Sıkça Karşılaşıp Çözemediğim Tek Donanım Sorunu
-
Hocalar bu desktop pclerde özellikle, bazen bir dırıdlama, bi titreşim başlıyor, kasa uçak motoru gibi ses çıkarıyor.
Vidaları sıkıyosun düzelmiyor, altına karton koyyorum başka bi yerden çıkıyor, sakız yapıştırıyorum o da almıyor tireşimi.
Genelde fandan geliyor, çalıştıkça artıyor ses. bazen ittirip çekince düzeliyor.
Bu durumlarda napiosunuz?
-
Kullandigin kasa ney hocam ?
-
fanlara toz vs girdiyse yapiyor bazen.
bendeki laptop o sekilde asiri fan titresim sesi cikartiyordu
fani cikarttim pervane yi cikartip icine ince gres yagi surdugumde sorun hallolmustu
-
Bi de efsane olmuş %100 HDD kullanımı sorunu var, windows xp'den beri çeşitli insanların başına lanet gibi üşüşüyor, kimse çözememiş daha. ben de :(
-
bizim evdeki maşaüştü kışın şoğukta motor gibi yapıyor baya ses ama zamanla düzeliyor her şene aynı alıştık artık
-
noname bunu yazdı
Bi de efsane olmuş %100 HDD kullanımı sorunu var, windows xp'den beri çeşitli insanların başına lanet gibi üşüşüyor, kimse çözememiş daha. ben de :(
Hocam performance monitorde o şeyi kullanan kabak gibi ortaya çıkar. Genelde sql server falan çok sever hdd kullanmayı. boş zamanında dataları sıraya dizer fln.
-
Kasadan geliyorsa kaliteli kasa alcan hocam. Ses cikarmasi baya sure alir . kolay kolay gicirdamaz.
Psu fanindan geliyorsa tozdan olur sende bilirsin. Kadin corabi %50 ye yakin fayda saglar. Fani cikarip icini actinmi ondan fazla hayir gelmez
-
fanlarin balansi bozuldugu icin yapiyor. biraz yaglasan cozulur buyuk ihtimalle
-
SSD aldım kasadan gelen ses yarı yarıya kayboldu fanlardan olur genelde
-
demirci bunu yazdı
fanlarin balansi bozuldugu icin yapiyor. biraz yaglasan cozulur buyuk ihtimalle
bunu demek için girmiştim, lakin yağın kesin çözüm olacağını sanmıyorum.
bi kere şaftı kaydı mı...
-
Toplama kasalarda genelde aynı sorun olur, çözümü Dell, HP gibi fabrikasyon çıkış kasalar vardır. hayatta ses duyamazssınız, fanları kasanın titreşimi, ağırlığı buna göre ayarlı. Power Suplay fanı ve içersindeki işlemci fanı kasanın sıcak havayı dışarı veridiği fanlar çok kaliteli. bende aynı sesi hiç sevmediğim için bu şekilde çözüyorum.
şirkette 5-6 yıllık kasalar var Dell hiç ses çıkmıyor, çalışıtığı sadece ışıklandırmadan anlaşılıyor.. ama yeni satın aldıgım i5 pro kasalar felan zırıl zırıl ötüyor.
tavisyem şu kasalardan alman
Dell optiplex 380 kendi kullandığım kasa
yada Dell vostro diğerine göre biraz daha hafif
çözümü bu