folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Sigarayı Bırakamamak



Sigarayı Bırakamamak

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baysevgi77
    baysevgi77's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 27/Mart/2007
    Erkek

    Selamlar.

    Sigaraya başlayışımın 5. senei devriyesine az kalmışken kendime ne yazık ettiğimi düşünüyorum.

    Yüzü aşkın bırakma girişimi, bir aya kadar bırakabilme gibi başarısızlıklarım olsa da artık bırakamayacağımı düşünüp kendimi aşağılamaya başladım. Bu kadar mı iradesiz aşağılık biriyim diye kendime hakaret edip duruyorum. Bir ot parçası beni bu kadar mı düşürdü. Dayanamıyorum artık. Kendime saygımı kaybettim, artık tanıyanlar sigarayı bırakacağımı söylediğimde masaya mı bırakacaksın diye dalga geçiyor. Aşağıdaki videoyu izleyip son bir kez bırakmayı deneyeceğim, tavsiyeleriniz varsa almak isterim çünkü bu sigarayı bırakmakta gösterdiğim iradesizlik her türlü iradi faaliyetime sekte vuracak duruma geldi. İrade gerektiren hiçbir şey yapamıyorum. Videoyu izledikten sonra fikirlerinizi okumaya döneceğim.

    https://www.youtube.com/watch?v=_PYeoWSrlUY

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Nisan/2007
    Erkek

    Sigarayı bırakmak acayip zor iştir, kolay olsa zaten bu kadar sigara içen olur muydu? O yüzden kendini aşağılamayı bırak.

    Ben 18 yaşımdan 28 yaşıma kadar sigara içtim şu an 30 yaşındayım 2 senedir içmiyorum bıraktım. Şöyle söyleyeyim sigara benim bir uzvum gibiydi; benim sigarayı bırakmam düşünülemezdi bile, ama bıraktım.

    Senin attığın video sayesinde bıraktım; ama bu video sadece bir girizgah. Bu videoyu izleyip kendi sistemini oluşturup gerçekten neden sigara içtiğini sigara yaktığın her an tespit edip, kendine aslında sigara içmen gerekmediğini bunun beyninin bir kandırmacası olduğunu anlatman lazım.

    Beyni yeniden programlamak 2 günde olmuyor ben 1 sene debelendim bırakmak için. Ama oluyor. Sigaranın hiçbir işe yaramadığını, sadece zarar olduğunu beynine öğretmen lazım.


    He is finding himself.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    LhaNeT
    LhaNeT's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 20/Ağustos/2008
    Erkek

    En son bıraktığımda, normal sigaranın yerine 1 - 2 ay kadar elektronik sigara kullandım ve bu süre içinde hiç bir şekilde normal sigara içmedim ve daha sonra elektronik sigarayı bırakmak benim için son derece kolay oldu. 2 yıl boyunca ne elektronik sigarayı ne de normal sigarayı hiç içmedim.

    Aradan 2 yıl geçtikten sonra tekrar sigaraya başladım çünkü bu iş sadece sigarayı bırakmak ile bitmiyor. Eğer sigarayı bıraktıysan, sigara içilen ortamı da bırakman lazım. Sen içmiyorsun ama yanındakiler pofur pofur çekiyor ve bu ortam sana, sigaradan alınan o keyfi hatırlatıyor ve de dayanamayıp 1 tane yakıveriyorsun ve o 1 tanenin gerisi de geliyor.. Sırf bu yüzden tekrar başladım :( 

    Bu arada kullandığım elektronik sigara; ego-t isimli dandik türden olan cihazdı. Elimdeki cihaz çalışmıyor ve eğer bunlardan bulabilirsem tekrar alacağım çünkü bunun bataryası çok çabuk bittiği için bunu normal sigara niyetine içebiliyorsun. Aynı gerçek sigara gibi oluyor, bataryası bitmeye yakınken tadı bozuluyor falan filan.. (Kaliteli türden olan elektronik sigara da kullandım ama onlar sürekli aynı lezzeti veriyor ve bu yüzden memnun kalmadım çünkü içtikçe içesim geliyordu. Bataryası falan da kolay kolay bitmiyor, lanet bir şey :D )

