok fazla anlam ifade etmeyeceğini, Ama hepimiz
    Birer Başbakan, Cumhurbaşkanı olsaydık mesela ;  Ve Şuan ki gibi dünyanın zilyon tane kara işiyle uğraşıp dünya develeri ülkerin başkanları 
    Dünyanın en büyük terör örgütleriyle muhattap ve savaş durumunda olsa idik 
    Her Halükar da ; Hepimizin yattığı hatun, Takıltığı mekan, Çevresel olarak kabul edilemez görülecek yaşam tarzı, yediğimiz kara para, takıldığımız ortamlar 
    Hayatımızı felç edebilirdi günün birinde büyük biri olsak, ve facebook vs gibi kuruculara erişebilecek ve yönetebilecek konumda ki insanlarla muhattap olacak konumlarda olsaydık. 

    Benim teorilerim bu yönde, belki black, belki ben, belki holy belki zalim bugün büyük biri değil, 
    Lakin ilerde olduğumuzu en ufak olasılıktan var sayarsak, Kirli çamaşırlarımız bizi davamızdan almaya ne kadar yetecektir ? 
    Benim bakış açıma göre ; İnternet soyal medya ( facebook what vs ) geleceğin şantaj, ve komplo teorilerini mevcut konumdaki insanlar için en aza indirmek için tasarlanmış
    Koca bir ARŞİVDİR.

     

     

    EricNorthman tarafından 04/Eki/15 20:58 tarihinde düzenlenmiştir

    Bu plandan niye profil resmi değişmiyor
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Herbokolog
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 30/Ağustos/2005
    Erkek

    bilgi güçtür günümüzdeki tüm teknoloji firmaları telekominikasyon firmaları bu güce erişmek için uğraşıor gelen sms ler gelen reklamlar , ülkemizdede  böyle bir firma varmı bilmiyorum ama hayalim böyle bir bilgi agına sahip olmak .

  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Mayıs/2012
    Homo

    Aslında gizli kalmak mümkün gizli kalmış kişilerde var yok değil ama gizli kaldığın zaman kısıtlanıyorsun , veya işte aaa sen facebook kullanmıyormusun cok gericisin bağnazsın diye düşünenler var.
    Ha bunlar benim sikimde değil
    Benim teorim şu şekilde bu yaşımıza kadar yeterince public olduk artık bizi istedikleri gibi sikicekler bari bundan sonra dikkat etmek . Abi milletimizi kandırmak o kadar kolay ki adam açıyor bi uygulama işte kendi wikini oluştur hooop bizim sazanlar tıkla bilgileri paylaş hoop wiki sayfası aaa ne komik kah kah kah ama verdiklerini bilmiyor.
    Ha tabi bu public olma olayı sadece bizimle alakalı da değil devletimizin de yaptığı hiç birşey yok yani veri koruma adına 0 0 0 .

Toplam Hit: 15758 Toplam Mesaj: 22
siber uzay