    Bahsettiğim Ego-t


    Büyüklük odur ki hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. İşte sen bunda karşı koyuşları yok eden olacaksın. Önüne sayılamayacak güçlükler yığacaklardır. Kendini büyük değil küçük, zayıf, araçsız, hiç sayarak, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra sana "büyüksün" derlerse, bunu diyenlere de güleceksin. Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri, s. 112 - Zafer, zafer benimdir diyebilenindir. - Mustafa Kemal Atatürk 1881 - ∞
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SaNaL_AjaN
    SaNaL_AjaN's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ağustos/2005
    Erkek

    32 yaşındayım hiç sigara içmedim içenin yanında da durmadım.Bende ki olay sağlık bir yana üzerime sinen koku meselesi.Üzerime sindiği için üzerimi değiştirip duş aldığımı bilirim(bir çok defa)...Eğer benim gibi koku takıntın varsa oradan kendine psikolojik baskı yapabilirsin.


    Antalya'da Emlakçı parçası :)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crystalmeth
    crystalmeth's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Ağustos/2014
    Erkek

    ben de bırakalı tam 1 ay oldu ama hala canım istiyor


    “Fortes Fortuna Adiuvat”
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PathfindeR00
    PathfindeR00's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek

    6 aydır nikotin sakızı kullanıyorum. Arada sigara da içtiğim oldu. Şuan sakız bağımlısıyım. Ama bilinen bir zararı yok sakızın. Baya da iyi hissediyorum şu aralar.

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tosun
    tosun's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Ağustos/2005
    Erkek

    Nasip olur mu be, bırakabilsek şu illeti keşke

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xylgn_
    xylgn_'s avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Nisan/2007
    Homo

    ilk 20 gün ister bu evreyi atlabilirseniz gerisi kolaydır. bazı taktikler vereyim. sigarayı bıraktıktan sonra 1 yıl çay kave alkol tüketmeyin çünkü başlama sebebiniz olabilir. canınız sigara istediğinde ayran, patlıcan, marul gibi ağzının tadını değiştirecek 1-2 lokma bir şey atın olmadı dişlerinizi fırçalayın. sigara içme isteğiniz gidecek. belli bir süre sonra sigara isteğiniz gidecek 6 ay 1 senede bir kafasına estikçe aklınıza gelecek. daha sonra unutuyorsunuz. sigara içme tamamen ağız tadıyla ilgili o an geldiğinde dikkatinizi başka birşeyle dağıtın.

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Castaway
    Castaway's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Mayıs/2012
    Homo

    Champix kullandım. 9 ay oldu bırakalı. ilk ay biraz zor oluyor, sonra alışıyorsun.

    Bu ilacı çok ön yargı ile kullanmaya başlamıştım. Fakat ilaç sana başarabileceğini hissettiriyor.

    Eczanelerden parayla satın alabilirsin. Yada sigarayı bırakma hattını arıyorsun, onlar sana yardımcı oluyorlar. Eğer sigarayı bırakma hattını arayarak ilaca ulaşacaksan, sana telefonda bağımlılık testi yapıyorlar.

    Ben uyanır uyanmaz sigara içmiyordum ama 45 dk sorna muhakkak yakıyordum. Günde 1 paket içiyordum ve sigarayı bırakma hattı bana tam bağımlı değilsin demişti. Bundan dolayı da ilacı ücretsiz vermemişlerdi, kendim para ile aldım.

    Memnunum, fazlasıyla kilo aldım fakat geri başlayacağım. Hissediyorum.


    ...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baysevgi77
    baysevgi77's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 27/Mart/2007
    Erkek

    Son sigaramı içtim, videodaki nikotin barındıran- tütün ürünü içmeme yeminini ettim. Hayırlısıyla bıraktım.

  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    q0x
    q0x's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Nisan/2013
    Erkek

    sigara bırakılmaz sadece ara verilir.


    Fakirim, Fakirsin, Fakirler, Fakır da olabiliyorum arada ördeğe damacanaya bağlı Fakirler dedim orada çağrışım yaptı kafirler nerede ne yapıyor ?
Toplam Hit: 1901 Toplam Mesaj: 20
sigarayı bırakmak irade